England til EM 2024 – Tabel og kampprogram

England er blevet udtrukket i gruppe C, hvor holdet skal spille mod Danmark, Serbien og Slovenien. Holdet rejser til Gelsenkirchen, Frankfurt og Køln for at spille deres kampe i gruppespillet.

England vinder fodbold EM

ODDS: 5.00
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
England
3
3
0
0
14 - 0
9
2
Østrig
3
2
0
1
3 - 1
6
3
Norge
3
1
0
2
4 - 10
3
4
Nordirland
3
0
0
3
1 - 11
0

Her er Englands komplette EM-kampprogram
Onsdag d. 6. juli kl. 21:00: England – Østrig
Mandag d. 11. juli kl. 21:00: England – Norge
Fredag d. 15. juli kl. 21:00: Nordirland – England

LÆS MERE OM GRUPPE C HER

Englands trup til EM 2024

Målmænd

Forsvarsspillere

Midtbanespillere

Angribere

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englands vej til EM 2024

Englands herrer kvalificerede sig til EM i kvalifikationsgruppe C sammen med Italien, Ukraine, Nordmakedonien og Malta. Holdet havde en meget stærk kvalifikationskampagne, hvor det lykkedes dem at samle point i alle deres kampe. Med 20 point var de i stand til at sikre sig førstepladsen med gode marginaler.

Englands kampresultater fra EM-kvalifikationskampene:
23. marts 2023: Italien-England 1-2
26. marts 2023: England-Ukraine 2-0
16. juni 2023: Malta-England 0-4
19. juni 2023: England-Nordmakedonien 7-0
9. september 2023: Ukraine-England 1-1
17. oktober 2023: England-Italien 3-1
17. november 2023: England-Malta 2-0
20. november 2023: Nordmakedonien – England 1-1

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englands herrer til tidligere udgaver af fodbold EM

England er et af de mest erfarne landshold i EM-sammenhæng og har i alt deltaget i ti turneringer. Det er dog endnu ikke blevet til et EM-guld, men en sølv- og to bronzemedaljer er, hvad der står på meritlisten. Nedenfor kan du læse mere om holdets tidligere deltagelse i EM i fodbold.

EM 2020 i Europa

England kvalificerede sig fra gruppe A, hvor de stod over for Tjekkiet, Kosovo, Bulgarien og Montenegro. Englænderne vandt syv ud af otte kvalifikationskampe, med udekampen mod Tjekkiet som den eneste, hvor de ikke fik point. Denne stærke præstation med mange store sejre førte til, at holdet toppede tabellen med gode marginaler.

Ved EM havde England den “nemmeste” vej på forhånd, da de i modsætning til andre lande fik tre kampe på hjemmebane (Wembley) allerede i gruppespillet. Efter syv point i tre kampe og en gruppesejr var det til til ottendedelsfinalen. En kamp der også blev spillet på Wembley. England vandt den kamp mod Tyskland og slog derefter Ukraine ud i kvartfinalen med hele 4-0. Kvartfinalen var den eneste kamp under EM, som England spillede på udebane. Semifinalen blev spillet mod succesrige Danmark. En kamp, hvor Mikkel Damsgaard bragte danskerne foran i det 30. minut på et fuldstændigt forrygende frispark, inden Simon Kjær scorede et selvmål godt ti minutter senere. Kampen gik i forlænget spilletid, hvor Harry Kane blev helten for England og sendte holdet i EM-finalen. De fleste husker sikkert Raheem Sterlings fald inde i straffesparksfeltet, der altås ifølge dommeren var nok til et straffespark.

Finalen blev spillet på Wembley mellem England og Italien. Mange fans råbte “football is coming home” i håb om endelig at se deres England vinde en international titel igen. Det så lovende ud, da Luke Shaw scorede til 1-0 foran et fyldt Wembley efter bare to minutter. Men en italiensk udligning sendte kampen ud i forlænget spilletid og derefter straffesparkskonkurrence. I straffesparkskonkurrencen trak Italien det længste strå efter tre brændte straffespark til England. Italien blev europamestre, og England måtte nøjes med en sølvmedalje fra Euro 2020 (spilles i 2021).

Englands trup til EM 2020

Målmænd
Dean Henderson, Sam Johnstone og Jordan Pickford

Forsvarsspillere
Ben White, Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Conor Coady, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier og Kyle Walker.

Midtbanespillere
Jude Bellingham, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips og Declan Rice.

Angribere
Dominic Calvert-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho og Raheem Sterling.

EM 2016 i Frankrig

Til EM i 2016 Her sluttede England på andenpladsen i deres gruppe efter at have spillet uafgjort med Rusland og Slovakiet, mens de fik en sejr over Wales. I ottendedelsfinalen blev de overraskende slået ud af det islandske landshold, der fik stor opbakning fra fansene, der havde rejst med til Frankrig. De fleste husker sikkert de spektakulære vikingeklap fra tribunerne.

Englands trup til EM 2016

Målmænd
Fraser Forster, Joe Hart og Tom Heaton

Forsvarsspillere
Ryan Bertrand, Gary Cahill, Nathaniel Clyne, Danny Rose, Chris Smalling, John Stones og Kyle Walker

Midtbanespillere
Dele Alli, Ross Barkley, Fabian Delph, Eric Dier, Danny Drinkwater, Jordan Henderson, Adam Lallana, Raheem Sterling, Andros Townsend og Jack Wilshere.

Angribere
Harry Kane, Marcus Rashford, Wayne Rooney, Daniel Sturridge og Jamie Vardy.

EM 2012 i Polen og Ukraine

England åbnede turneringen med uafgjort mod Frankrig, efterfulgt af en 3-2 sejr over det svenske landshold. Derefter hentede de yderligere tre point mod Ukraine, hvor Wayne Rooney scorede kampens eneste mål. Syv point var nok til at vinde gruppen, men i kvartfinalen blev det til en skuffende afslutning på turneringen for deres vedkommende, da de tabte på straffespark til Italien.

Euro 2004 i Portugal

Holdet førte længe i den første gruppekamp mod Frankrig, men i overtiden udlignede modstanderne og tog føringen inden slutfløjtet. Kampene mod Schweiz og Kroatien gik meget bedre, og holdet vandt sikkert. Englændere sluttede således på andenpladsen i tabellen og gik videre til play-off, hvor de desværre blev slået ud på straffespark af Portugal.

EM 2000 i Belgien og Holland

På trods af en tidlig 2-0-føring mod Portugal tabte England kampen. Gruppespilskampen mod Tyskland endte med sejr, men i de sidste minutter af kampen mod Rumænien fik modstanderne tilkendt et straffespark, som resulterede i et engelsk nederlag. Med tre point endte England på tredjepladsen i tabellen, hvilket ikke var nok til at gå videre.

EM 1996 i England

Ved EM på hjemmebane leverede holdet en meget stærk præstation i gruppespillet, hvor de spillede uafgjort med Schweiz og slog Skotland og Holland foran publikum på Wembley Stadium. Holdet vandt dermed gruppen og nåede kvartfinalen, hvor de slog Spanien ud i straffesparkskonkurrence. Semifinalen mod Tyskland endte også i straffesparkskonkurrence, men her var modstanderne mere præcise.

EM 1992 i Sverige

Da holdet deltog i EM på svensk grund, spillede de 0-0 mod både Danmark og Frankrig. I det sidste og meget vigtige gruppespilsmøde med Sverige faldt de tungt efter et sent føringsmål fra Tomas Brolin. Som et resultat sluttede England på sidstepladsen i gruppen.

EM 1988 i Vesttyskland

Europamesterskabet i 1988 ses som den hidtil svageste EM-indsats af England, som ikke fik et eneste point med fra gruppespillet. Det blev til tre nederlag i træk mod Irland, Holland og Sovjetunionen.

EM 1980 i Italien

England indledte EM med uafgjort mod Belgien efterfulgt af et nederlag til Italien. I den sidste kamp i gruppespillet mod Spanien fik de endelig en sejr, men det var ikke nok til at nå finalen. I stedet sluttede de på tredjepladsen i gruppen.

EM1968 i Italien

Det engelske landshold deltog i Europamesterskabet for allerførste gang. Selve turneringen bestod dog kun af en playoff mellem fire nationer. Semifinalemødet med Jugoslavien var længe målløst, men i det 86. minut scorede modstanderne kampens eneste mål. England mødte Sovjetunionen i bronzekampen, hvilket resulterede i en 2-0 sejr og deres første medalje.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englands kvinder til tidligere udgaver af fodbold EM

England er altid med der hvor det gælder i turneringerne. Holdet har altid haft et stærkt hold på kvindesiden, men kunne i lang tid kun prale med to sølv- og to bronzemedaljer i medaljeskabet. Ved EM på hjemmebane i 2022 fik de dog endelig deres hævn. Du kan læse mere om Englands tidligere EM-oplevelser nedenfor.

EM 2022 i England

De engelske kvinder kvalificerede sig direkte til slutrunden som værtsnation. Mens de andre hold spillede kvalifikationskampe, deltog holdet i træningskampe mod hold fra såvel Europa som andre dele af verden.

England spillede i gruppe A, hvor Østrig, Norge og Nordirland var trukket som modstandere. Det engelske hold besejrede Østrig 1-0, Norge 8-0 og Nordirland 5-0 og gik dermed igennem gruppespillet med en imponerende målscore på 14-0 og maksimumpoint. Hernæst ventede Spanien i kvartfinalen. Det skulle vise sig at blive en intens kamp, som skulle helt ud i overtiden, før englænderne vandt. Englænderne stod herefter over for Sverige, som altså også blev overvundet. Det begyndte for alvor at lugte af landets første EM-guld, da de skulle møde Tyskland i finalen. Efter mange års venten blev glæden endelig forløst for englænderne, der kunne juble med tilskuerne på Wembley efter at have slået tyskerne i finalen.

Englands trup til EM 2022

Målvogtere:
1. Mary Earps, Manchester United
13. Hannah Hampton, Aston Villa
21. Ellie Roebuck, Manchester City

Forsvarsspillere:
6 Millie Bright, Chelsea
2. Lucy Bronze, Manchester City
12. Jess Carter, Chelsea
3. Rachel Daly, Houston Dash
5. Alex Greenwood, Manchester City
15. Demi Stokes, Manchester City
22. Lotte Wubben-Moy, Arsenal

Midtbanespillere:
14. Fran Kirby, Chelsea
16. Jill Scott, Aston Villa
10. Georgia Stanway, Bayern München
20. Ella Toone, Manchester United
4. Keira Walsh, Manchester City
8. Leah Williamson, Arsenal

Angribere:
19. Bethany England, Chelsea
11. Lauren Hemp, Manchester City
18. Chloe Kelly, Manchester City
7. Beth Mead, Arsenal
17. Nikita Parris, Arsenal
23. Alessia Russo, Manchester United
9. Ellen White, Manchester City

EM 2017 i Holland

England kom i en rimelig svær gruppe ved sidste EM. Men efter tre gruppespilskampe vandt England gruppen ubesejrede mod Skotland, Spanien og Portugal og viste sig målstærke. I kvartfinalen spillede England mod svære Frankrig. Efter et jævnt opgør var det England, der trak det længste strå og vandt over Frankrig med 1-0 og gik videre til semifinalen. I semifinalen stod værtslandet Holland for modstanden. Semifinalen gik hollændernes vej, og det kan man ikke sige noget imod, da England blev sendt ud efter 0-3 mod værtsnationen. Men det blev til top fire for England, som ikke nåede helt til medaljerne i 2017.

Englands trup til EM i 2017

Målmænd:
Karen Bardsley, Manchester City
Siobhan Chamberlain, Liverpool
Carly Telford, Chelsea

Forsvarsspillere:
Lucy Bronze, Manchester City
Demi Stokes, Manchester City
Steph Houghton, Manchester City
Jo Potter, Reading
Casey Stoney, Liverpool
Laura Bassett, uden klub
Alex Greenwood, Liverpool
Alex Scott, Arsenal

Midtbanespillere/angribere:
Jill Scott, Manchester City
Jordan Noobs, Arsenal
Izzy Christiansen, Manchester City
Fara Williams, Arsenal
Jade Moore, Reading
Karen Carney, Chelsea
Millie Bright, Chelsea
Jodie Taylor, Arsenal
Nikita Parris, Manchester City
Ellen White, Manchester City
Toni Duggan, Barcelona
Fran Kirby, Chelsea

EM 2013 i Sverige

2013 var ikke noget sjovt år for England, og svensk græs under fødderne var ikke lykken for englænderne. England var i gruppe C sammen med Frankrig, Spanien og Rusland. Og i de tre kampe lykkedes det kun England at tage ét point (uafgjort 1-1 mod Rusland). De tabte den første kamp og igen mod Frankrig i sidste omgang, og det blev dermed til en sidsteplads i gruppen for England og et tidligt exit.

Englands trup til EM i 2013

Målmænd:
Karen Bardsley, Rachel Brown, Siobhan Chamberlain

Forsvarsspillere:
Alex Scott, Steph Houghton, Sophie Bradley, Casey Stoney, Laura Bassett, Dunia Susi, Gemma Bonner, Lucy Bronze

Midtbanespillere/angribere:
Jill Scott, Anita Asante, Fara Williams, Rachel Yankey, Jessica Clarke, Karen Carney, Jordan Noobs, Jade Moore, Eniola Aluko, Ellen White, Toni Duggan, Kelly Smith.

EM 2009 i Finland

Da der blev spillet EM i 2009 var det Finland, der var værtsnation. England var i samme gruppe som Sverige, Italien og Rusland. Efter Englands nederlag i den første kamp mod Italien, vandt holdet den anden kamp mod Rusland. I den sidste gruppespilskamp ventede Sverige, hvor landene spillede uafgjort efter mål af Victoria Sandell Svensson (Sverige) og Faye White (England) til slutresultatet 1-1. England gik videre til kvartfinalen som bedste gruppetreer. I kvartfinalen ventede værtsnationen Finland i et målrigt festfyrværkeri, som England til sidst vandt med 3-2. Semifinalen var dermed reddet, og i semifinalen var det Holland, der skulle spille mod England. Efter uafgjort i den ordinære spilletid kunne Jill Scott afgøre kampen til Englands fordel i forlængelsen og sende sit hjemland til EM-finalen i 2009.

I finalen ventede Europas bedste landshold nogensinde i form af Tyskland. Og tyskerne viste både styrke, mod og frygtløshed, da holdet vandt over England i EM-finalen med hele 6-2. På trods af et dårligt gruppespil gik England altså hele vejen til finalen, men dér blev Tyskland for stor en udfordring. Men det blev til et hæderligt EM-sølv til England i 2009.

Englands trup til EM i 2009

Målmænd:
Rachel Brown, Siobhan Chamberlain, Karen Bardsley

Forsvarsspillere:
Alex Scott, Casey Stoney, Lindsay Johnson, Faye White, Rachel Unitt, Laura Bassett.

Midtbanespillere/angribere:
Fara Williams, Anita Asante, Karen Carney, Katie Chapman, Jill Scott, Emily Westwood, Danielle Buet, Eniola Aluko, Kelly Smith, Sue Smith, Jody Handley, Lianne Sanderson, Jessica Clarke.