Expekt

Her præsenterer vi de fodbold-EM 2024 grupper som holdene spiller i i slutrundens gruppespil. I alt er der 6 grupper med 4 hold i hver, hvor alle spiller mod hinanden en gang i slutrundens første fase. Det er utroligt vigtigt, at man får point med sig i disse kampe er utroligt vigtigt for at gå videre i slutrunden. Når gruppespillet er overstået, går de to bedste hold fra hver gruppe nemlig videre til slutspillet sammen med de fire bedste gruppetreere.

FODBOLD-EM 2024 TABELLER

Fodbold EM 2024 – Gruppe A

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Tyskland
3
2
1
0
8 - 2
7
2
Schweiz
3
1
2
0
5 - 3
5
3
Ungarn
3
1
0
2
2 - 5
3
4
Skotland
3
0
1
2
2 - 7
1

Fodbold EM 2024 – Gruppe B

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Spanien
3
3
0
0
5 - 0
9
2
Italien
3
1
1
1
3 - 3
4
3
Kroatien
3
0
2
1
3 - 6
2
4
Albanien
3
0
1
2
3 - 5
1

Fodbold EM 2024 – Gruppe C

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
England
3
1
2
0
2 - 1
5
2
Danmark
3
0
3
0
2 - 2
3
3
Slovenien
3
0
3
0
2 - 2
3
4
Serbien
3
0
2
1
1 - 2
2

Fodbold EM 2024 – Gruppe D

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Østrig
3
2
0
1
6 - 4
6
2
Frankrig
3
1
2
0
2 - 1
5
3
Holland
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Polen
3
0
1
2
3 - 6
1

Fodbold EM 2024 – Gruppe E

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Rumænien
3
1
1
1
4 - 3
4
2
Belgien
3
1
1
1
2 - 1
4
3
Slovakiet
3
1
1
1
3 - 3
4
4
Ukraine
3
1
1
1
2 - 4
4

Fodbold EM 2024 – Gruppe F

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Portugal
3
2
0
1
5 - 3
6
2
Tyrkiet
3
2
0
1
5 - 5
6
3
Georgien
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Tjekkiet
3
0
1
2
3 - 5
1

🔎 Fodbold-EM 2024 grupper – sådan foregår det i gruppespillet

I fodbold-EM-gruppespillet som finder sted fra fredag d. 14. juni til onsdag d. 26. juni har alle hold tre vigtige kampe foran sig. Det er nemlig præstationen her som afgør om holdet får lov til at fortsætte deres rejse i slutrunden eller afslutte deres EM-eventyr for det virkelig er begyndt.

Det som står på spil er tabelpoint hvor det er de hold med flest point der går videre fra hver gruppe. At vinde en kamp under fodbold-EM giver tre point, mens en uafgjort kamp giver begge hold et point hver. Samtlige gruppevindere og gruppetoere går automatisk videre til slutspillet, mens gruppetreerne rangeres i forhold til hinanden. De fire hold der har fået flest point får også lov til at fortsætte.

🤷 Hvordan ranker man gruppetreerne mod hinanden?

For at finde ud af hvilke gruppetreere der får lov at spille videre i slutrundens slutspil placerer man holdene i deres egen tabel med de point og mål, som holdene har fået med sig i deres kampe. Først og fremmest rangerer man holdene efter antallet af point. Hvis to eller flere hold har lige mange point kigger man på målforskellen og derefter på antallet af scorede mål for netop disse hold for at kunne afgøre hvilket hold der placerer sig øverst.

Skulle disse parametre også være ens, så ser man på antallet af kampe der er vundet samt disciplinære point som holdene har fået i deres kampe. Her går man dybere og ser hvor mange gule og røde kort som holdene har fået samt hvordan holdene i det hele taget har klaret sig i deres kampe. Det sidste der kan afgøre hvem der går videre er holdenes ranking fra EM-kvalifikationen.

🔢 Hvad sker der ved lige mange point?

Det sker nogle gange at to eller flere hold får lige mange point med sig fra deres gruppespilskampe. For at kunne afgøre holdenes placeringer i tabellen må man se på kampen der blev spillet mellem de to hold for at afgøre, hvem der skal placeres øverst. Det hold som vandt kampen placeres øverst og skulle kampen være sluttet uafgjort må man i stedet se på den målforskel som de to hold har efter deres tre spillede kampe.

Er det mere end to hold som har samme antal point, så lægger man deres indbyrdes kampe sammen i en separat tabel og så kan man ud fra den aflæse hvordan holdene skal placeres.

⚽ Gruppespillet til fodbold EM 2024

Her har vi opsummeret samtlige EM-grupper så du kan få en bedre idé om hvilke kampe i de forskellige grupper der kunne være interessante at følge. Klik på knapperne for at læse mere om de respektive grupper.

Gruppe A til fodbold-EM 2024

Gruppe A består af Tyskland, Skotland, Ungarn og Schweiz, som skal spille deres kampe i München, Köln, Stuttgart og Frankfurt. Tyskland er det mest succesfulde af holdene med tre EM-guldmedaljer i bagagen og har i år æren af at spille turneringen på hjemmebane.

Vinder Gruppe A LeoVegas
🇩🇪 Tyskland 1.30
🇨🇭 Schweiz 7.00
🇭🇺 Ungarn 9.00
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Skotland 12.00

Samtlige fire hold spillede ved EM i 2020, og selv da fik Tyskland lov til at spille deres gruppespil på hjemmebane. Skotland havde også denne fordel, men gik alligevel ikke videre til 16. runden. På den anden side gik både Tyskland og Schweiz videre til slutspillet, hvor Tyskland blev elimineret i den første kamp. Schweiz nåede til gengæld kvartfinalen, hvor de tabte på straffespark til Spanien. Ungarn sluttede, ligesom Skotland, sidst i deres gruppe.

🔥 Spændende kampe i gruppe A

Fredag d. 14. juni kl. 21:00 Tyskland-Skotland
Gruppe A har æren af at åbne hele turneringen, og det tyske landshold har fordelen af at spille på hjemmebane.

Onsdag d. 19. juni kl. 18:00 Tyskland-Ungarn
For fire år siden befandt Tyskland og Ungarn sig også i samme EM-gruppe, hvor det interne møde endte uafgjort. Nu har begge hold chancen for at vise, hvem der virkelig er stærkest.

LÆS MERE OM GRUPPE A HER

Gruppe B fodbold-EM 2024

Gruppe B består af Spanien, Kroatien, Italien og Albanien, som skal spille deres kampe i Berlin, Dortmund, Hamborg, Gelsenkirchen, Düsseldorf og Leipzig. Her finder vi tre af Europas, eller måske endda verdens, bedste fodboldnationer i en gruppe, som lover hård konkurrence fra starten.

Vinder Gruppe B LeoVegas
🇪🇸 Spanien 1.80
🇮🇹 Italien 3.00
🇭🇷 Kroatien 5.50
🇦🇱 Albanien 26.00

Italien, Spanien og Kroatien deltog i EM 2020, og alle tre klarede sig videre fra gruppespillet uden de store problemer. Kroatien blev dog elimineret i ottendedelsfinalen af Spanien, som til gengæld nåede semifinalen. Her ventede Italien af alle hold, som vandt både denne kamp såvel som hele turneringen. Albaniens sidste EM-deltagelse var ved turneringen i 2016, hvor holdet blev elimineret i gruppespillet.

🔥 Spændende kampe i gruppe B

Lørdag d. 15. juni kl. 18:00 Spanien – Kroatien
Den første kamp i gruppen bliver en gentagelse af den seneste turnering, hvor Kroatien røg ud meget tidligt. Holdet er nu på udkig efter hævn!

Torsdag d. 20. juni kl. 21:00 Spanien – Italien
Her har vi et sandt gigantmøde at se frem til. Disse to hold har mødt hinanden ved hvert EM siden 2008 og har også mødt hinanden i de to seneste Nations League-semifinaler.

LÆS MERE OM GRUPPE B HER

Gruppe C fodbold-EM 2024

Gruppe C består af Slovenien, Danmark, Serbien og England, som skal spille deres kampe i Stuttgart, Gelsenkirchen, München, Frankfurt og Köln. Det engelske hold snublede på målstregen til EM i 2020 og leder stadig efter at se deres guld komme hjem. Danmark er også en stærk kandidat til at nå langt i turneringen.

Vinder Gruppe C LeoVegas
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England 1.40
🇩🇰 Danmark 5.00
🇷🇸 Serbien 9.00
🇸🇮 Slovenien 11.00

Ukraine og Østrig spillede til fodbold-EM 2016, men måtte begge se sig besejrede da de endte på sidstepladsen i deres respektive grupper. Østrig fik et point efter at have spillet 0-0 mod Portugal, mens Ukraine tabte alle deres tre kampe.

Danmark og England spillede EM i fodbold i 2020 og nåede begge semifinalen på Wembley Stadium i London. Her mødtes holdene foran et stort publikum i en kamp, der efter et dansk selvmål måtte ud i forlænget spilletid. Her kunne Harry Kane redde hjemmepublikummet og føre England til finalen, en kamp som de tabte til Italien. De fleste husker sikkert kampn for Damsgaars fremragende frisparksmål samt Raheem Sterlings tynde straffespark i forlænget spilletid. To regerende medaljetagere er i gruppe C denne gang. For både Slovenien og Serbien bliver det deres første EM siden 2000.

🔥 Spændende kampe i gruppe C

Søndag d. 16. juni kl. 18:00 Slovenien – Danmark
I den igangværende EM-kvalifikation var både Danmark og Slovenien med i kvalifikationsgruppe H, hvor det blev til en uafgjort og en dansk sejr. Slovenien vil sandsynligvis være opsat på at tage tre point fra de rød-hvide.

Torsdag d. 20. juni kl. 18:00 Danmark – England
En gentagelse af semifinalen for tre år siden bliver helt sikkert en spændende kamp! Dengang havde England en enorm opbakning fra tilskuerne på lægterne, og det vil vise sig, hvordan det går, når begge hold spiller på udebane.

LÆS MERE OM GRUPPE C HER

Gruppe D fodbold-EM 2024

Gruppe D består af Holland, Østrig, Frankrig og Polen, som skal spille deres kampe i Hamborg, Düsseldorf, Berlin, Leipzig og Dortmund. I denne gruppe finder vi to meget erfarne hold i Frankrig og Holland, som begge har formået at vinde henholdsvis to og en europæisk titel igennem årene.

Vinder Gruppe D LeoVegas
🇫🇷 Frankrig 1.55
🇳🇱 Holland 3.75
🇦🇹 Østrig 9.00
🇵🇱​ Polen 11.00

Kroatien, England og Tjekkiet var alle med og spillede EM for fem år siden og også har spillede Kroatien og Tjekkiet mod hinanden under gruppespillet. Kampen sluttede 2-2, og pointene herfra var de eneste som Tjekkiet fik med sig i gruppen. England og Kroatien gik videre til slutspillet, men blev sendt ud allerede i ottendedelsfinalerne.

Alle hold i gruppe D deltog i EM i fodbold 2020, hvor Østrig, Holland og Frankrig nåede slutspillet efter gruppespillet. Alle tre måtte dog se sig elimineret i denne runde af Italien, Schweiz og Tjekkiet, tre hold, som de kan møde igen under dette års EM. Polen sluttede sidst i deres gruppe og nåede aldrig slutspillet.

🔥 Spændende kampe i gruppe D

Fredag d. 21. juni kl. 21:00 Holland – Frankrig
De to stærkeste nationer i gruppe D mødes i anden spillerunde, i en kamp der får stor betydning for, hvem der går videre i turneringen. Det skal også bemærkes, at holdene var en del af den samme kvalifikationsgruppe, hvor Frankrig vandt to gange. Noget som Holland sikkert helst vil glemme.

Tirsdag d. 25. juni 18:00 Holland – Østrig
Som tidligere nævnt var disse to hold i samme gruppe ved den sidste udgave af turneringen, hvor Holland vandt 2-0. Får vi et lignende resultat denne gang, eller kan Østrig overraske?

LÆS MERE OM GRUPPE D HER

Gruppe E fodbold-EM 2024

I gruppe E spiller Sverige, Polen, Spanien og Slovakiet, som kommer til at spille deres kampe i Sevilla og Sankt Petersborg. Spanien har vundet europamesterskabet hele tre gange og er også denne gang tippede til at nå langt. Slovakiet blev det sidste hold der sluttede sig til gruppen efter playoffen i november 2020.

Gruppe E består af Belgien, Slovakiet, Rumænien og Ukraine, som skal spille deres kampe i München, Frankfurt, Düsseldorf, Köln og Stuttgart. Vi finder masser af erfaring blandt holdene, hvor Slovakiet, med en guldmedalje fra Jugoslavien-tiden, er den mest succesfulde nation. Belgien kan til gengæld prale med en sølvmedalje fra 1980.

Vinder Gruppe E LeoVegas
🇧🇪 Belgien 1.45
🇺🇦​ Ukraine 5.00
🇷🇴 Rumænien 7.50
🇸🇰 Slovakiet 12.00

Ukraine, Belgien og Slovakiet deltog alle til EM i fodbold 2020, hvor Belgien vandt deres gruppe, mens Ukraine gik videre som et af de tre bedste hold, og Slovakiet gik glip af slutspillet. Belgiens herrer var i stand til at eliminere Portugal i ottendedelsfinalen, men da Italien ventede i kvartfinalen, viste modstanderne sig at være for stærke. Ukraine kom også forbi ottendedelsfinalen, hvor de slog Sverige ud, men i kvartfinalen viste England sig at være for stærke. Rumæniens sidste EM fandt sted i sommeren 2016.

🔥Spændende kampe i gruppe E

Mandag d. 17. juni kl. 18:00 Belgien – Slovakiet
En vigtig kamp for begge hold, da den kan være direkte afgørende for, hvem der topper tabellen.

Onsdag d. 26. juni kl. 18:00 Ukraine – Beligen
Dette bliver en vigtig kamp for Belgien, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en placering i tabellens øverste halvdel.

LÆS MERE OM GRUPPE E HER

Gruppe F fodbold-EM 2024

Gruppe F består af Tyrkiet, Portugal, Tjekkiet og Georgien, som skal spille deres kampe i Dortmund, Leipzig, Hamborg og Gelsenkirchen. Her har vi endnu en gruppe med to tidligere europamestre i form af Tjekkiet og Portugal, som vandt turneringen i henholdsvis 1976 og 2016. Samtidig bliver det første gang, vi ser Georgien ved EM i fodbold.

Vinder Gruppe F LeoVegas
🇵🇹 Portugal 1.42
🇹🇷 Tyrkiet 5.00
🇨🇿 Tjekkiet 6.50
🇬🇪 Georgien 17.00

Portugal, Tjekkiet og Tyrkiet deltog alle i Europamesterskabet i fodbold 2020, hvor Tjekkiet og Portugal gik videre fra gruppespillet. I ottendedelsfinalen besejrede Tjekkiet Holland, mens Portugal blev elimineret af Belgien. Med sejren gik Tjekkiet videre til kvartfinalerne, men her sluttede rejsen efter et nederlag til Danmark.

🔥 Spændende kampe i gruppe F

Tirsdag d. 18. juni kl. 21:00 Portugal – Tjekkiet
Gruppe F starter med en topkamp på den første kampdag. De to hold har mødt hinanden ved adskillige EM-slutrunder igennem årene, og Portugal var også det hold, der slog Tjekkiet ud af den bedste række i Nations League i efteråret 2022.

Lørdag d. 22. juni kl. 18:00 Tyrkiet – Portugal
Under kvalifikationen til VM i 2022 mødtes disse to hold i den europæiske playoff, hvor Portugal slukkede Tyrkiets VM-drøm.

LÆS MERE OM GRUPPE F HER

🗳️ Sådan udformes grupperne til fodbold-EM

Udtrækningen af grupperne til fodbold-EM 2024 er planlagt til december 2023, og her skal de 24 hold inddeles i seks grupper. Lodtrækningen vil finde sted i Koncerthuset i Hamborg, kort efter den almindelige kvalifikation er afklaret men inden de tre hold fra Nations League-playoffen er klar. Disse hold udtrækkes i blinde i de respektive grupper.

Seedningsgrupper inden EM-lodtrækningen

Inden lodtrækningen deles holdene ind i forskellige seedningsgrupper ud fra deres resultater i EM-kvalifikationen. De hold som vinder deres gruppe seedes højst i grupperne mens gruppetoerne og playoff-holdene seedes lavest ifølge følgende fordelingsnøgle:

Lag 1: Tyskland og de 5 bedste gruppevindere
Lag 2: De 5 øvrige gruppevindere samt den bedste gruppetoer
Lag 3: De 6 næstbedste gruppetoere
Lag 4: De 3 dårligste gruppetoere og de tre playoff-hold

Et hold fra hver seedningsgruppe udtrækkes derefter i hver sin EM-gruppe. Værtsnationen er altid garanteret at blive seedet i den højeste gruppe og er på forhånd klar til at spille i EM-gruppe A. Sådan her så lagene ud før EM 2024:

Lag 1: Belgien, Italien, England, Tyskland, Spanien og Ukraine
Lag 2: Frankrig, Polen, Schweiz, Kroatien, Holland og Rusland
Lag 3: Portugal, Tyrkiet, Danmark, Østrig, Sverige og Tjekkiet
Lag 4: Wales, Finland og de fire playoff-hold

Lag 1: Tyskland, Portugal, Frankrig, Spanien, Belgien og England
Lag 2: Ungarn, Tyrkiet, Rumænien, Danmark, Albanien og Østrig
Lag 3: Holland, Skotland, Kroatien, Slovenien, Slovakiet og Tjekket
Lag 4: Italien, Serbien, Schweiz, Polen, Ukraine og Georgien

Sådan foregår EM-lodtrækningen

Under lodtrækningen trækkes et hold af gangen og placeres i rækkefølge i gruppe A-F. Når et hold trækkes tildeles de også en placering i den specifikke gruppe, hvilket bliver afgørende for hvilke kampe netop det hold kommer til at spille.

Allerede på forhånd står det klart at Tyskland som værtsnation vil blive placeret i gruppe A som hold nummer 1. Det betyder at de allerede nu ved at de indleder slutrunden mod hold nummer 2 efterfulgt af hold 3 og endelig hold 4. Hold nummer 3 i gruppen kommer omvendt til at møde hold 4 i åbningskampen, efterfulgt af kampe mod Tyskland (hold 1) og endelig hold 2.

⚽ Hvordan spilles fodbold EM?

Europamesterskabet i fodbold indledes med at de 24 hold deltager i et gruppespil, hvor holdene er inddelt af seks grupper med fire hold i hver. Alle hold spiller mod hinanden i grupperne, og når disse kampe er afgjort går de to bedste hold fra hver gruppe videre til slutspillet sammen med de fire bedste gruppetreere. Her er det vind eller forsvind i hver kamp på vejen mod EM-finalen.

🇩🇰 Hvornår spiller Danmark sine kampe?

Danmark spiller sine kampe den 16., 20. og 25. juni. De møder Slovakiet, England og Serbien i den rækkefølge.

🏆 Hvilke hold går videre til EM-slutspillet?

Når samtlige gruppespilskampe er afgjort, er det de to hold der placerer sig øverst i de respektive grupper samt de fire bedste gruppetreere, som går videre til slutrundens afgørende fase.

Tabeller fra kvindernes EM 2022

Fodbold-EM 2022 – Gruppe A

England, Østrig, Nordirland og Norge udgjorde gruppe A, og gruppen spillede deres kampe i Trafford, Southampton og Brighton & hove. Værtsnationen England var på forhånd favoritter til at vinde gruppen især på grund af støtten fra fansene på lægterne. Det var Nordirlands debut i mesterskabet, og de øvrige hold i gruppen var alle med under EM 2017. Østrig og England gik videre til slutspillet, hvor de delte slutrundens tredjeplads efter at have tabt deres respektive semifinaler. Norge røg ud af slutrunden allerede efter gruppespillet, da de ikke havde opnået nogen point i deres kampe.

Fodbold-EM 2022 – gruppe B

Danmark, Finland, Tyskland og Spanien spillede i gruppe B, og gruppen holdt til i byerne Milton Keynes og London. Kæmpenationen Tyskland var store favoritter til guldet, men var blevet udtrukket i en gruppe med hård modstand. Tyskland og Danmark var de mest rutinerede af holdene, men både Finland og Spanien havde fire tidligere mesterskaber i bagagen. Alle holdene undtaget Finland kvalificerede sig til EM 2017, hvor Tyskland noget overraskende blev sendt hjem af netop Danmark allerede i kvartfinalen. De rød-hvide gik hele vejen til finalen, hvor de blev belønnet med en sølvmedalje. Spanien tabte også kvartfinalen.

Fodbold-EM 2022 – gruppe C

I gruppe C spillede Sverige, Holland, Schweiz og Portugal, og de spillede deres gruppespil i Sheffield og Wigan & Leigh. Alle fire nationer havde deltaget i tidligere udgaver af slutrunden og under EM i 2017 lykkedes det alle at kvalificere sig. Holland stod til sidst øverst på podiet efter en overraskende stærk indsats i slutrunden, som blev afholdt på deres hjemmebane. Schweiz og Portugals EM-rejser sluttede allerede i gruppespillet.

Fodbold-EM 2022 – gruppe D

Belgien, Frankrig, Island og Italien spillede i gruppe D, og de spillede deres kampe i Rotherham og Manchester. Italien var den mest erfarne af landene med to nederlag i EM-finaler og var dermed store favoritter i gruppe D. Til fodbold-EM 2017 var det kun Frankrig der gik videre fra slutrundens gruppespil. I kvartfinalen måtte de dog se sig sendt ud af slutrunden af det engelske hold.

🇩🇰 Danmarks EM-grupper gennem tiderne

Herrelandsholdet:

Det danske herrelandshold har kvalificeret sig til syv tidligere europamesterskaber, og det er altså blevet til en del kampe.  Første gang Danmark kvalificerede sig til europamesterskabet var til EM i Spanien i 1964. Her havde man slet ikke et gruppespil, men lagde ud med kvartfinaler som dobbeltkampe. Her vandt Danmark over Luxembourg med en samlet målscore på 5-6.  Danmark tabte semifinalen til Sovjetunionen med 0-3. Kampen om tredjepladsen mod Ungarn endte med et 1-3 nederlag, og Danmark gik dermed glip af en bronzemedalje. Men siden da har det danske herrelandshold deltaget i flere EM-gruppespil og herunder har vi opsummeret Danmarks gruppespilskampe til tidligere udgaver af fodbold-EM for herrer:

EM 1984 i Frankrig

Først 20 år efter deres første EM kvalificerede herrelandsholdet sig igen til europamesterskabet. I den første gruppespilskamp vandt Frankrig 1-0 over Danmark på Parc des Princes i Paris. I den anden gruppespilskamp vandt Danmark 5-0 over Jugoslavien i Lyon, og i den tredje kamp vandt Danmark 3-2 over Belgien i Strasbourg. Danmark sikrede sig dermed andenpladsen i gruppen og gik videre til slutspillet.

EM 1992 i Sverige

EM i 1992 var selvfølgelig noget helt specielt, da Danmark ikke havde kvalificeret sig men kom til at deltage fordi Jugoslavien var blevet diskvalificeret. Danmark spillede sin første kamp mod England i Malmö, og den endte uafgjort 0-0. I den anden gruppekamp spillede Danmark mod Sverige, og her blev det til en svensk 1-0 sejr i Solna. Den sidste gruppekamp vandt Danmark over Frankrig med 1-2, igen i Malmö. Det var nok til at sikre sig andenpladsen i gruppen og gå videre til slutspillet, hvor Danmark som bekendt endte med at vinde guldet.

EM 1996 i England

Danmark spillede uafgjort 1-1 i sin første gruppespilskamp mod Portugal i Sheffield, hvor alle holdets gruppespilskampe blev spillet. I den anden kamp tabte danskerne 3-0 til Kroatien, og den sidste gruppespilskamp vandt Danmark 3-0 over Tyrkiet. Danmark endte på tredjepladsen i gruppen og gik ikke videre til slutspillet.

EM 2004 i Portugal

I den første gruppespilskamp spillede danskerne 0-0 mod Italien i Guimarães i Portugal. Danmark vandt den anden kamp over Bulgarien med 2-0 i Braga, og den sidste kamp endte uafgjort 2-2 mod Sverige i Porto. Danmark endte på andenpladsen i gruppen og gik dermed videre til slutspillet.

EM 2012 i Polen og Ukraine

Danmark vandt den første gruppespilskamp med 1-0 over Holland i Kharkiv, Ukraine og tabte den anden kamp 3-2 til Portugal i Lviv. Den tredje kamp der også blev spillet i Lviv endte med et 2-1 nederlag til Tyskland. Danmarks tredjeplads i gruppen var ikke nok til at gå videre til slutspillet.

EM 2020 i Europa

Et historisk gruppespil, hvor Danmark spillede alle sine kampe på hjemmebane i Parken i København. Den første kamp endte med et nederlag på 1-0 til Finland. Anden kamp endte 2-1 til Belgien, mens Danmark vandt den sidste kamp 4-1 over Rusland. Dette sikrede Danmark andenpladsen i gruppen, og holdet var dermed videre til slutspillet.

Kvindelandsholdet:

Europamesterskabet i 1997, som blev spillet i Sverige og Norge, var den første slutrunde for kvinder, som indeholdt et gruppespil. Forinden havde EM bestået af en kvalifikation med grupper, efterfulgt af selve mesterskabet, som kun bestod af semifinaler og finaler. Her kan du læse mere om Danmarks tidligere gruppespil til fodbold EM.

EM 1997 i Sverige og Norge:

Danmark – Norge 0 – 5
Italien – Danmark 2 – 2
Danmark – Tyskland 0 – 2

Danmark blev nr. 4. i gruppen og gik ikke videre til slutspillet

EM 2001 i Tyskland

Italien – Danmark 2 – 1
Frankrig – Danmark 3 – 4
Danmark – Norge 1 – 0

Danmark gik videre til slutspillet som vinder af gruppen.

EM 2005 i England

Sverige – Danmark 1 – 1
England – Danmark 1 – 2
Finland – Danmark 2 – 1

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet.

EM 2009 i Finland

Finland – Danmark 1 – 0
Ukraine – Danmark 1 – 2
Danmark – Holland 1 – 2

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet.

EM 2013 i Sverige

Sverige – Danmark 1 – 1
Italien – Danmark 2 – 1
Danmark – Finland 1 – 1

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet.

EM 2017 i Holland

Danmark – Belgien 1 – 0
Holland – Danmark 1 – 0
Norge – Danmark 0 – 1

Danmark gik videre til slutspillet som gruppetoer.

EM 2022 i England

Tyskland – Danmark 4-0
Danmark – Finland 1-0
Danmark – Spanien 0-1

Danmark blev nr. 3 i gruppen og gik ikke videre til slutspillet.