Unibet

Her præsenterer vi tabellerne og den aktuelle stilling i kvindernes europæiske mesterskab i fodbold i 2022. De 16 hold som deltager i slutrunden spiller indledningsvist i fire grupper med fire hold i hver, hvor alle spiller imod hinanden én gang. For at gå videre fra gruppespillet til  EM for kvinder skal man placere sig som et af de bedste to hold i sin gruppe. Slutspillet har nemlig kun plads til otte hold, hvilket gør hvert eneste point man kan få med fra gruppespillet utroligt vigtigt.

FODBOLD EM 2022 TABELLER

Fodbold EM 2022 – Gruppe A

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
England
3
3
0
0
14 - 0
9
2
Østrig
3
2
0
1
3 - 1
6
3
Norge
3
1
0
2
4 - 10
3
4
Nordirland
3
0
0
3
1 - 11
0

Fodbold EM 2022 – Gruppe B

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Tyskland
3
3
0
0
9 - 0
9
2
Spanien
3
2
0
1
5 - 3
6
3
Danmark
3
1
0
2
1 - 5
3
4
Finland
3
0
0
3
1 - 8
0

Fodbold EM 2022 – Gruppe C

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Sverige
3
2
1
0
8 - 2
7
2
Holland
3
2
1
0
8 - 4
7
3
Schweiz
3
0
1
2
4 - 8
1
4
Portugal
3
0
1
2
4 - 10
1

Fodbold EM 2022 – Gruppe D

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Frankrig
3
2
1
0
8 - 3
7
2
Belgien
3
1
1
1
3 - 3
4
3
Island
3
0
3
0
3 - 3
3
4
Italien
3
0
1
2
2 - 7
1

🔎EM for kvinder 2022 – Sådan foregår det i gruppespillet

Gruppespillet i fodbold EM 2022 spilles mellem d. 6. juli og d. 18. juli i England. Samtlige grupper består af fire hold, hvor alle kommer til at spille mod hinanden og til sidst opnå en tabelstilling, som i sidste ende afgør, hvilke hold der går videre i mesterskabet.

Samtlige hold spiller tre kampe hver, og i hver kamp er tre vigtige point på spil. Holdene får tre point for en sejr, et point for uafgjort og nul point ved et nederlag. Etteren og toeren i hver gruppe går videre til slutspillet, hvor kvartfinalerne venter. For treeren og fireren i gruppen er EM-eventyret slut for denne gang.

🔢 Hvad sker der ved lige mange point?

Hvis der skulle være to eller flere hold, som ender med at have samme antal point, så regner man ud fra flere kriterier for at komme frem til en endelig tabel efter tre gruppespilsomgange. Hvis mere end to hold har lige mange point, så skaber man en tabel mellem de hold. Det er dog oftest blevet afgjort med de første tre skridt.

  1. Indbyrdes kampe imod hinanden.
  2. Måldifference imod hinanden.
  3. Flest scorede mål imod hinanden.
  4. Hvis mere end to hold har lige mange point, og ingen af kriterierne ovenfor giver en placering i forhold til hinanden, så skabes der en tabel mellem de tre hold, det drejer sig om. Så inddrager man også det fjerde hold i gruppen og regner resultatet ud fra alle kampe.
  5. Måldifference i alle gruppespilskampe.
  6. Flest scorede mål i alle gruppespilskampe.
  7. Straffespark, hvis kun to hold har samme antal point, og de mødtes i gruppens sidste omgang og har lige mange point efter at have anvendt alle kriterier ovenfor (Dette anvendes ikke, hvis mere end to hold har samme antal point, eller hvis deres ranking ikke er relevant for kvalifikation til næste skridt).
  8. Disciplinære point: Rødt kort giver tre point, gult kort giver et point.
  9. UEFA’s ranking inden turneringen bliver afgørende. Det bedste hold får den bedste plads i gruppen, det dårligst rankede får den dårligste plads osv.

⚽ Gruppespillet til fodbold EM 2022

Her har vi opsummeret samtlige EM-grupper, så du kan få et bedre overblik over, hvilke kampe i de forskellige grupper der kan være særligt interessante at følge med i. Klik på knapperne for at læse mere om de forskellige grupper.

Gruppe A til fodbold EM 2022

I gruppe A spiller England, Østrig, Nordirland og Norge, som kommer til at spille deres kampe i Trafford, Southampton og Brighton & Hove. Værtsnationen England er favoritter til at vinde gruppen, især på grund af publikums støtte på lægterne.

Vinder Gruppe A ComeOn
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England 1.40
🇳🇴 Norge 3.50
🇦🇹 Østrig 13.00
Nordirland 51.00

Dette er Nordirlands debut i mesterskabet, og de øvrige hold i gruppen var alle med til EM i 2017. Her gik både Østrig og England videre til slutspillet, hvor de måtte dele tredjepladsen i slutrunden efter at have tabt deres respektive semifinaler. Norge røg ud af turneringen allerede efter gruppespillet, hvor de slet ikke opnåede nogen point i deres gruppespilskampe.

🔥 Spændende kampe i gruppe A

Onsdag d. 6. juli kl. 21:00 England – Østrig
Åbningskampen i mesterskabet spilles mellem værtsnationen og gruppemodstanderen Østrig. Begge hold gik videre til semifinalen i det sidste europamesterskab og her får vi et første indblik i, hvor langt holdene kan tænkes at nå i år.

Fredag d. 15. juli kl. 21:00 Østrig – Norge
Det bliver sandsynligvis Norge og Østrig, der skal spille om den anden slutspilsplads i gruppen. Når holdene mødes i den sidste gruppespilsomgang, vil der stå meget på spil.

LÆS MERE OM GRUPPE A HER

Gruppe B fodbold EM 2022

I gruppe B spiller Danmark, Finland, Tyskland og Spanien, som kommer til at spille deres kampe i Milton Keynes og London. Den store nation Tyskland er storfavorit til at vinde guldet, men må først klare sig forbi hård gruppemodstand inden man igen kan stå på sejrsskamlen.

Vinder Gruppe B ComeOn
🇪🇸 Spanien 1.80
🇩🇪 Tyskland 2.40
🇩🇰 Danmark 9.00
🇫🇮 Finland 51.00

Tyskland og Danmark er de mest rutinerede af holdene, men både Finland og Spanien har fire tidligere mesterskaber i bagagen. Under EM for fem år siden kvalificerede alle hold undtagen Finland sig til mesterskabet, hvor Tyskland noget overraskende blev slået ud af Danmark allerede i kvartfinalen. De rød-hvide gik derefter hele vejen til finalen, hvor de blev belønnet med sølv. Spanien blev også allerede sendt ud af slutrunden i kvartfinalen.

🔥 Spændende kampe i gruppe B

Fredag d. 8. juli kl. 21:00 Tyskland – Danmark
Danmark sendte Tyskland ud rekord-tidligt under EM i 2017, og den store nation vil nu have revanche. Et godt aftryk i den allerførste gruppekamp er noget begge holdene ønsker, hvilket gør dette til en meget interessant kamp.

Tirsdag d. 12. juli kl. 18:00 Danmark – Finland
Et nordisk møde er altid interessant! Til EM i 2022 deltager alle fem nordiske lande, men dette er den eneste garanterede kamp, vi kommer til at se under gruppespillet.

LÆS MERE OM GRUPPE B HER

Gruppe C fodbold EM 2022

I gruppe C spiller Sverige, Holland, Schweiz og Portugal, som kommer til at spille deres kampe i Sheffield og Wigan & Leigh.

Vinder Gruppe C ComeOn
🇳🇱 Holland 1.86
🇸🇪 Sverige 2.10
🇨🇭 Schweiz 15.00
🇵🇹 Portugal 41.00

Alle fire nationer har deltaget i tidligere udgaver af slutrunden og til EM i 2017 lykkedes det dem alle at kvalificere sig. Holland stod til sidst øverst på sejrsskamlen efter en overraskende stærk indsats i mesterskabet, som blev afholdt på deres hjemmebane. På sin vej til guldet sendte de blandt andet Sverige ud i kvartfinalen. Schweiz’ og Portugals EM-eventyr sluttede allerede i gruppespillet.

🔥 Spændende kampe i gruppe C

Lørdag d. 9. juli kl. 21:00 Holland – Sverige
De to stærkeste hold i gruppen mødes allerede i den første gruppespilsomgang, og her står der meget på spil! Sverige vil gerne have revanche for den sidste kvartfinale, mens Holland vil gøre alt for at forsvare deres titel.

Søndag d. 17. juli kl. 18:00 Sverige – Portugal
Tidligere skulle Rusland have været Sveriges modstander i denne sidste gruppespilskamp, men nu bliver det i stedet Portugal, som er relativt nye på EM-scenen og slet ikke har haft samme mulighed for at forberede sig, som holdene der venter på den anden banehalvdel. På trods af dette bliver det en meget vigtig kamp at følge, da den afgør tabellens endelige stilling.

LÆS MERE OM GRUPPE C HER

Gruppe D fodbold EM 2022

I gruppe D spiller Belgien, Frankrig, Island og Italien, som kommer til at spille deres kampe i Rotherham og Manchester. Italien er den mest erfarne af nationerne med to nederlag i EM-finaler, og de er dermed de store favoritter i gruppe D.

Vinder Gruppe D ComeOn
🇫🇷 Frankrig 1.25
🇮🇹 Italien 5.50
🇧🇪 Belgien 13.00
🇮🇸 Island 15.00

Til fodbold EM i 2017 var det kun Frankrig, der klarede sig videre fra slutrundens gruppespil. I kvartfinalen blev de dog sendt ud af turneringen af det engelske hold.

🔥 Spændende kampe i gruppe D

Søndag d. 10. juli kl. 21:00 Frankrig – Italien
Gruppens to store nationer spiller mod hinanden i den første gruppespilsomgang, en kamp hvor der må forventes at være mange forventningsfulde fans på lægterne.

Mandag d. 18. juli kl. 21:00 Island – Frankrig
Frankrig og Island spillede også mod hinanden i det seneste europamesterskab. Dengang sluttede kampen 1 – 0 til Frankrig efter at holdet blev tildelt et straffespark i kampens sidste minutter. En dårlig afslutning på kampen for Island, som nu er meget opsat på at opnå point mod Frankrig.

LÆS MERE OM GRUPPE D HER

🗳️ Sådan udformes grupperne til fodbold EM

28. oktober 2021 blev grupperne til EM udtrukket. Her blev de 16 hold inddelt i fire grupper ud fra den seedning af holdene, som blev lavet. Det som på forhånd stod klart, var at England ville være i gruppe A i sin egenskab af værtsnation.

Seedningsgrupper inden EM-lodtrækningen

Inden lodtrækningen til gruppespillet blev holdene inddelt i fire seedningspuljer ud fra en sammenregning af holdenes resultater til EM i 2017, VM i 2019 samt kvalifikationen til den forestående slutrunde. Holdene med de bedste resultater kom i pulje 1, og holdene med de dårligste resultater kom i pulje 4.

Danmark havnede i pulje 3 med Belgien, Schweiz og Østrig og kan på den måde ikke komme til at spille mod disse lande før end i et eventuelt EM-slutspil. Sådan her så samtlige seedningsgrupper ud inden lodtrækningen:

Pulje 1: England, Holland, Tyskland, Frankrig
Pulje 2: Sverige, Norge, Spanien, Italien
Pulje 3: Danmark, Belgien, Schweiz, Østrig
Pulje 4: Island, Rusland, Finland, Nordirland

Et hold fra hver pulje blev derefter udtrukket til hver sin EM-gruppe, og holdene kunne på den måde ikke komme i samme gruppe som nogen af landene fra deres egen pulje.

⚽ Hvordan spilles fodbold EM?

De 16 hold som deltager i mesterskabet inddeles til at begynde med i fire forskellige grupper. I hver gruppe møder alle hold hinanden i tre gruppespilsomgange, hvorfra de to hold med de bedste resultater går videre til slutspillet. Her spilles så kvartfinaler og semifinaler inden man kårer en ny mester.

🇩🇰 Hvornår spiller Danmark sine kampe?

I vores kampprogram finder du alle Danmarks kampe i slutrunden. Danmark kommer til at spille mindst tre gruppespilskampe.

🏆 Hvilke hold går videre til EM-slutspillet?

De to bedste hold i hver gruppe går videre til slutspillet, hvor den står på kvartfinale efter gruppespillet.

🇩🇰 Danmarks EM-grupper gennem tiderne

Europamesterskabet i 1997, som blev spillet i Sverige og Norge, var den første slutrunde for kvinder, som indeholdt et gruppespil. Forinden havde EM bestået af en kvalifikation med grupper, efterfulgt af selve mesterskabet, som kun bestod af semifinaler og finaler. Her kan du læse mere om Danmarks tidligere gruppespil til fodbold EM.

1997 i Sverige og Norge:

Danmark – Norge 0 – 5
Italien – Danmark 2 – 2
Danmark – Tyskland 0 – 2

Danmark blev nr. 4. i gruppen og gik ikke videre til slutspillet

2001 i Tyskland:

Italien – Danmark 2 – 1
Frankrig – Danmark 3 – 4
Danmark – Norge 1 – 0

Danmark gik videre til slutspillet som vinder af gruppen

2005 i England:

Sverige – Danmark 1 – 1
England – Danmark 1 – 2
Finland – Danmark 2 – 1

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet

2009 i Finland:

Finland – Danmark 1 – 0
Ukraine – Danmark 1 – 2
Danmark – Holland 1 – 2

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet

2013 i Sverige:

Sverige – Danmark 1 – 1
Italien – Danmark 2 – 1
Danmark – Finland 1 – 1

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet

2017 i Holland:

Danmark – Belgien 1 – 0
Holland – Danmark 1 – 0
Norge – Danmark 0 – 1

Danmark gik videre til slutspillet som gruppetoer