Kampprogram for fodbold EM for kvinder 2022

Home/Kampprogram for fodbold EM for kvinder 2022
Kampprogram for fodbold EM for kvinder 20222022-05-24T14:20:52+02:00

Her præsenterer vi kampprogrammet for samtlige kampe, der spilles under kvindernes fodbold-EM 2022. Mesterskabet som oprindeligt skulle være blevet spillet i sommeren 2021 kommer nu til at finde sted i perioden fra d. 6. juli til d. 31. juli 2022. Slutrunden vil byde på 31 spændende kampe mellem nogle af Europas bedste fodboldlandshold. De 16 hold der deltager i UEFA Women’s Euro er garanteret at komme til at spille mindst tre kampe hver, som finder sted under gruppespillet, hvor holdene spiller én kamp mod hver af de andre hold i gruppen. På vores gruppeside kan du se den aktuelle stilling mellem holdene.

De to bedste hold i hver gruppe går derefter videre til slutspillet, hvor målet er at nå til den store finale. Denne kamp afgøres på Wembley Stadium søndag d. 31. juli, og her vil de nye europæiske mestre blive kåret. I vores kampprogram nedenfor finder du alle informationer om kampene, som finder sted under mesterskabet samt information om, hvor du kan følge disse kampe.

KOMPLET KAMPPROGRAM FODBOLD EM 2022

England - Austria
Norway - Northern Ireland
Spain - Finland
Germany - Denmark
Portugal - Switzerland
Netherlands - Sweden
Belgium - Iceland
France - Italy
Austria - Northern Ireland
England - Norway
Denmark - Finland
Germany - Spain
Sweden - Switzerland
Netherlands - Portugal
Italy - Iceland
France - Belgium
Austria - Norway
Northern Ireland - England
Denmark - Spain
Finland - Germany
Sweden - Portugal
Switzerland - Netherlands
Italy - Belgium
Iceland - France

KAMPPROGRAM SLUTSPILLET EM 2022

Dato og tid Kamp Værtsby
20 juli 2022 kl. 21:00 Kvartfinale 1 Brighton & Hove
21 juli 2022 kl. 21:00 Kvartfinale 2 London
22 juli 2022 kl. 21:00 Kvartfinale 3 Wigan & Leigh
23 juli 2022 kl. 21:00 Kvartfinale 4 Rotherham
26 juli 2022 kl. 21:00 Semifinale 1 Sheffielid
27 juli 2022 kl. 21:00 Semifinale 2 Milton Keynes
31 juli 2022 kl. 18:00 Finale London

Seneste nyt fra fodbold-EM 2022

Samtlige tider i vores fodbold EM kampprogram er angivet i dansk tid. Vær venligst opmærksom på, at tider og kanaler i fodbold EM kampprogrammet kan blive ændret kort før kampstart, og at EM-fodbold.dk ikke er ansvarlig for dette.

Den trettende udgave af kvindernes europæiske mesterskab i fodbold spilles i England i sommeren 2022. Oprindeligt skulle slutrunden allerede være blevet spillet i 2021, men på grund af coronapandemien måtte man udskyde mesterskabet. Kampene er fordelt på ti stadioner i otte forskellige byer rundt om i landet, mens den store finale vil blive spillet på Wembley Stadium i London. De øvrige byer, som har fået æren af at afholde kampe sammen med hovedstaden, er Brighton and Hove, Wigan and Leigh, Manchester, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield og Southampton. England var med og afholdt kampe under herrernes slutrunde i fjor, og dette bliver dermed første gang, at to på hinanden følgende EM-finaler i fodbold spilles på det samme stadion.

Kommende europamesterskaber i fodbold

Næste gang kvindernes fodbold EM bliver afholdt er i 2025, og det er endnu ikke afgjort, hvor denne slutrunde skal afholdes. Det der derimod er interessant ud fra et dansk perspektiv er, at Danmark sammen med de øvrige nordiske lande har indgivet en ansøgning om at afholde mesterskabet i fællesskab.

Sidste gang der blev afholdt et EM på hjemmebane var i 1991, og siden da er interessen for slutrunden øget markant i Europa, hvilket betyder, at vi kan få en stor fodboldfest på hjemmebane. Først i december 2021 vil den endelige beslutning om værtsnationen blive taget.

📅 Komplet fodbold-EM 2022 kampprogram

I løbet af de 26 dage som kvindernes europæiske mesterskab i fodbold varer, vil 31 spændende kampe blive afgjort på de ni stadioner. Værtsnationen England vil sparke fodbold EM 2022 i gang med en kamp mod Østrig på Old Trafford i Manchester, et stadion der til hverdag tilhører Manchester United.

Kampene i gruppespillet fortsætter derefter til og med d. 18. juli, hvor det står klart, hvilke hold der går videre til slutspillet. Slutspillet strækker sig derefter frem til d. 31. juli, hvor de næste mestre vil blive kåret i den store finale på Wembley Stadium. Vores kampprogram for fodbold EM vil blive opdateret med hold i slutspilskampene, så snart det er afgjort hvilke hold, der går videre dertil.

📆 Kampprogrammet for EM-gruppespillet

Gruppespillet til europamesterskabet i 2022 starter d. 6. juli med den allerførste kamp i gruppe A. Samme gruppe fortsætter så dagen efter inden gruppe B, hvor Danmark spiller, tager over d. 8. juli med to gruppespilskampe. Gruppe C påbegynder deres EM d. 9. juli og gruppe D kommer først med d. 10. juli.

Efter de indledende gruppespilsomgange spilles yderligere to gruppespilskampe hver dag frem til og med d. 18. juli. I den første og anden omgang spilles ingen kampe samtidig, hvilket gør det nemmere at følge med i alt, hvad der sker i slutrunden. I den sidste omgang øges spændingen, og her spilles kampene i den samme gruppe samtidig, for at intet hold skal kunne spille på en bestemt måde for at få et ønskværdigt resultat i tabellen. Kamptiderne som gælder for hele gruppespillet er 18:00 og 21:00 dansk tid.

🏅 Kampprogrammet for EM-slutspillet

Mange foretrækker gruppespillet og de mange kampe, man kan følge med i, men det er i slutspillet, at alting skal afgøres. Slutspillet til europamesterskabet i 2022 starter d. 20. juli med den allerførste kvartfinale. Derefter følger de andre kampe på datoerne d. 21., 22. og 23. juli. De fire vigtige kampe – hvor antallet af hold skal halveres – spilles på hver sin dag, hvilket betyder, at hver kamp får fuldt fokus på den dag. Kick off i samtlige kvartfinaler er 21:00 dansk tid. Byerne som får æren af at afholde disse kampe er Brighton & Hove, London, Wigan & Leigh samt Rotherham.

Semifinalerne spilles derefter d. 26. juli i Sheffield og d. 27. juli i Milton Keynes. Præcis som til kvartfinalerne er kick off klokken 21:00 for semifinalerne. Derefter ved vi, hvilke to hold der har sikret sig en medalje til sommerens EM og dermed kommer til at spille i den store finale på Wembley Stadium, som spilles d. 31. juli. Denne kamp indledes klokken 18:00 dansk tid og bliver dermed den perfekte søndagsunderholdning for hele familien.

⚽ Hold og grupper til fodbold EM 2022

I alt er der 16 hold, der har kvalificeret sig til kvindernes EM 2022. Slutrunden har dermed betydeligt færre hold end herrernes slutrunde, men den er mindst lige så spændende. Indledningsvist spiller holdene i fire grupper med fire hold i hver, hvor det handler om at samle så mange point som muligt sammen for at opnå en plads i slutspillet. I løbet af slutrunden vil du kunne følge den aktuelle stilling mellem holdene på vores side med EM-tabeller. Kun de to bedste hold fra hver gruppe går videre i konkurrencen.

Hver gruppe holder i gruppespillet til i to byer, så holdene skal rejse mellem disse før deres kampe. Nedenfor kan du se, hvilke landshold der spiller i de fire grupper samt i hvilke byer disse kampe spilles.

Holdene som spiller i gruppe A er:

 • 🇦🇹 Østrig
 • 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England
 • Nordirland
 • 🇳🇴 Norge

Gruppe A kommer til at spille deres kampe på Old Trafford i Trafford, Brighton & Hove Community Stadium i Brighton & Hove samt St. Mary’s Stadium i Southampton. Brighton & Hove vil også afholde en kvartfinale under slutspillet.

Holdene som spiller i gruppe B er:

 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇫🇮 Finland
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇪🇸 Spanien

Gruppe B kommer til at spille deres kampe på Stadium MK i Milton Keynes samt på Brentford Community Stadium i London. Stadionet i London vil også afholde en af kvartfinalerne, mens stadionet i Milton Keynes afholder en af semifinalerne under slutspillet.

Holdene som spiller i gruppe C er:

 • 🇳🇱 Holland
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇵🇹 Portugal*

* Erstatter Rusland, der officielt blev diskvalificeret fra turneringen den 2. maj

Gruppe C kommer til at spille deres kampe på Leigh Sports Village i Wigan & Leigh samt Bramall Lane i Sheffield. Stadionet i Wigan & Leigh vil også afholde en af kvartfinalerne, mens stadionet i Sheffield afholder en af semifinalerne under slutspillet.

Holdene som spiller i gruppe D er:

 • 🇧🇪 Belgien
 • 🇫🇷 Frankrig
 • 🇮🇸 Island
 • 🇮🇹 Italien

Gruppe D kommer til at spille deres kampe på New York Stadium i Rotherham samt Manchester City Academy Stadium i Manchester. Rotherham kommer også til at afholde en kvartfinale under slutspillet.

Vejen til fodbold EM 2022 – Sådan kvalificerede holdene sig

Kvalifikationen til EM bestod af ni kvalifikationsgrupper omkring i Europa. Det bedste hold i hver gruppe gik direkte videre til EM, blandt andet Danmark. Derefter gik de tre bedste gruppetoere også direkte videre til EM. De øvrige seks gruppetoere kunne derefter spille play off om de sidste tre pladser til mesterskabet. Nedenfor oplister vi, hvordan samtlige hold kvalificerede sig til mesterskabet.

Gruppe A:
England (værtsnation)
Østrig (videre som en af de tre bedste gruppetoere)
Norge (vinder af kvalifikationsgruppe C)
Nordirland (videre via play off)

Gruppe B:
Tyskland (vinder af kvalifikationsgruppe I)
Spanien (vinder af kvalifikationsgruppe D)
Danmark (vinder af kvalifikationsgruppe B)
Finland (vinder af kvalifikationsgruppe E)

Gruppe C:
Holland (vinder af kvalifikationsgruppe A)
Sverige (vinder af kvalifikationsgruppe F)
Schweiz (videre via play off)
Portugal (tabte play off mod Rusland, tog deres plads, da holdet blev disket)

Gruppe D:
Frankrig (vinder af kvalifikationsgruppe G)
Italien (videre som en af de tre bedste gruppetoere)
Belgien (vinder af kvalifikationsgruppe H)
Island (videre som en af de tre bedste gruppetoere)

🇩🇰 Danmarks kampe til fodbold EM 2022

Danmarks kvindelandshold kommer til at spille mindst tre kampe under europamesterskabet i England. Grupperne blev udtrukket d. 28. oktober, og Danmark skal spille mod Tyskland, Spanien og Finland. Den første kamp spilles mod Tyskland d. 8. juli i den kamp, som må forventes at være den sværeste for Danmark i gruppespillet, da Tyskland har vundet europamesterskabet flere gange.

8 juli:
21:00: Tyskland – Danmark (Brentford Community Stadium, Brentford)

12 juli:
18:00: Danmark – Finland (Stadium MK, Milton Keynes)

16 juli:
21:00: Danmark – Spanien (Brentford Community Stadium, Brentford)

Hvem kan Danmark møde i slutspillet?

Danmark kom i gruppe B til EM og slutspilsskabelonen er klar. Hvis Danmark vinder sin gruppe, kommer holdet til at spille mod toeren fra gruppe A og kan så blive i Brentford, hvor de også har spillet deres sidste gruppespilskamp.

Hvis Danmark bliver toer i gruppe B, vil holdet i stedet komme til at spille mod vinderen af gruppe A i Brighton & Hove. Danmark kan også blive nummer tre eller fire i gruppe B og så går man ikke videre til slutspillet.

Potentielle modstandere i en kvartfinale er dermed:

 • England
 • Østrig
 • Norge
 • Nordirland

⭐ Danmarks trup til fodbold EM 2022

Her kommer vi til at præsentere det hold, som Lars Søndergaard udtager til slutrunden. Truppen præsenteres en gang i juni måned, og holdet kommer til at spille nogle træningskampe sammen inden afrejsen til England.

📺 Se fodbold EM på TV

I 2017 blev EM i fodbold for kvinder vist på DR og TV2, og det er formentlig disse kanaler der igen viser EM i 2022. I 2017 blev det til historisk høje seertal, og det danske kvindelandsholds kampe var blandt de mest sete fodboldkampe hele året. Finalen blev set af 1,8 millioner mennesker. Det har helt sikkert øget interessen for kvindefodbold hos de kommercielle TV-stationer, og Viasat/Viaplay har sikret sig rettighederne til VM for kvinder i 2023.

📣 Diskutér fodbold EM 2022

I vores kommentarfelt nedenfor er der mange fodboldfans, der deler deres tanker om slutrunden. Tøv ikke med at deltage i diskussionerne, men vi værdsætter at du holder en god tone og gerne hjælper til med at besvare spørgsmål fra vores medlemmer.

📆 Hvornår begynder fodbold EM 2022?

Kvindernes EM begynder onsdag d. 6. juli og varer derefter til og med søndag d. 31. juli. På EM-fodbold.dk finder du det komplette kampprogram for slutrunden.

🏆Hvem vinder fodbold EM 2022?

Der er forskellige favoritter til at vinde EM 2022. Hjemmeholdet England er en af favoritterne, men Danmark kommer med en sølvmedalje i bagagen fra sidste EM i 2017.

🇩🇰 Hvem skal Danmark spille imod til europamesterskabet?

De danske damer er kommet i gruppe B, hvor de kommer til at spille imod Tyskland, Spanien og Finland.

Reservekampprogram

Dato Match Værtsby
6 juli 2022 kl. 21:00 England-Østrig Trafford
7 juli 2022 kl. 21:00 Norge-Nordirland Southampton
8 juli 2022 kl. 18:00 Spanien-Finland Milton Keynes
8 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Danmark London
9 juli 2022 kl. 18:00 Portugal-Schweiz Wigan & Leigh
9 juli 2022 kl. 21:00 Holland-Sverige Sheffield
10 juli 2022 kl. 18:00 Belgien-Island Manchester
10 juli 2022 kl. 21:00 Frankrig-Italien Rotherham
11 juli 2022 kl. 18:00 Østrig-Nordirland Southampton
11 juli 2022 kl. 21:00 England-Norge Brighton & Hove
12 juli 2022 kl. 18:00 Danmark-Finland Milton Keynes
12 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Spanien London
13 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Schweiz Sheffield
13 juli 2022 kl. 21:00 Holland-Portugal Wigan & Leigh
14 juli 2022 kl. 18:00 Italien-Island Manchester
14 juli 2022 kl. 21:00 Frankrig-Belgien Rotherham
15 juli 2022 kl. 21:00 Østrig-Norge Brighton & Hove
15 juli 2022 kl. 21:00 Nordirland-England Southampton
16 juli 2022 kl. 21:00 Danmark-Spanien London
16 juli 2022 kl. 21:00 Finland-Tyskland Milton Keynes
17 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Portugal Wigan & Leigh
17 juli 2022 kl. 18:00 Schweiz-Holland Sheffield
18 juli 2022 kl. 21:00 Italien-Belgien Manchester
18 juli 2022 kl. 21:00 Island-Frankrig Rotherham

Efterlad en kommentar