Expekt

Danmark til EM 2024 – Tabel og kampprogram

Danmark er havnet i gruppe C, hvor de skal møde England, Slovenien og Serbien. Holdet skal spille deres EM-kampe i Stuttgart, Frankfurt og München.

Danmark vinder fodbold EM

ODDS: 41.00
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Tyskland
3
3
0
0
9 - 0
9
2
Spanien
3
2
0
1
5 - 3
6
3
Danmark
3
1
0
2
1 - 5
3
4
Finland
3
0
0
3
1 - 8
0

Her er Danmarks komplette EM-kampprogram:
Søndag den 16. juni kl. 18:00 Slovenien-Danmark
Torsdag den 20. juni kl. 18:00 Danmark-England
Tirsdag den 25. juni kl. 21:00 Danmark-Serbien

LÆS MERE OM GRUPPE C HER

🇩🇰 Danmarks trup til EM 2024

Målmænd

Kasper Schmeichel, Anderlecht
Fredrik Rönnow, Union Berlin
Mads Hermansen, Leicester City

Forsvarsspillere

Andreas Christensen, FC Barcelona
Simon Kjaer, AC Milan
Joachim Andersen, Crystal Palace
Jannik Vestergaard, Leicester City
Mathias Zanka Jörgensen, Brentford
Alexander Bah, SL Benfica
Joakim Maehle, VfL Wolfsburg
Rasmus Nissen Kristensen, AS Roma
Victor Kristiansen, Bologna

Midtbanespillere

Christian Eriksen, Manchester United
Thomas Delaney, Anderlecht
Morten Hjulmand, Sporting Lissabon
Pierre-Emile Höjbjerg, Tottenham Hotspur
Christian Nörgaard, Brentford
Mathias Jensen, Brentford
Mikkel Damsgaard, Brentford

Angribere

Jacob Bruun Larsen, Burnley
Andreas Skov Olsen, Club Brügge
Anders Dreyer, Anderlecht
Kasper Dolberg, Anderlecht
Rasmus Höjlund, Manchester United
Jonas Wind, VfL Wolfsburg
Yussuf Poulsen, RB Leipzig

🇩🇰 Danmarks vej til EM 2024

Det danske herrelandshold fik en noget svingende start på EM-kvalifikationen, men i løbet af efteråret lykkedes det at forbedre positionen i kvalifikationsgruppe H. I den næstsidste kamp mod Slovenien fik Danmark heldigvis også hentet de tre point, der skulle til for at sikre avancementet. Takket være resultaterne i de interne kampe mod Slovenien sluttede Danmark øverst i tabellen på trods af et nederlag i den sidste kvalifikationskamp.

Danmarks kampresultater fra EM-kvalifikationen:

23. marts 2023: Danmark-Finland 3-1
26. marts 2023: Kasakhstan-Danmark 3-2
16. juni 2023: Danmark-Nordirland 1-0
19. juni 2023: Slovenien-Danmark 1-1
7. september 2023: Danmark-San Marino 4-0
10. september 2023: Finland-Danmark 0-1
14. oktober 2023: Danmark-Kasakhstan 3-1
17. oktober 2023: San Marino-Danmark 1-2
17. november 2023: Danmark-Slovenien 2-1
20. november 2023: Nordirland-Danmark 2-0

🇩🇰 Danmarks herrer ved tidligere europamesterskaber i fodbold

1992 var året hvor Danmark overraskende vandt guld til EM i fodbold ved at besejre Tyskland 2-0 i den berømte finale. Ud over guldmedaljen kan Danmark også prale med to delte bronzemedaljer fra EM i 1984 og 2020. Nedenfor kan du læse mere om holdets tidligere deltagelse i EM i fodbold.

EM 2020 i Europa

Danmark kvalificerede sig fra gruppe D, hvor de mødte Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar. Der var mange uafgjorte kampe, men på trods af det formåede de at placere sig næsthøjest i tabellen takket være store sejre over hold fra bunden af tabellen. Danmark kvalificerede sig dermed direkte til EM.

Danmarks kampresultater fra EM-kvalifikationen:

26. marts 2019: Schweiz-Danmark 3-3
7. juni 2019: Danmark-Irland 1-1
10. juni 2019: Danmark-Georgien 5-1
5. september 2019: Gibraltar-Danmark 0-6
8. september 2019: Georgien-Danmark 0-0
12. oktober 2019: Danmark-Schweiz 1-0
15. november 2019: Danmark-Gibraltar 6-0
18. november 2019: Irland-Danmark 1-1

Danmarks EM-premiere blev spillet i Parken i København mod Finland, og det er en kamp som vi aldrig glemmer. Kampen blev vundet af Finland med 0-1, men det er ikke noget folk vil huske på. Hele fodboldverdenen gik i stå, da vores alle sammens Christian Eriksen kollapsede på banen og lå bevidstløs i flere minutter. Hurtige holdkammerater og dygtige læger var i stand til at genstarte Eriksens hjerte midt på banen, og han kunne forlade banen til klapsalver fra en chokeret fodboldverden. Det viste sig, at han havde fået hjertestop under kampen, og han blev hjulpet af alle de hurtige læger på stedet og af holdkammeraternes råb om hjælp. Et minde som alle danskere kommer til at bære med sig i lang tid. Heldigvis har Christian Eriksen det godt i dag og spiller fodbold i England med en pacemaker.

Danmark var forenet efter hændelsen, både fodboldholdet og hele landet. I den næste kamp tabte de til Belgien og startede dermed med to nederlag i træk. Men på trods af dette var en 4-1 sejr over Rusland nok til at slutte som nummer to i gruppen, da de andre hold tog point fra hinanden i denne tætte gruppe.

Herfra startede et sandt fodboldeventyr for det danske herrelandshold, der altså samlede hele nationen.

Danmarks ottendedelsfinale blev således spillet i Amsterdam mod Wales, hvor danskerne vandt 4-0. I næste runde ventede Tjekkiet i Aserbajdsjan, og også her trak danskerne sig sejrrigt ud af opgøret. Det betød at Danmark var klar til semifinalen i EM som hele turneringens favorithold. Blændende fodbold og fremragende sammehold gav virkelig Danmark noget at kæmpe. Opbakningen fra danskerne rundt i hele landet var ikke til at tage fejl af.

I semifinalen på Wembley stod de dog over for England, hvor Danmark faktisk kom foran 1-0 ved hjælp af et absolut fremragende mål fra Mikkel Damsgaard. Men efter Damsgaards spektakulære mål lykkedes det desværre England at vinde semifinalen i forlænget spilletid. Historien om Danmark sluttede derfor i semifinalen, men mange vil huske denne turnering som en af Danmarks bedste.

Danmarks trup til EM 2020

Målmænd
Kasper Schmeichel, Jonas Lössl og Frederik Rønnow

Forsvarsspillere
Jens Stryger, Simon Kjær, Andreas ‘AC’ Christensen, Joachim Andersen, Daniel Wass, Mathias Jørgensen, Joakim Mæhle, Jannik Vestergaard og Nicolai Boilesen.

Midtbanespillere
Mathias Jensen, Christian Nørgaard, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Anders Christiansen, Christian Eriksen, Mikkel Damsgaard og Robert Skov.

Angribere
Martin Braithwaite, Andreas Cornelius, Andreas Skov Olsen, Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Jonas Wind.

EM 2012 i Polen og Ukraine

Danmark fik en rigtig god start på turneringen og besejrede Holland i deres første kamp. Herefter fulgte kampe mod Portugal og Tyskland, som dog blev tabt. Dermed gik Danmark ikke videre til slutspillet, men sluttede på tredjepladsen i gruppen.

EM 2004 i Portugal

Uafgjort mod Italien, sejr over Bulgarien og uafgjort mod Sverige var resultaterne af dette års EM-gruppespil. Det var næsten sikkert, at Danmark ikke ville nå slutspillet, men takket være en bedre målforskel i de enkelte kampe med Sverige og Italien, som alle tre endte på fem point, var de i stand til at tage andenpladsen i gruppen. I kvartfinalen blev Danmark dog slået ud af Tjekkiet.

Euro 2000 i Belgien og Holland

Dette var en svær turnering for det danske landshold, som ikke fik et eneste point eller mål med fra gruppespillet. De gik glip af slutspillet efter at have tabt til Frankrig, Holland og Tjekkiet.

EM 1996 i England

Danmark startede EM med en uafgjort mod Portugal. Dette blev efterfulgt af et nederlag mod Kroatien og endelig en sejr mod Tyrkiet. De fire point var dog kun nok til en tredjeplads i gruppen.

EM 1992 i Sverige

En uafgjort mod England, et nederlag til værtsnation fra Sverige og en sejr over Frankrig bragte Danmark op på andenpladsen i gruppen. Danmark gik dermed videre til slutspillet i hvad der skulle vise sig at være en meget succesfuld EM-sommer. I semifinalen stod de over for Holland, som de besejrede efter straffesparkskonkurrence. I den store finale overraskede de hele verden ved at besejre Tyskland 2-0 foran et stort publikum på Ullevi i Göteborg. Et historisk øjeblik for Danmark, der bragte eufori til hele landet.

EM 1988 i Vesttyskland

Holdet mødte hård modstand i gruppespillet, hvor de var oppe imod Spanien, Italien og værtsnationen selv. Desværre tabte de alle deres kampe og formåede ikke at score point, hvilket efterlod Danmark i bunden af tabellen.

EM 1984 i Frankrig

Danmark havde et rigtig godt EM, hvor de tabte til Frankrig i gruppespillet, slog Jugoslavien og vandt efter et sent mål mod Belgien. Som nummer to i gruppen gik de videre til semifinalen mod Spanien, som blev afgjort på straffespark. Desværre brændte Danmark sit sidste skud og røg ud af EM.

EM 1964 i Spanien

EM-turneringen bestod denne gang kun af en play-off mellem fire nationer, som Danmark havde nået. I semifinalen mødte de Sovjetunionen, som vandt 3-0. Kampen om bronzemedaljen var mod Ungarn, der vandt kampen i overtid.

🇩🇰 Danmarks kvinder ved tidligere europamesterskaber i fodbold

Danmark er også et af de få lande, som har vundet medaljer til europamesterskabet for kvinder. Danskerne har også gjort det ad flere omgange. På trods af, at man aldrig har vundet den fine guldmedalje, så har Danmark fået en sølvmedalje (2017) og fem bronzemedaljer i løbet af årene. Det giver Danmark en syvendeplads i medaljeligaen.

EM 2022 i England

For det danske kvindelandshold var vejen til europamesterskabet i England ikke særlig svær. Efter ti kampe i EM-kvalifikationen havde Danmark kun lukket ét eneste mål ind og vundet ni ud af ti kampe. Den tiende kamp endte 0-0 mod Italien – en kamp, hvor Danmark allerede var klar til EM-slutrunden. Det blev altså til en gruppesejr til Danmark i EM-kvalifikationen, hvor Nadia Nadim scorede ni mål, hvilket var rekord i kvalifikationsgruppen.

Danmarks kampresultater fra EM-kvalifikationen:

29. august 2019: Danmark-Malta 8-0
3. september 2019: Israel-Danmark 0-3
4. oktober 2019: Danmark-Bosnien 2-0
8. oktober 2019: Georgien-Danmark 0-2
12. november 2019: Danmark-Georgien 14-0
17. september 2020: Bosnien-Danmark 0-4
22. september 2020: Malta-Danmark 0-8
21. oktober 2020: Danmark-Israel 4-0
27. oktober 2020: Italien-Danmark 1-3
1. december 2020: Danmark-Italien 0-0

De danske kvinder var placeret i gruppe B ved EM i England, hvor både giganterne Tyskland og Spanien var at finde sammen med Finland. Holdet blev slået 0-4 af Tyskland i åbningskampen, men formåede derefter at hente tre point i kampen mod Finland. Den endte 1-0 efter Pernille Harders scoring i det 72. minut.

Gruppespilsfinalen mod Spanien blev straks afgørende, og man skulle helt hen til kampens sidste minut, før det første og eneste mål faldt. Desværre var det Spanien, der formåede at gøre dette. Dermed blev Danmark ud af EM allerede i den indledende fase.

EM 2017 i Holland

2017 var et stærkt år for Danmark. Hele europamesterskabet skulle i høj grad komme til at handle om værtsnationen Holland og så netop Danmark. I gruppespillet mødtes landene i gruppe A, hvor også Norge og Belgien spillede. Danmark vandt sin første kamp mod Belgien, men tabte i anden spillerunde mod Holland. I den sidste runde vandt danskerne over Norge og opnåede andenpladsen i gruppe A.

Danmark fik noget af en mareridtsmodstander i kvartfinalen i form af store, stærke Tyskland. Men Tyskland, som oftest har vundet mesterskabet, måtte denne gang se sig besejrede allerede i kvartfinalen af et stærkere Danmark. Theresa Nielsen afgjorde kvartfinalen med syv minutter tilbage af kampen.

Semifinalen blev spillet mod det nye navn Østrig, som spillede stringent og målfattig fodbold. Denne kamp sluttede desuden 0-0 efter ordinær spilletid og forlængelse. I straffesparkskonkurrencen afgjorde Danmark med tre mål mod Østrigs nul. Danmark gik dermed videre til EM-finalen i 2017.

I finalen var det så Danmark mod Holland. Det var lidt en sensation for begge hold, at de havde klaret sig hele vejen dertil, selvom det var to lande af høj kvalitet. Og sikke en finale det skulle blive. Danmark lagde 0-0 stillingen bag sig efter seks minutter takket være Nadia Nadim. Vivianne Miedema udlignede senere for hollænderne, inden Lieke Martens bragte de orange foran. Danmarks store stjerne Pernille Harder udlignede til 2-2 inden pausen. Men i anden halvleg var det Holland der stod for det hele, og værtsnationen vandt til sidst med 4-2 sin første EM-guldmedalje nogensinde. Dermed fik Danmark altså en sølvmedalje.

Danmarks trup til EM i 2017

Målmænd:
Stina Lykke Petersen, Kolding
Maria Lindblad Christensen, Fortuna Hjörring
Line Geltzer Johansen, Vejle

Forsvarsspillere:
Line Röddik Hansen, Barcelona
Janni Arnth, Linköping
Simone Boye Sörensen, Rosengård
Theresa Nielsen, Vålerenga
Frederikke Thögersen, Fortuna Hjörring
Mie Leth Jans, Manchester City
Cecilie Sandvej, Frankfurt
Stine Ballisager Pedersen, Skovbakken
Luna Gevits, Fortuna Hjörring

Midtbanespillere/angribere:
Maja Kildemoes, Linköping
Nanna Christiansen, Bröndby
Sanne Troelsgaard Nielsen, Rosengård
Katrine Veje, Montpellier
Sofie Junge Pedersen, Rosengård
Line Sigvardsen Jensen, Washington Spirit
Sarah Dyrehauge Hansen, Fortuna Hjörring
Nadia Nadim, Portland Thorns
Pernille Harder, Wolfsburg
Stine Larsen, Bröndby
Nicoline Sörensen, Linköping

EM 2013 i Sverige

Danmark var i samme gruppe som Sverige, da EM fandt sted i Sverige i 2013. Den første kamp mellem landene sluttede 1-1, hvorefter Danmark tabte mod Italien i næste spillerunde. Med uafgjort 1-1 mod Finland gik Danmark videre til kvartfinalen som en af de bedste gruppetreere med to point.

I kvartfinalen fandt de rød-hvide formen og sendte Frankrig hjem efter en gyser og en straffesparkskonkurrence. I semifinalen ventede derefter Norge i en skandinavisk kamp, som Norge desværre vandt. Danmark sluttede i top fire, men fik aldrig nogen medalje i Sverige i 2013.

Danmarks trup til EM i 2013

Målmænd:
Stina Lykke Petersen, Cecilie Sörensen, Katrine Abel

Forsvarsspillere:
Line Röddik Hansen, Christina Örntoft, Janni Arnth Jensen, Malene Olsen, Theresa Nielsen, Mia Brogaard, Cecilie Sandvej

Midtbanespillere/angribere:
Katrine Pedersen, Mariann Gajhede Knudsen, Julie Rydahl Bukh, Nanna Christiansen, Katrine Veje, Line Jensen, Johanna Rasmussen, Sofie Junge Pedersen, Sine Hovesen, Karoline Smidt Nielsen, Emma Madsen, Pernille Harder, Nadia Nadim

EM 2009 i Finland

Med mange gode indsatser bag sig, så vil Danmark nok gerne glemme EM i 2009 så hurtigt som muligt. Ikke fordi det var en fiasko, men man gik ikke videre fra gruppespillet og til kvartfinalen. Et nederlag mod værtsnationen Finland i den første kamp blev dog fulgt op af en sejr mod Ukraine i anden spillerunde. Den sidste gruppespilskamp mod Holland blev dog for svær, og Holland vandt med 1-2. Danmark sluttede som treer i sin gruppe og gik ikke videre til slutspillet.

Danmarks trup til EM i 2009

Målmænd:
Heidi Johansen, Tine Cederkvist, Mia-Maria Kjaersgaard-Andersen

Forsvarsspillere:
Mia Brogaard, Katrine Pedersen, Mette Jensen, Line Röddik Hansen, Janne Madsen, Marianne Pedersen

Midtbanespillere/angribere:
Marie Bjerg, Cathrine Paaske-Sörensen, Julie Rydahl Bukh, Camilla Sand Andersen, Sanne Troelsgaard Nielsen, Nanna Christiansen, Ditte Larsen, Katrine Veje, Maiken Pape, Nadia Nadim, Johanna Rasmussen, Lene Jensen, Tina Rasmussen