Her finder du de grupper og divisioner, som holdene skal spille i igennem Women’s Nations League sæsonen 2023/2024. Holdene er fordelt ud i divisionerne baseret på deres tidligere præstationer, og alle møder derfor hold der er på nogenlunde samme niveau som dem selv. Holdene i Division A anses for at være de bedste hold i Europa, mens holdene i Division D anses for at være de dårligste. Kampene i gruppespillet bliver spillet mellem september og december 2023.
NATIONS LEAGUE 2023 TABELLER
Gruppe A1




Gruppe A2




Gruppe A3




Gruppe A4




Gruppe B1




Gruppe B2




Gruppe B3




Gruppe B4




Gruppe C1




Gruppe C2




Gruppe C3




Gruppe C4




Gruppe C5



🔎 Nations League 2023 grupper – Sådan fungerer gruppespillet
I Nations League-gruppespillet som i denne omgang finder sted mellem september og december 2023, har holdene seks runder med spændende kampe foran sig. Der er vigtige point på spil, som er afgørende for holdenes fremtid i ligaen. En sejr giver tre point, mens en uafgjort giver holdene et point.
Når alle kampe i gruppespillet er spillet, rykker de hold, der vinder deres gruppe, op i en højere division til næste turnering, mens de dårligste hold i grupperne rykker en division ned. I mellemtiden går gruppevinderne i Division A videre til mesterskabsslutspillet.
I de år hvor mændenes Nations League efterfølges af et EM, går de bedste hold, som ikke allerede har sikret sig en plads i EM, også videre til playoffs, hvor der er EM-pladser på spil. For kvindernes vedkommende er det verdensranglisten, der afgør hvilken division de skal spille i til de efterfølgende kvalifikationskampe. Hvis man f.eks. kvalificerer sig i division A, er der større chance for at nå turneringen end hvis man kvalificerer sig i division C.
🔢 Hvad sker der i tilfælde af pointlighed?
Det sker selvfølgelig at nogle hold ender på samme antal point, når Nations League-gruppespillet er færdigspillet. I sådanne tilfælde vil det være nødvendigt at sammenligne holdene baseret på andre faktorer. Her vil det første skridt være at kigge på interne møder mellem holdene der står lige på point.
Da alle holdene i Nations League mødes en gang hjemme og en gang ude, er det de samlede point fra disse opgør der tæller. Det hold der har flest point vil ligge øverst i tabellen. Hvis holdene har opnået det samme antal point i opgørene, vil der i stedet blive på målforskellen i de interne opgør, efterfulgt af antallet af scorede mål i disse to kampe. Hvis holdene har scoret det samme antal mål, anses antallet af mål scoret på udebane for at have en højere værdi.
⚽ Gruppespillet i Nations League 2023
Her får du en oversigt over de 13 Nations League-grupper, så du kan få en bedre idé om, hvilke kampe du skal notere i kalenderen. De danske kvinder er i Division A og i Gruppe 3 sammen med Tyskland, Island og Wales.
Division A
I den bedste division finder vi nogle af de bedste hold i Europa. Holdene er kommet hertil via en høj placering på UEFA’s rangliste og alle holdene skal nu bevise, at det er her de hører hjemme.
Gruppe A1
-
- 🏴 England
- 🇳🇱 Holland
- 🇧🇪 Belgien
- 🏴 Skotland
Gruppe A2
-
- 🇫🇷 Frankrig
- 🇳🇴 Norge
- 🇦🇹 Østrig
- 🇵🇹 Portugal
Gruppe A3
-
- 🇩🇪 Tyskland
- 🇩🇰 Danmark
- 🇮🇸 Island
- 🏴 Wales
Gruppe A4
-
- 🇸🇪 Sverige
- 🇪🇸 Spanien
- 🇮🇹 Italien
- 🇨🇭 Schweiz
Division B
Division B omfatter de hold, der betragtes som de næstbedste i Europa. Alle holdene skal forsøge at præstere godt nok til at blive rykket op i Division A. De skal de for at forbedre deres chancer om at vinde en betydelig pokal såvel som at spille med i Europamesterskaberne i sommeren 2025.
Gruppe B1
-
- 🇮🇪 Irland
- Nordirland
- 🇭🇺 Ungern
- 🇦🇱 Albanien
Gruppe B2
-
- 🇫🇮 Finland
- 🇷🇴 Rumænien
- 🇸🇰 Slovakiet
- 🇭🇷 Kroatien
Gruppe B3
-
- 🇵🇱 Polen
- 🇷🇸 Serbien
- 🇺🇦 Ukraine
- 🇬🇷 Grækenland
Grupp B4
-
- 🇨🇿 Tjekkiet
- 🇸🇮 Slovenien
- 🇧🇦 Bosnien & Hercegovina
- 🇧🇾 Hviderusland
Division C
Den laveste division på kvindesiden er Division C, hvor nitten hold konkurrerer i fem grupper. Her har holdene intet at tabe, men kan kun gøre deres allerbedste for forhåbentlig at klatre op på næste niveau.
Gruppe C1
-
- 🇲🇹 Malta
- 🇲🇩 Moldavien
- 🇱🇻 Letland
- 🇦🇩 Andorra
Gruppe C2
-
- 🇹🇷 Tyrkiet
- 🇱🇺 Luxembourg
- 🇱🇹 Litauen
- 🇬🇪 Georgien
Gruppe C3
-
- 🇦🇿 Aserbajdsjan
- 🇲🇪 Montenegro
- 🇨🇾 Cypern
- 🇫🇴 Færøerne
Gruppe C4
-
- 🇮🇱 Israel
- 🇪🇪 Estland
- 🇰🇿 Kasakhstan
- 🇦🇲 Armenien
Gruppe C5
-
- 🇲🇰 Nordmakedonien
- 🇽🇰 Kosovo
- 🇧🇬 Bulgarien
🗳️ Sådan dannes grupperne til Nations League
Ved lodtrækningen til den næste udgave af turneringen bliver holdene placeret i de forskellige divisioner baseret på deres resultater i den foregående udgave af Nations League. De hold der vandt deres gruppe, rykker en division op, mens de hold der tabte deres gruppe, rykker ned i en lavere division.
Da kvindernes Nations League spilles for første gang, er der ikke nogen tidligere udgave at se på. Af den årsag bliver fordelingen baseret på holdenes position på UEFA’s rangliste.
Seedningsgrupper til Nations League-lodtrækningen 2023
Inden for hver division bliver holdene seedet baseret på deres tidligere præstationer og derefter fordelt i grupper af tre eller fire hold. Lodtrækningen fandt allerede sted i maj 2023, og et hold fra hver pulje er placeret i hver gruppe. For sæsonen 2023/2024 var seedningen som følger:
Division A
Pulje 1: England, Tyskland, Frankrig og Sverige
Pulje 2: Spanien, Holland, Norge og Danmark
Pulje 3: Italien, Belgien, Østrig og Island
Pulje 4: Schweiz, Wales, Portugal og SkotlandDivision B
Pulje 1: Irland, Polen, Tjekkiet og Finland
Pulje 2: Serbien, Slovenien, Nordirland og Rumænien
Pulje 3: Ukraine, Bosnien & Hercegovina, Slovakiet og Ungarn
Pulje 4: Grækenland, Kroatien, Hviderusland og AlbanienDivision C
Pulje 1: Malta, Israel, Aserbajdsjan, Tyrkiet og Nordmakedonien
Pulje 2: Kosovo, Montenegro, Luxembourg, Estland og Moldavien
Pulje 3: Litauen, Kasakhstan, Letland, Bulgarien og Cypern
Pulje 4: Færøerne, Georgien, Armenien og Andorra
⚽ Hvordan spilles Nations League?
Nations League omfatter alle europæiske landshold. Holdene spiller mod hinanden i tre divisioner, og hver division består af tre til fire grupper. De hold, der vinder deres gruppe, rykker op i den bedre division i den følgende sæson, mens de hold der taber deres gruppe, rykker en tak ned. Dette system sikrer at holdene kommer til at spille mod modstandere på samme niveau som dem selv.
🇩🇰 Hvornår spiller Danmark sine kampe?
Danmark spiller seks gruppespilskampe i denne sæsons gruppespil, som finder sted mellem september og december 2023.
🏆 Hvilke hold går videre til Nations League-finalen?
Holdene i den bedste division, Division A, har mulighed for at gå videre til ligaens slutspil. Det er de fire gruppevindere, der i sidste ende kæmper om mesterskabstitlen.
Tabeller fra herrernes Nations League 2022/2023
Division A
Gruppe 1




Gruppe 2




Gruppe 3




Gruppe 4




Division B
Gruppe 1




Gruppe 2*




*Rusland diskvalificeret fra deltagelse. Gruppe 2 spilles med kun tre hold i denne sæson
Gruppe 3




Gruppe 4




Division C
Gruppe 1




Gruppe 2




Gruppe 3




Gruppe 4




Division D
Gruppe 1




Gruppe 2



🇩🇰 Danmarks Nations League-grupper gennem tiderne
Nations Leagues gruppespil inkluderer alle europæiske landshold, og Danmark har således været involveret i alle udgaver af ligaen og har mødt flere forskellige hold. Her opsummerer vi Danmarks rejse gennem gruppespillet i Nations League.
Herrelandsholdet
Sæsonen 2018/2019
I den allerførste sæson spillede Danmark i Division B, hvor de blev sat i gruppe med Wales og Irland. Her leverede Danmark en solid præstation, da de gik igennem gruppen uden at tabe. Begge kampe blev således vundet mod Wales, mens kampene mod Irland begge endte 0-0. Danmark endte således som gruppevinder, og landsholdet rykkede dermed op i Division A.
Sæsonen 2020/2021
Da Danmark tog skridtet op til den bedste division, Division A, gjorde de det overraskende godt. I en svær pulje med Belgien, Island og England lykkedes det danskerne at ende som nummer to. Mest imponerende var det at Danmark slog England 0-1 på Wembley, mens også Belgien blev slået. Det endte dog med en førsteplads til Belgien, mens Danmark med deres andenplads forblev i divisionen til 2022/2023-udgaven.
Sæsonen 2022/2023
Den seneste udgave af Nations League skulle vise sig at blive endnu en spændende en af slagsen for Danmark, der næsten kvalificerede sig til mesterskabsslutspillet. Hjulmands tropper var således placeret i Gruppe A1 med Kroatien, Frankrig og Østrig. Her startede det virkelig godt med en 1-2 sejr på udebane mod franskmændene. Det blev fulgt op af endnu en 1-2 sejr på udebane mod Østrig, inden Danmark kom op mod et uhyggeligt kroatisk hold, der skulle vise sig at blive alt for stor en mundfuld. På trods af to 2-0 sejre på hjemmebane mod Østrig og Frankrig, endte det med Kroatien på førstepladsen. De endte dog kun med et point mere end de rød-hvide, og derfor var det meget tæt på at vi havde Danmark med i mesterskabsslutspillet.