Her finder du resultat af samtlige kampe der spilles til europamesterskabet i fodbold i sommeren 2024 i Tyskland. Mellem d. 14. juni og d. 14. juli vil 24 landshold spille om titlen som europamester i en af verdens største, denne gang i Tyskland hvor ti stadioner bliver værter for begivenheden. Pointene som holdene får med sig i gruppespillet er utroligt vigtige for at kunne gå videre til slutrundens slutspil. Listen herunder vil blive opdateret løbende og så kort efter kampene er slut som muligt.

På denne side vil du også kunne følge udviklingen i kampene i realtid. Ved hjælp af vores fodbold-EM livescore kan du holde dig opdateret på alle dagens kampe på ét og samme sted. På den måde går du ikke glip af en eneste mål der scores i slutrunden.

Livescore & Liveresultat for fodbold-EM

FODBOLD-EM 2024 RESULTATER

🔢Resultater for fodbold-EM 2024 – Sådan fordeles pointene

Under fodbold-EM 2024 vi der blive spillet 51 spændende kampe i Tyskland, hvor holdene kæmper for at nå hele vejen til slutspillet. Her på fodbold-em.com overvåger vi hele slutrunden og opdaterer på denne side samtlige kampresultater så snart kampene er afgjort. Resultaterne hentes direkte fra UEFAS hjemmeside.

Desuden kan du ved hjælp af vores liveresultat få opdateringer i realtid om hvordan det går i de EM-kampe som spilles netop i dag. Vi præsenterer hvilket minut og halvleg kampen er i samt hvor mange mål der indtil videre er blevet scoret.

I hver kamp er der vigtige point at få som er direkte afgørende for holdets muligheder for at gå videre. Under fanen tabeller kan du følge hvordan holdene placerer sig i deres tabeller efter hver spillet kamp. En sejr giver tre point i tabellen. Skulle en kamp slutte uafgjort, så får holdene et point hver. Et hold kan højst få ni point med sig fra gruppespillet.

For at gå videre kræver det at man bliver et af de to bedste hold i sin gruppe, eller at man bliver en af de fire gruppetreere med flest point. De hold som kommer sidst i grupperne samt de gruppetreere der har færrest point må forlade EM for denne gang.

⚽ Forlængelse og straffesparkskonkurrence til fodbold-EM

En kamp i EM-gruppespillet afgøres ikke gennem forlængelse eller en straffesparkskonkurrence, men her deles pointene mellem holdene, hvis kampen er uafgjort efter 90 minutter plus tillægstid. Men når slutrunden går ind i slutspilsfasen, så vil kampen gå over i forlængelse, da man skal have en vinder af hver kamp.

Forlængelsen består af to halvlege på 15 minutter hver, hvor de mål som scores regnes sammen med målene fra den ordinære spilletid. Det er altså ikke det første hold der scorer et mål som vinde, men man spiller den fulde forlængelse. Står det fortsat uafgjort mellem holdene efter de 30 minutters forlængelse, så går kampen videre til straffesparkskonkurrence.

I straffesparkskonkurrencen skal hvert hold skyde fem straffespark hver. Holdene skiftes til at skyde straffespark og skulle et hold opnå en føring som modstanderne ikke kan indhente, så afslutter man straffesparkskonkurrencen før tid. Er fem skud ikke nok til at afgøre kampen, så fortsætter man straffesparkskonkurrencen med yderligere et forsøg per hold.

Når en kamp der afsluttes med en straffesparkskonkurrence er slut, så tildeles holdet som vinder straffesparkskonkurrencen et ekstra mål der lægges til dem de scorede i kampens ordinære spilletid og forlængelsen. Man regner altså ikke samtlige scoringer fra straffesparkskonkurrencen med i kampens endelige resultat. Hvis det for eksempel står 1-1 i en kamp der går videre til straffesparkskonkurrence, så bliver slutresultatet 2-1 til holdet som vinder kampen.

⏰ Hvornår spilles fodbold-EM 2024?

Åbningskampen til fodbold-EM spilles d. 14. juni 2024. Slutrunden afsluttes derefter med finalen d. 14. juli 2024 på Olympiastadion i Berlin med kickoff kl. 21:00.

📣 Hvordan kan jeg følge EM-kampene i realtid?

Du vil kunne se kampene på DR og TV2 eller alternativt på deres streamingtilbud DRTV og TV2 Play. Eller du kan følge vores liverapportering her på fodbold-em.com

🏟 Hvor spilles kampene til fodbold-EM 2024?

EM 2024 spilles i Tyskland på ti populære og storslåede stadioner i slutrundens værtsbyer.

🥇 Hvilket hold har vundet flest EM-guldmedaljer?

Tyskland og Spanien er begge blevet europamestre i fodbold tre gange. Derefter følger Frankrig og Italien med to titler hver.

📣 Livescore – den nye måde at følge fodbold på

I dag er der så meget sport at følge at der nogle gange kan være svært at holde sig opdateret på alt hvad der sker. En stor hjælp her er livescore, hvor du på ét og samme sted kan se den aktuelle stilling i alle kampe der bliver spillet lige nu. I et liveresultat kan du se hvor langt kampen er samt hvor mange mål der er blevet scoret. Når der bliver scoret nye mål opdateres resultatet på siden uden at du selv behøver at opdatere den.

Her på fodbold-em.com er vores livescore fokuseret på de kampe som spilles under fodbold-EM 2024 hvor du kan følge de bedste hold i Europa på deres vej mod mesterskabstitlen. Slutrunden som strækker sig fra d. 14. juni til d. 14. juli 2024 kommer til at byde på mere end 50 kampe som alle kan følges ovenfor.

Livescore hos spilfirmaerne

Et uventet sted at følge sport i realtid er faktisk hos spilfirmaerne. Foruden at levere odds og spil på kampene tilbyder mange i dag muligheden for at følge udviklingen i realtid med netop liverapportering. På den måde kan du se hvordan dine chancer for at vinde ser ud det samme sted som du har lagt dit spil. Ofte findes spilfirmaernes livespil i tilslutning til rapporteringen så du nemt kan lægge et livespil hvis du har lyst til det.

For at kunne tilgå denne form for liverapportering kræver det først og fremmest at du har en konto hos det pågældende spilfirma. Hvis du sætter penge ind på din konto har du mulighed for at deltage i de livespil der er at vælge i mellem. Nogle spilfirmaer tilbyder også livestreaming for dem der har satset på kampen.

Danmarks kampresultater ved tidligere udgaver af EM

Herrelandsholdet

Det danske herrelandshold har kvalificeret sig til syv tidligere europamesterskaber, og det er altså blevet til en del kampe. Herunder har vi opsummeret Danmarks gruppespilskampe til tidligere udgaver af fodbold-EM for herrer:

EM 1964 i Spanien

Luxembourg – Danmark 5-6*
Danmark – Sovjetunionen 0-3
Danmark – Ungarn 1-3

*samlet målscore i kvartfinale som dobbeltkampe, der blev ikke spillet et gruppespil

EM 1984 i Frankrig

Frankrig – Danmark 1-0
Danmark – Jugoslavien 5-0
Danmark – Belgien 3-2
Danmark – Spanien 1-2 efter straffesparkskonkurrence

EM 1992 i Sverige

Danmark – England 0-0
Sverige – Danmark 1-0
Frankrig – Danmark 1-2
Holland – Danmark 2-3 efter straffesparkskonkurrence
Danmark – Tyskland 2-0

EM 1996 i England

Danmark – Portugal 1-1
Kroatien – Danmark 3-0
Tyrkiet – Danmark 0-3

EM 2004 i Portugal

Danmark – Italien 0-0
Bulgarien – Danmark 0-2
Danmark – Sverige 2-2
Tjekkiet – Danmark 3-0

EM 2012 i Polen og Ukraine

Holland – Danmark 0-1
Danmark – Portugal 2-3
Danmark – Tyskland 1-2

EM 2020 i Europa (blev spillet i 2021)

Danmark – Finland 0-1
Danmark – Belgien 1-2
Rusland – Danmark 1-4
Wales – Danmark 0-4
Tjekkiet – Danmark 1-2
England – Danmark 2-1 efter forlænget spilletid

Kvindelandsholdet

Det danske kvindelandshold i fodbold har været med til flere udgaver af fodbold EM og har deltaget i mange kampe. Her finder du kampresultaterne for samtlige kampe, som Danmark har spillet i tidligere europamesterskaber for kvinder.

EM 1984 i Göteborg og London

Danmark – England 1 – 3 (Semifinale)

EM 1989 i Vesttyskland

Danmark – Sverige 2 – 6 (Kvartfinale)

EM 1991 i Danmark

Danmark – Holland 1 – 0 (Kvartfinale)
Danmark – Norge 0 – 1 (Semifinale afgjort på straffespark)
Danmark – Italien 2 – 1 (Bronzekamp)

EM 1993 i Italien

Danmark – Norge 0 – 1 (Semifinale)
Danmark – Tyskland 3 – 1 (Bronzekamp)

EM 1997 i Sverige og Norge

Danmark – Norge 0 – 5 (Gruppespil)
Danmark – Italien 2 – 2 (Gruppespil)
Danmark – Tyskland 0 – 2 (Gruppespil)

EM 2001 i Tyskland

Danmark – Italien 1 – 2 (Gruppespil)
Danmark – Frankrig 4 – 3 (Gruppespil)
Danmark – Norge 1 – 0 (Gruppespil)
Danmark – Sverige 0 – 1 (Semifinale)

EM 2005 i England

Danmark – Sverige 1 – 1 (Gruppespil)
Danmark – England 2 – 1 (Gruppespil)
Danmark – Finland 1 – 2 (Gruppespil)

EM 2009 i Finland

Danmark – Finland 0 – 1 (Gruppespil)
Danmark – Ukraine 2 – 1 (Gruppespil)
Danmark – Holland 1 – 2 (Gruppespil)

EM 2013 i Sverige

Danmark – Sverige 1 – 1 (Gruppespil)
Danmark – Italien 1 – 2 (Gruppespil)
Danmark – Finland 1 – 1 (Gruppespil)

EM 2017 i Holland

Danmark – Belgien 1 – 0 (Gruppespil)
Danmark – Holland 0 – 1 (Gruppespil)
Danmark – Norge 1 – 0 (Gruppespil)
Danmark – Tyskland 2 – 1 (Kvartfinale)
Danmark – Østrig 1 – 0 (Semifinale afgjort på straffespark)
Danmark – Holland 2 – 4 (Finale)

EM 2022 i England

Tyskland – Danmark 4-0
Danmark – Finland 1-0
Danmark – Spanien 0-1

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet.

💥 Tidligere EM-resultater i tal

Herrernes mesterskab

Europamesterskabet i fodbold for herrer er blevet spillet 16 gange før, og der er blevet scoret i alt 829 mål i de 337 spillede kampe. Dette giver et gennemsnit på knap 2,5 mål per kamp. Det målrigeste europamesterskab nogensinde var det mesterskab der blev spillet sidst, i 2021, forskellige steder i Europa. Det var også et historisk mesterskab for så vidt at elleve af slutrundens 129 var selvmål.

Det største antal mål i én og samme kamp var ni, hvilket skete i åbningskampen mellem Frankrig og Jugoslavien i den allerførste udgave af EM i 1960. Slutresultatet blev her 5-4 til Jugoslavien, som vandt efter tre hurtige mål i den sidste del af kampen.

Det største antal mål scoret af det samme hold i en EM-kamp er seks. Den bedrift stod Holland bag, da de vandt 6-1 over Jugoslavien ved kvartfinalen til EM 2000. Patrick Kluivert scorede hattrick mens et jugoslavisk selvmål medvirkede til det høje tal.

Alle EM-statistikker har dog ikke været positive, der er også tal for dem der har præsteret dårligst. For eksempel har de norske, serbiske og slovenske herrer det længste fravær fra europamesterskabet. Siden de sidste gang kvalificerede sig til slutrunden er der blevet spillet fem EM-slutrunder i deres fravær.

Kvindernes mesterskab

I 1982, for lidt over fyrre år siden, blev ideen om et officielt europamesterskab for kvinder ….. I 1984 blev den første slutrunde afholdt i Italien, Danmark, England og Sverige og Sverige vandt mesterskabet. EM 2022 blev det 13. i rækken.

Et EM plejer at blive spillet hvert fjerde år med visse undtagelser. Der er kun fire lande der har opnået at vinde slutrunden, da Tyskland har vundet EM hele otte gange (en gang som Vesttyskland). Tyskland leder desuden pointtabellen med 82 point opnået i alle årene. Norge ligger på andenpladsen med sine 53 point efterfulgt af Sverige med 51 point.

Det højeste publikumstal til EM for kvinder var tidligere fra sommeren 2013 hvor mesterskabet blev spillet i Sverige. Finalen blev spillet på Friends Arena i Solna mellem Tyskland og Norge, hvor der var 41.301 fans til stede. Dette kunne sammenlignes med det næstbedste publikumstal med 29.000 personer i Manchester i 2005. UEFA regnede med at rekorden blev slået til EM i 2022  England og præcis sådan blev det – med afstand.

Da kvindernes finale blev spiller på Wembley Stadium varder 87.192 fans på lægterne. Også gruppespilskampen mellem hjemmenatiónen England og Østrig blev en kamp som slog den daværende rekord.

De to som har svoret flest mål og EM-sammenhæng er de to tyske dronninger Birgit Prinz og Inka Grings. Duoen har i alt scoret 10 mål for Tyskland i EM-sammenhæng. Inka Grings er den som har scoret flest mål i samme slutrunde med sine seks mål under EM 2009 i Finland. Næstbedst i historien er Sveriges Lotto Schelin som scorede fem mål til EM på hjemmebane i 2013.