Frankrig til EM 2024 – Tabel og kampprogram

Frankrigs herrelandshold er havnet i gruppe D, hvor de skal møde Østrig, vinderen af playoff A og Holland. Holdet skal spille deres kampe i Düsseldorf, Leipzig og Dortmund i løbet af gruppespillet.

Frankrig vinder fodbold EM

ODDS: 5.00
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Frankrig
3
2
1
0
8 - 3
7
2
Belgien
3
1
1
1
3 - 3
4
3
Island
3
0
3
0
3 - 3
3
4
Italien
3
0
1
2
2 - 7
1

Her er Frankrigs komplette EM-program:
Søndag den 16. juni kl. 21.00 Østrig-Frankrig
Fredag den 21. juni kl. 21:00 Holland-Frankrig
Tirsdag den 25. juni kl. 18:00 Frankrig-Vinder playoff A

LÆS MERE OM GRUPPE D HER

🇫🇷 Frankrigs trup til EM 2024

Målmænd

Alphonse Areola (West Ham)
Mike Maignan (AC Milan)
Brice Samba (Lens)

Forsvarsspillere

Jonathan Clauss (Marseille)
Theo Hernandez (AC Milan)
Ibrahima Konate (Liverpool)
Jules Kounde (Barcelona)
Ferland Mendy (Real Madrid)
Benjamin Pavard (Inter Milan)
William Saliba (Arsenal)
Dayot Upamecano (Bayern Munich)

Midtbanespillere

Eduardo Camavinga (Real Madrid)
Youssouf Fofana (Monaco)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
N’Golo Kante (Al Ittihad)
Adrien Rabiot (Juventus)
Aurelien Tchouameni (Real Madrid)
Warren Zaire-Emery (Paris Saint-Germain).

Angribere

Bradley Barcola (Paris Saint-Germain)
Kingsley Coman (Bayern Munich)
Ousmane Dembele (Paris Saint-Germain)
Olivier Giroud (AC Milan)
Randal Kolo Muani (Paris Saint-Germain)
Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain)
Marcus Thuram (Inter Milan)

🇫🇷 Frankrigs vej til EM 2024

Som det næsthøjest seedede hold i kvalifikationsgruppe B var Frankrig, sammen med Holland, storfavoritter til at kvalificere sig til EM. Holdet formåede da også at kvalificere sig med bravur, da der blev scoret point i alle kampe. Kun i kvalifikationsfinalen mod Grækenland blev det til et delt point. Værd at nævne er også den gigantiske 14-0-sejr over Gibraltar.

Frankrigs kampresultater fra EM-kvalifikationen:

24. marts 2023: Frankrig-Nederland 4-0
27. marts 2023: Irland-Frankrig 0-1
16. juni 2023: Gibraltar-Frankrig 0-3
19. juni 2023: Frankrig-Grækenland 1-0
7. september 2023: Frankrig-Irland 2-0
13. oktober 2023: Holland-Frankrig 1-2
18. november 2023: Frankrig-Gibraltar 14-0
21. november 2023: Grækenland-Frankrig 2-2

🇫🇷 Frankrigs herrer til tidligere udgaver af fodbold EM

To gange i historien er Frankrigs herrelandshold blevet kåret til Europas bedste fodboldnation. Det skete i år 1984 og 2000. Holdets eneste sølvmedalje blev vundet ved EM på hjemmebane i 2016. Til Frankrigs seneste deltagelse i EM blev det dog til et tidligt exit, på trods af at Frankrig var favoritter til at vinde turneringen. Nedenfor kan du læse mere om holdets tidligere deltagelse i EM i fodbold.

EM 2020 i Europa

Frankrig kvalificerede sig til EM fra gruppe H, hvor de stod over for Tyrkiet, Island, Albanien, Andorra og Moldova. Med undtagelse af kampene med Tyrkiet fik franskmændene maksimumpoint i alle kampene, hvilket hurtigt bragte holdet op i den øverste halvdel af tabellen. Efter den næstsidste kamp i gruppespillet stod det klart, at holdet var klar til endnu et europamesterskab i fodbold.

Med en titel som verdensmestre fra 2018 og sølvvindere fra EM i 2016 var Frankrig selvfølgelig en af favoritterne til EM i 2021, men franskmændene endte i “dødens gruppe” sammen med Portugal, Tyskland og Ungarn. I åbningskampen mødte Frankrig Tyskland i en kamp, som franskmændene vandt 1-0. I den efterfølgende kamp spillede de 1-1 med Ungarn, hvilket var noget overraskende. Frankrig spillede også uafgjort mod Portugal i den tredje kamp, men vandt den tætte gruppe og gik videre til ottendedelsfinalerne.

I ottendedelsfinalen ventede Schweiz, som ved første øjekast virkede som en komfortabel modstander. Sådan skulle det dog ikke gå. For efter en målrig affære og en sand gyser stod det 3-3 i ordinær tid. Det endte i en straffesparkskonkurrence, hvor Schweiz trak det længste strå. Frankrigs stjerne Kylian Mbappé blev syndebuk, da han brændte det sidste franske straffespark. Frankrig blev elimineret i ottendedelsfinalen, hvilket kan betragtes som lidt af en fiasko.

Frankrigs trup til EM 2020

Målmænd
Hugo Lloris, Steve Mandanda og Mike Maignan

Forsvarsspillere
Lucas Digne, Leo Dubois, Lucas Hernandez, Presnel Kimpembe, Jules Koundé, Clément Lenglet, Benjamin Pavard, Raphael Varane og Kurt Zouma.

Midtbanespillere
N’golo Kante, Thomas Lemar, Paul Pogba, Adrien Rabiot, Corentin Tolisso og Moussa Sissoko.

Angribere
Wissam Ben Yedder, Karim Benzema, Kingsley Coman, Ousmane Dembele, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe og Marcus Thuram.

EM 2016 i Frankrig

Da mesterskabet blev spillet på hjemmebane, klarede Frankrig sig rigtig godt. De slog Rumænien og Albanien i gruppespillet, mens deres kamp mod Schweiz endte uafgjort. Med syv point var holdet i stand til at vinde gruppen og gå videre til slutspillet. De slog Irland ud i ottendedelsfinalen, efterfulgt af Island i kvartfinalen og Tyskland i semifinalen. I EM-finalen på Stade de France mødte de Portugal foran 75.000 tilskuere, og kampen var længe målløs. I den forlængede spilletid scorede Portugal endelig kampens eneste mål og vandt dermed guldmedaljen.

Frankrigs trup til EM 2016

Målmænd
Hugo Lloris, Steve Mandanda og Benoît Costil

Forsvarsspillere
Lucas Digne, Patrice Evra, Christophe Jallet, Laurent Koscielny, Eliaquim Mangala, Adil Rami, Samuel Umtiti og Bacary Sagna.

Midtbanespillere
Yohan Cabaye, Morgan Schneiderlin, N’Golo Kanté, Blaise Matuidi, Paul Pogba og Moussa Sissoko.

Angribere
Kingsley Coman, André-Pierre Gignac, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Anthony Martial og Dimitri Payet.

EM 2012 i Polen og Ukraine

Frankrigs gruppespil resulterede i en uafgjort mod England, en sejr over Ukraine og et nederlag til Sverige. Som et resultat sluttede holdet på andenpladsen i gruppen og nåede slutspillet. I kvartfinalen sluttede turneringen dog for franskmændende, da de tabte 0-2 til Spanien.

EM 2008 i Østrig og Schweiz

Turneringen var en kedelig omgang for Frankrig, som sluttede sidst i deres gruppe med kun ét point. Holdet spillede først uafgjort med Rumænien, men tabte derefter til både Holland og Italien.

EM 2004 i Portugal

To mål i den forlængede spilletid sikrede Frankrig sejren i EM-åbningskampen mod England. Det blev også til en sejr over Schweiz og en uafgjort mod Kroatien. Med syv point toppede holdet sin gruppe og gik videre til slutspillet. Modstanderen i kvartfinalen var Grækenland, som var de eneste, der scorede i opgøret.

EM 2000 i Belgien og Holland

Frankrig leverede en målfest i deres EM-åbningskamp mod Danmark og fulgte op med endnu en sejr mod Tjekkiet. Et nederlag mod Holland var dog nok til at bringe dem i play-off. I kvartfinalen lykkedes det at besejre Spanien, og semifinalen mod Portugal blev afgjort på et golden goal, som kom fra et fransk straffespark. Finalen mod Italien blev også afgjort på et golden goal, der bragte Frankrig til sin anden EM-guldmedalje.

EM 1996 i England

En sejr over Rumænien, en uafgjort mod Spanien og en sejr over Bulgarien var resultaterne i gruppespillet, hvor Frankrig toppede tabellen. I kvartfinalen stod de over for Holland, som de besejrede efter straffesparkskonkurrence. Semifinalen mod Tjekkiet blev også afgjort på denne måde, og efter et brændt sjette straffespark blev Frankrig elimineret fra EM.

EM 1992 i Sverige

Da EM blev spillet i Sverige, startede Frankrig ud med at møde værtsnationen, i en kamp der endte uafgjort. Mod England blev pointene også delt mellem holdene, og i den sidste kamp mod Danmark led de et nederlag. To uafgjorte kampe bragte holdet op på tredjepladsen i tabellen, hvilket ikke var nok til at nå play-off.

EM 1984 i Frankrig

Denne gang blev EM spillet på hjemmebane, og Frankrig gav hjemmepublikumet præcis, hvad de ønskede sig. Holdet vandt alle deres kampe i gruppespillet mod Danmark, Belgien og Jugoslavien og toppede dermed gruppen. I semifinalen slog de Portugal i forlænget spilletid, og de nåede dermed finalen mod Spanien på Parc des Princes. Frankrig vandt den kamp 2-0 og tog deres allerførste EM-guldmedalje med hjem.

EM i 1960 i Frankrig

Det allerførste europamesterskab i fodbold blev spillet i Frankrig. Selve turneringen bestod dog kun af en play-off mellem fire nationer. Holdet mødte Jugoslavien i semifinalen, hvor de tabte, efter at deres modstandere scorede tre hurtige mål i kampens slutfase. I bronzekampen mødte de Tjekkoslovakiet, som vandt medaljen.

🇫🇷 Frankrigs kvinder til tidligere udgaver af fodbold EM

Det franske kvindelandshold er et af de bedste og sværesete hold at spille mod. På trods af dette var det først i 2022, at holdet nåede podiet for første gang. Det var efter at være blevet placeret på en delt tredjeplads. Nedenfor kan du læse mere om holdets tidligere EM-indsatser.

EM 2022 i England

Frankrig spillede sin EM-kvalifikation færdig i 2019 og 2020 og vandt sin kvalifikationsgruppe. Ud af otte kampe vandt de franske kvinder syv kampe og spillede en uafgjort kamp (0-0 mod Østrig). Frankrig spillede offensiv og herlig fodbold, hvor man scorede mange mål for at sikre EM-pladsen, og det er desuden værd at bemærke, at de ikke slap et eneste mål ind under deres kvalifikationsrejse.

Frankrigs kampresultater fra EM-kvalifikationen:

8. oktober 2019: Kasakhstan-Frankrig 0-3
9. november 2019: Frankrig-Serbien 6-0
18. september 2020: Serbien-Frankrig 0-2
22. september 2020: Nordmakedonien-Frankrig 0-7
23. oktober 2020: Frankrig-Nordmakedonien 11-0
27. oktober 2020: Østrig-Frankrig 0-0
27. november 2020: Frankrig-Østrig 3-0
1. december 2020: Frankrig-Kasakhstan 12-0

Fra den højeste seedningsgruppe blev Frankrig placeret i EM-gruppe D med Belgien, Island og Italien. Holdet besejrede både Italien (5-1) og Belgien (2-1) og måtte til sidst dele pointene med Island efter en sen udligning fra islænderne. De syv point var dog nok til at indtage førstepladsen i tabellen. Som gruppevindere kvalificerede holdet sig til kvartfinalen, hvor de stor over for Holland. Det blev en kamp, der blev afgjort i forlænget spilletid, da Ève Périsset scorede kampens eneste mål. Frankrig nåede derefter semifinalen mod Tyskland, som endte med et 1-2-nederlag, efter at Frankrigs eneste mål kom fra et tysk selvmål. Holdet blev tildelt en delt tredjeplads med Sverige.

Frankrigs trup til EM 2022

Målmænd:
1. Mylene Chavas, Bordeaux
16. Justine Lerond, Metz
21. Pauline Peyraud-Magnin, Juventus

Forsvarsspillere:
13. Selma Bacha, Lyon
23. Hawa Cissoko, West Ham
7. Sakina Karchaoui, Paris Saint Germain
19. Griedge Mbock Bathy, Lyon
22. Eve Perisset, Bordeaux
3. Wendie Renard, Lyon
4. Marion Torrent, Montpellier
5. Aissatou Tounkara, Atletico Madrid

Midtbanespillere:
14. Charlotte Bilbault, Bordeaux
15. Kenza Dali, Everton
8. Grace Geyoro, Paris Saint Germain
2. Ella Palis, Bordeaux
6. Sandie Toletti, Levante

Angribere:
17. Sandy Baltimore, Paris Saint Germain
20. Delphine Cascarino, Lyon
11. Kadidiatou Diani, Paris Saint Germain
9. Marie-Antoinette Katoto, Paris Saint Germain
12. Melvine Malard, Lyon
10. Clara Mateo, Paris FC
18. Ouleymata Sarr, Paris FC

EM 2017 i Holland

Frankrig deltog i EM i 2017 i Holland, hvor man var havnet i gruppe C sammen med Schweiz, Østrig og Island. Frankrig fik en andenplads i gruppen og gik dermed videre til kvartfinalen. I kvartfinalen blev det dog til en flybillet hjem, da de stod overfor England. Jodie Taylor blev kampens eneste målskytte, da England vandt over Frankrig og sendte dem hjem i kvartfinalen.

Frankrigs trup til EM i 2017

Målmænd:
Laetita Philippe, Montpellier
Sarah Bouhaddi, Lyon
Meline Gerard, Montpellier

Forsvarsspillere:
Eve Perisset, PSG
Wendie Renard, Lyon
Laura Georges, PSG
Jessica Houara, Lyon
Aissatou Tounkara, Paris FC
Griedge Mbock Bathy, Lyon
Sakina Karchaoui, Montpellier

Midtbanespillere/angribere:
Sandie Toletti, Montpellier
Amandine Henry, Portland Thorns
Camille Abily, Lyon
Claire Lavogez, Lyon
Elise Bussaglia, FC Barcelona
Gaetane Thiney, Paris FC
Grace Geyoro, PSG
Clarisse Le Bihan, Montpellier
Eugenie Le Sommer, Lyon
Elodie Thomis, Lyon
Camille Catala, Paris FC
Marie-Laure Delie, PSG
Kadidiatou Diani, PSG

EM 2013 i Sverige

Frankrig var med da EM blev spillet i 2013 og præsterede godt i gruppespillet, men røg siden ud efter et stort nederlag i slutspillet. I gruppespillet ventede England, Spanien og Rusland, tre modstandere, som Frankrig nemt kunne klare, og holdet opnåede tre sejre i streg. I kvartfinalen ventede Danmark, som var nået dertil som bedste gruppetreer. Men på trods af Frankrigs dominans i gruppespillet, så var Danmark til sidst for svær en modstander. Kvartfinalen blev afgjort med en straffesparkskonkurrence, hvor Danmark trak det længste strå til sidst. Endnu en gang blev det til et exit i kvartfinalen for Frankrig.

Frankrigs trup til EM i 2013

Målmænd:
Celine Deville, Sarah Bouhaddi, Karima Benameur

Forsvarsspillere:
Wendie Renard, Laure Boulleau, Laura Georges, Ophelie Meilleroux, Corine Franco, Julie Soyer, Jessica Houara, Sabrina Delannoy

Midtbanespillere/angribere:
Sandrine Soubeyrand, Elise Bussaglia, Amandine Henry, Camile Catala, Louisa Necib, Gaetane Thiney, Camille Abily, Eugenie Le Sommer, Elodie Thomis, Marie-Laure Delie, Sandrine Bretigny, Viviane Asseyi

EM 2009 i Finland

Frankrig røg ud i kvartfinalen i 2009, hvilket var deres bedste resultat på det tidspunkt. I gruppespillet blev Frankrig toer efter Tyskland, efter en sejr, en uafgjort kamp og et nederlag. Sejren kom mod Island, mens Frankrig tog et point mod Norge, og mod Tyskland blev det til et 1-5 nederlag. I kvartfinalen ventede Holland, og her måtte Frankrig se sig slået. Kvartfinalen blev afgjort i en straffesparkskonkurrence, hvor Holland klarede sig bedst.

Frankrigs trup til EM i 2009

Målmænd:
Celine Deville, Sarah Bouhaddi, Laetitia Stribick-Burckel

Forsvarsspillere:
Laure Lepailleur, Ophelie Meilleroux, Laura Georges, Sabrina Viguier, Sonia Bompastor, Delphine Blanc, Ludivine Diguelman

Midtbanespillere/angribere:
Sandrine Soubeyrand, Corine Franco, Camille Abily, Louisa Necib, Elise Bussaglia, Gaetane Thiney, Amandine Henry, Candie Herbert, Laetitia Tonazzi, Elodie Thomis, Sandrine Bretigny, Eugenie Le Sommer