Spanien til EM 2024 – Tabel og kampprogram

Spanien er blevet udtrukket i gruppe B, hvor holdet spiller mod Italien, Kroatien og Albanien. Holdet skal spille deres første gruppekampe i byerne Berlin, Gelsenkirchen og Düsseldorf.

Spanien vinder fodbold EM

ODDS: 4.50
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Tyskland
3
3
0
0
9 - 0
9
2
Spanien
3
2
0
1
5 - 3
6
3
Danmark
3
1
0
2
1 - 5
3
4
Finland
3
0
0
3
1 - 8
0

Her er Spaniens komplette EM-program:
Lørdag 15. juni 18:00 Spanien-Kroatien
Onsdag 19. juni kl. 21:00 Spanien-Italien
Mandag den 24. juni kl. 21:00 Albanien-Spanien

LÆS MERE OM GRUPPE B HER

🇪🇸 Spaniens trup til EM 2024

Målmænd

Forsvarsspillere

Midtbanespillere

Angribere

🇪🇸 Spaniens vej til EM 2024

Før lodtrækningen til EM-kvalifikationen blev Spanien placeret i Nations League-puljen sammen med de andre semifinaleklare hold. Herfra blev holdet trukket ind i kvalifikationsgruppe A sammen med Skotland, Norge, Cypern og Georgien. Holdets otte kampe resulterede i syv sejre, og det eneste nederlag var udekampen mod Skotland. Pointene var nok til at toppe tabellen og sikre sig EM efter oktober måneds kampe.

Spaniens kampresultater fra EM-kvalifikationen:

25. marts 2023: Spanien-Norge 3-0
28. marts 2023: Skotland-Spanien 2-0
8. september 2023: Georgien-Spanien 1-7
12. september 2023: Spanien-Cypern 6-0
12. oktober 2023: Spanien-Skotland 2-0
15. oktober 2023: Norge-Spanien 0-1
16. november 2023: Cypern-Spanien 1-3
19. november 2023: Spanien-Georgien 3-1

🇪🇸 Spaniens herrer ved tidligere udgaver af fodbold EM

Det spanske landshold er vaskeægte EM-veteraner og har også deltaget i de fleste udgaver af turneringen. Spanien har formået at vinde tre EM-guldmedaljer gennem årene, og disse medaljer blev vundet ved turneringerne i 1964, 2008 og 2012. I 1984 nåede de også frem til finalen, men måtte nøjes med en sølvmedalje. Nedenfor kan du læse mere om holdets tidligere deltagelser i EM i fodbold.

EM 2020 i Europa

Spanien kvalificerede sig i gruppe F sammen med Norge, Rumænien, Malta, Færøerne og Sverige. Holdet vandt alle sine kampe med undtagelse af udekampene mod Norge og Sverige, som begge endte uafgjort. Allerede efter kampene i oktober stod det klart, at holdet havde point nok til at være klar til EM.

Spanien mødte Sverige i EM-premieren, der blev spillet i det varme Andalusien, hvor Sevilla altså agerede hjemmebane for spanierne. Spanien ejede bolden i lange perioder af kampen, men på trods af det skabte Alexander Isak kampens to farligste chancer. Det endte dog uafgjort.

Efterfølgende spillede Spanien uafgjort med Polen og slog derefter Slovakiet med 5-0. Spanien tog således andenpladsen efter Sverige i gruppen og mødte Kroatien i ottendedelsfinalen. En kamp som Spanien vandt efter forlænget spilletid. Derefter mødte de Schweiz i kvartfinalen, som Spanien vandt på straffespark. I semifinalen blev spanierne besejret af Italien efter straffesparkskonkurrence. Det endte således med en top-4 placering for Spanien efter en tøvende start i gruppespillet. Dog fik de kun EN sejr i ordinær spilletid under hele turneringen.

Spaniens trup til EM 2020

Målmænd
Unai Simon, David De Gea og Robert Sanchez

Forsvarsspillere
Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta og Marcos Llorente.

Midtbanespillere
Sergio Busquets, Rodri, Koke, Fabian Ruiz, Pedri og Thiago Alcántara.

Angribere
Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore og Pablo Sarabia.

EM 2016 i Frankrig

Spanien sluttede på andenpladsen i deres gruppe efter at have slået Tjekkiet og Tyrkiet, mens det blev til et nederlag mod Kroatien. I ottendedelsfinalen røg de ud af EM efter at være blevet besejret af Italien.

Spaniens trup til EM 2016

Målmænd
Iker Casillas, David de Gea og Sergio Rico

Forsvarsspillere
Marc Bartra, Jordi Alba, Gerard Piqué, César Azpilicueta, Héctor Bellerín, Sergio Ramos og Juanfran.

Midtbanespillere
Sergio Busquets, Mikel San José, Cesc Fàbregas, Thiago Alcântara, Bruno Soriano, Andrés Iniesta og Koke.

Angribere
Pedro, David Silva, Álvaro Morata, Aritz Aduriz, Nolito og Lucas Vázquez.

Euro 2012 i Polen og Ukraine

Holdet vandt deres gruppe efter uafgjort mod Italien og sejre over Irland og Kroatien. Derefter slog de Frankrig ud i kvartfinalen og besejrede Portugal efter straffesparkskonkurrence i semifinalen. I EM-finalen scorede holdet tidligt i kampen og vandt 4-0 over Italien i en kamp, hvor der aldrig var tvivl om resultatet.

EM 2008 i Østrig og Schweiz

Spanien vandt deres gruppe efter at have vundet alle deres tre gruppespilskampe mod Sverige, Rusland og Grækenland. I kvartfinalen besejrede de Italien efter straffesparkskonkurrence, og i semifinalen slog de de tidligere gruppemodstandere Rusland med 3-0. I finalen stod de over for Tyskland i en kamp, hvor Fernando Torres var den eneste målscorer. Hans mål i det 33. minut førte holdet til endnu et EM-guld.

EM 2004 i Portugal

I gruppespillet mødte Spanien Rusland, Grækenland og værtsnationen Portugal. Hjemmeholdet led et stort nederlag, mens de tabte point efter uafgjort mod Grækenland. Det var kun i mødet med Rusland at de fik en sejr, og trods fire point gik de glip af slutspillet.

EM 2000 i Belgien og Holland

Spanien startede EM med et nederlag til Norge, men fulgte op med sejre over Slovenien og Jugoslavien. Med seks point vandt de gruppen og gik videre til slutspillet. De blev dog elimineret i første runde efter at have tabt kvartfinalen til Frankrig med 1-2.

EM 1996 i England

I gruppespillet spillede de uafgjort med Bulgarien og Frankrig og besejrede Rumænien efter et sent åbningsmål. Det betød at de sluttede på andenpladsen i gruppen og var klar til slutspillet. I kvartfinalen mødte de dog hård modstand fra hjemlandet England, som slog Spanien ud efter straffesparkskonkurrence.

Europamesterskabet 1988 i Vesttyskland

Spanien indledte EM med at besejre Danmark i deres første gruppekamp, men blev derefter besejret af både Italien og hjemmeholdet Vesttyskland. To point rækkede kun til en tredjepladsen i gruppen, og holdet gik dermed glip af slutspillet.

EM 1984 i Frankrig

Turneringen begyndte med uafgjort mod Rumænien, hvilket blev fulgt om med endnu en uafgjort mod Portugal. Endelig besejrede de Vesttyskland i gruppespillets finale, hvilket efterlod Spanien øverst i tabellen. I semifinalen slog de Danmark ud efter straffesparkskonkurrence, men i finalen viste værtsnationen Frankrig sig at være for svære at slå.

EM i 1980 i Italien

Dette var Spaniens værste EM nogensinde med kun ét point fra gruppespillet. De spillede uafgjort med Italien, men tabte til både Belgien og England og sluttede sidst i deres gruppe.

EM 1964 i Spanien

Spanien deltog i sit første europamesterskab, da det blev arrangeret på hjemmebane. Selve turneringen bestod dog kun af en play-off mellem fire nationer. I semifinalen slog de Ungarn i forlænget spilletid, og i finalen mod Sovjetunionen vandt de deres første historiske EM-guldmedalje.

🇪🇸 Spaniens kvinder til tidligere udgaver af fodbold EM

Spanien er ikke lige så succesrige på kvindesiden, som de er på herresiden. Spanien har deltaget i europamesterskabet for kvinder fire gange. Kun én gang har Spanien vundet en medalje. Det skete da de fik en uofficiel bronzemedalje til EM i 1997 sammen med Sverige. Det bør dog bemærkes, at Spanien er i vækst inden for kvindefodbold. Den spanske liga begynder at trække større stjerner til, ligesom FC Barcelona er Europas bedste klubhold med mange spaniere i truppen.

Spaniens kampresultater fra EM-kvalifikationen:

4. oktober 2019: Spanien – Aserbajdsjan 4-0
8. oktober 2019: Tjekkiet – Spanien 1-5
12. november 2019: Polen – Spanien 0-0
19. september 2020: Moldova – Spanien 0-9
23. oktober 2020: Spanien – Tjekkiet 4-0
27. november 2020: Spanien – Moldova 10-0
18. februar 2021: Aserbajdsjan – Spanien 0-13
23. februar 2021: Spanien – Polen 3-0

Som det næsthøjest seedede hold i EM-gruppe B havde Spanien en god chance for at gå videre fra gruppespillet. Holdet startede turneringen med en 4-1-sejr over Finland, som blev efterfulgt af et nederlag mod Tyskland. Til sidst lykkedes det holdet at spille uafgjort mod Danmark og hente afgørende point til andenpladsen i tabellen. Det bragte holdet til kvartfinalen mod værtsnation England, som vandt kampen i forlænget spilletid. Spanien måtte dermed forlade EM på en sjetteplads.

Spaniens trup til EM 2022

Målmænd
Lola Gallardo, Atletico Madrid
Sandra Panos, Barcelona
Misa Rodriguez, Real Madrid

Forsvarsspillere
Laia Alexandri, Atletico Madrid
Ivana Andrés, Real Madrid
Ona Batlle, Manchester United
Olga Carmona, Real Madrid
Sheila Garcia, Atletico Madrid
Maria Pilar Leon, Barcelona
Leila Ouahabi, Barcelona
Irene Paredes, Barcelona
Andrea Pereira, Barcelona
Ainhoa Vicente, Athletic Club Bilbao

Midtbanespillere
Teresa Abelleira, Real Madrid
Aitana Bonmati, Barcelona
Mariona Caldentey, Barcelona
Nerea Eizagirre, Real Sociedad
Irene Guerrero, Levante
Patricia Guijarro, Barcelona
Alexia Putellas, Barcelona

Angribere
Marta Cardona, Real Madrid
Athenea del Castillo, Real Madrid
Lucia Garcia, Athletic Club Bilbao
Esther Gonzalez, Real Madrid
Jennifer Hermoso, Barcelona
Salma Paralluelo, Villareal
Claudia Pina, Barcelona
Amaiur Sarriegi, Real Sociedad

EM 2017 i Holland

Spanien var med i 2017 og gik videre fra gruppespillet. Det skete efter en sejr og to nederlag, men da de øvrige hold tog point fra hinanden, gik Spanien videre som gruppetoer med tre point og bedre målscore. I kvartfinalen røg Spanien dog ud mod overraskelsen Østrig efter en gyser af en straffesparkskonkurrence. Det blev altså til et exit i kvartfinalen for Spanien, hvilket må anses for at være godkendt.

Spaniens trup til EM i 2017

Målmænd:
Dolores Gallardo, Atletico Madrid
Maria Asuncion Quinones, Real Sociedad
Sandra Panos, FC Barcelona

Forsvarsspillere:
Celia Jimenez, Alabama
Marta Torrejon, FC Barcelona
Irene Paredes, PSG
Andrea Pereira, Atletico Madrid
Alexandra Lopez, Atletico Madrid
Maria Pilar Leon, Atletico Madrid
Leila Ouahabi, FC Barcelona
Paula Nicart, Valencia

Midtbanespillere/angribere:
Virginia Torrecilla, Montpellier
Marta Corredera, Atletico Madrid
Amanda Sampedro, Atletico Madrid
Alexia Putellas, FC Barcelona
Victoria Losada, FC Barcelona
Silvia Meseguer, Atletico Madrid
Mari Paz Villas, Valencia
Jennifer Hermoso, PSG
Olga Garcia, FC Barcelona
Esther Gonzalez, Atletico Madrid
Barbara Latorre, FC Barcelona
Mariona Caldentey, FC Barcelona

EM 2013 i Sverige

Spanien deltog i sit andet europamesterskab i Sverige i 2013. Spanien kom i gruppe med Rusland, England og Frankrig, hvor sidstnævnte gik videre til kvartfinalerne sammen med Spanien. I kvartfinalen måtte Spanien dog se sig besejret af Norge – det norske landshold som i sidste ende ville nå til EM-finalen det år. Spanien sluttede altså sit EM i kvartfinalen.

Spaniens trup til EM i 2013

Målmænd:
Ainhoa Tirapu, Dolores Gallardo, Maria José Pons

Forsvarsspillere:
Leire Landa, Melisa Nicolau, Ruth Garcia, Miriam Dieguez, Marta Torrejon, Irene Paredes

Midtbanespillere/angribere:
Virginia Torrecilla, Sandra Villanova, Alexia Putellas, Victoria Losada, Silvia Meseguer, Nagore Calderon, Elixabet Ibarra, Jennifer Hermoso, Amanda Sampedro, Priscila Borja, Sonia Bermudez, Veronica Boquete, Adriana Martin, Erika Vasquez

EM 1997 i Norge og Sverige

Spaniens første europamesterskab fandt sted i slutningen af 90’erne, hvor man var en af otte deltagende nationer. Spanien kom også hjem fra Norge og Sverige med en uofficiel bronzemedalje, da man kom i top fire. Sammen med Sverige gik Spanien videre fra gruppe A for derefter at møde Italien i semifinalen, hvor italienerne vandt og dermed gik videre til finalen. Det blev altså til en top fire placering til Spanien og en bronzemedalje, der blev skrevet ind i historiebøgerne i deres allerførste EM.

Spaniens trup til EM i 1997

Målmænd:
Roser Serra, Elixabete Capa, Arrate Guisasola

Forsvarsspillere:
Marina Nohalez, Judith Corominas, Antonia Is, Arantza del Puerto, Maider Castillo, Silvia Zarza

Midtbanespillere/angribere:
Beatriz Garcia, Rosa Castillo, Marisa Punal, Alicia Fuentes, Vanesa Gimbert, Isabel Parejo, Palmira Chivite, Mar Prieto, Yolanda Mateos, Auxi Jimenez, Angeles Parejo