Expekt

Her finder du samtlige landsholdstrupper for alle nationer som deltager i fodbold EM i 2024. I alt deltager 24 nationer i slutrunden, som skal afgøre hvem der er Europas bedste fodboldnation. Listerne med spillere opdateres af Fodbold-em.com i takt med at de respektive landsholdstrupper præsenteres, hvilket plejer at ske et par uger inden mesterskabet starter. Udover truppen finder du her alle andre informationer om holdets rejse i slutrunden, herunder deres kommende kampe, placering i tabellen samt EM-kvalifikationen. Du kan også læse om holdenes tidligere deltagelse i turneringen.

GRUPPE A

tyskland

Tyskland

Se trup

Ungarn

Se trup

Skotland

Se trup
schweiz

Schweiz

Se trup

GRUPPE B

spanien

Spanien

Se trup

Albanien

Se trup

Kroatien

Se trup
italien

Italien

Se trup

GRUPPE C

england

England

Se trup
danmark

Danmark

Se trup

Slovenien

Se trup

Serbien

Se trup

GRUPPE D

frankrig

Frankrig

Se trup
Østrig

Østrig

Se trup
Holland

Holland

Se trup

Polen

Se trup

GRUPPE E

belgien

Belgien

Se trup

Rumænien

Se trup

Slovakiet

Se trup

Ukraine

Se trup

GRUPPE F

Portugal

Se trup

Tyrkiet

Se trup

Tjekkiet

Se trup

Georgien

Se trup

Landsholdstrupper til fodbold EM 2024

En vigtig del af landsholdenes forberedelse inden europamesterskabet er at udtage de spillere, der skal repræsentere nationen. I alt skal en landsholdstrup bestå af tre målmænd og 20 markspillere, som kan indtage positionerne forsvarer, midtbane og angriber. Hvor mange spillere man vil udtage til de respektive positioner er op til holdet at afgøre.

Truppen skal ifølge UEFA’s regler præsenteres mindst 10 dage før den første gruppespilskamp, men ofte udtages gruppen tidligere. Det er for at holdet får chancen for at spille sammen i de forudgående træningslandskampe, som plejer at være med i kampplanen.

Hvis en spiller i den udtagede trup bliver skadet inden EM begynder og dermed ikke kan deltage, er der mulighed for at erstatte denne med et nyt navn, hvis det godkendes af UEFA. I løbet af slutrunden kan man derimod ikke tage nye spillere ind i truppen.