England til EM 2024 – Tabel og kampprogram

Tjekkiets herrelandshold er havnet i gruppe F, hvor de skal møde Portugal, Tyrkiet og vinderen af playoff-kvalifikation C. Holdet skal spille deres EM-kampe i de tyske byer Leipzig og Hamborg.

Tyrkiet vinder fodbold EM

ODDS: XX
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
England
3
3
0
0
14 - 0
9
2
Østrig
3
2
0
1
3 - 1
6
3
Norge
3
1
0
2
4 - 10
3
4
Nordirland
3
0
0
3
1 - 11
0

Her er Tjekkiets komplette EM-kampprogram

Tirsdag 18. juni 21:00 Portugal – Tjekkiet
Lørdag 22. juni 15:00 Vinder playoff C-Tjekkiet
Onsdag 26. juni 21:00 Tjekkiet-Tyrkiet

LÆS MERE OM GRUPPE F HER

Tjekkiets trup til EM 2024

Målmænd

Forsvarsspillere

Midtbanespillere

Angribere

🇨🇿 Tjekkiets vej til EM i 2024

Efter at være endt sidst i deres gruppe i Nations League, blev Tjekkiet placeret i den anden seedningsgruppe til EM-kvalifikationskampene. Herfra blev holdet trukket ind i kvalifikationsgruppe E, hvor Albanien var den hårdeste modstander. Udebanemødet med Albanien var den eneste kvalifikationskamp, som Tjekkiet forlod helt uden point, men i alle andre kampe lykkedes det at få enten 1 eller 3 point. Da holdet vandt den sidste kvalifikationskamp i slutningen af november, var holdet i stand til at sikre sig en andenplads i kvalifikationsgruppen, hvor kun interne resultater adskilte holdet fra Albanien.

Tjekkiets kampresultater fra EM-kvalifikationskampene:

24. marts 2023: Tjekkiet-Polen 3-1
27. marts 2023: Moldova-Tjekkiet 0-0
17. juni 2023: Færøerne-Tjekkiet 0-3
7. september 2023: Tjekkiet-Albanien 1-1
12. oktober 2023: Albanien-Tjekkiet 3-0
15. oktober 2023: Tjekkiet-Færøerne 1-0
17. november 2023: Polen-Tjekkiet 1-1
20. november 2023: Tjekkiet-Moldova 3-0

🇨🇿 Tjekkiets herrer ved tidligere europamesterskaber i fodbold

Tjekkiets herrelandshold i fodbold har deltaget i samtlige turneringer siden opløsningen af nationen Tjekkoslovakiet i begyndelsen af 1990’erne. I 1996 vandt holdet EM-sølv efter at være blevet besejret af Tyskland i den forlængede spilletid i finalen. I 2004 nåede de igen semifinalen, men måtte nøjes med en delt bronzemedalje. Som Tjekkoslovakiet vandt nationen EM-guld i 1976 og to EM-bronzemedaljer (1960 og 1980). Nedenfor kan du læse mere om holdets tidligere deltagelse i EM i fodbold.

EM 2020 i Europa

Tjekkiet kvalificerede sig i gruppe A sammen med Kosovo, Bulgarien, Montenegro og England. Alle hjemmekampe endte med sejr, men der var en række nederlag på hjemmebane. I alt blev det til 15 point i kampene, hvilket var mere end nok til en andenplads i gruppen. Dette gav igen holdet en direkte plads til EM.

Tjekkiets kampresultater fra EM-kvalifikationskampene:

22. marts 2019: England-Tjekkiet 5-0
7. juni 2019: Tjekkiet-Bulgarien 2-1
10. juni 2019: Tjekkiet-Montenegro 2-0
7. september 2019: Kosovo-Tjekkiet 2-1
10. september 2019: Montenegro-Tjekkiet 0-3
11. oktober 2019: Tjekkiet-England 2-1
14. november 2019: Tjekkiet-Kosovo 2-1
17. november 2019: Bulgarien-Tjekkiet 1-0

I turneringen endte holdet i gruppe D, hvor England, Kroatien og Skotland var modstanderne. Holdet startede turneringen ud med at besejre Skotland på hjemmebane med 2-0. Kampen mod Kroatien blev en pointdeling, da Patrik Schick scorede på sit straffespark for holdet. Til sidst rejste de til London, hvor de blev besejret af hjemmeholdet.

Fire point var nok til at blive et af turneringens tre bedste hold, og de rejste til Budapest for at spille ottendedelsfinale mod Holland, som vandt deres gruppe. De fleste havde forventet, at dette ville blive Tjekkiets exit fra mesterskabet, men mål fra Tomás Holes og Patrik Schick gjorde det muligt for holdet at vinde og gå videre. På trods af en reducering i det 49. minut sluttede deres EM-eventyr i kvartfinalen mod Danmark, som endte 1-2.

Tjekkiets trup til EM 2020

Målmænd
Tomáš Vaclík, Sevilla
Jiří Pavlenka, Werder Bremen
Aleš Mandous, Olomouc

Forsvarsspillere
Vladimír Coufal, West Ham
Pavel Kadeřábek, Hoffenheim
Ondřej Čelůstka, Sparta Praha
Tomáš Kalas, Bristol City
David Zima, Slavia Praha
Jan Bořil, Slavia Praha
Aleš Matějů, Brescia
Jakub Brabec, Viktoria Plzeň

Midtbanespillere
Lukáš Masopust, Slavia Praha
Vladimír Darida, Hertha Berlin
Tomáš Souček, West Ham
Antonín Barák, Verona
Alex Král, Spartak Moskva
Tomáš Holeš, Slavia Praha
Petr Ševčík, Slavia Prag
Jakub Jankto, Sampdoria
Adam Hložek, Sparta Prag
Jakub Pešek, Liberec
Michal Sadílek, Liberec

Angribere
Patrik Schick, Leverkusen
Michael Krmenčík, PAOK
Matěj Vydra, Burnley
Tomáš Pekhart, Legia

EM 2016 i Frankrig

Tjekkiet startede EM med et nederlag mod Spanien. Det blev efterfulgt af en uafgjort mod Kroatien og et nederlag mod Tyrkiet. Med ét point sluttede de nederst i gruppen og gik ikke videre til playoff.

Tjekkiets trup til EM 2016

Målmænd
Petr Cech, Tomas Vaclik og Tomas Koubek

Forsvarsspillere
Theodor Gebre Selassie, Roman Hubnik, Pavel Kaderabek, Michal Kadlec, David Limbersky, Daniel Pudil, Tomas Sivok og Marek Suchy.

Midtbanespillere
Vladimir Darida, Borek Dockal, Daniel Kolar, Ladislav Krejci, David Pavelka, Jaroslav Plasil, Tomas Rosicky, Jiri Skalak og Josef Sural.

Angribere
David Lafata, Tomas Necid og Milan Skoda

EM 2012 i Polen og Ukraine

Det var en svær start på turneringen, hvor man tabte 1-4 til Rusland. Derefter kom de igen og var i stand til at besejre både Grækenland og værtsnationen Polen. Med seks point toppede de tabellen og var klar til slutspillet. I kvartfinalen sluttede deres EM-rejse dog, da de blev besejret af Portugal.

EM 2008 i Østrig og Schweiz

Åbningskampen mod hjemmeholdet Schweiz endte med sejr, men mod både Portugal og Tyrkiet havde de det meget sværere. Da alle kampe var spillet, stod de med tre point ligesom Schweiz, men takket være det indbyrdes opgør, endte de over schweizerne i tabellen. Dette var dog tredjepladsen i tabellen, hvilket ikke bragte holdet videre i turneringen.

EM 2004 i Portugal

På portugisisk jord spillede Tjekkiet en meget stærk turnering og vandt indledningsvis alle tre gruppespilskampe mod Letland, Holland og Tyskland. Med ni point toppede de nemt tabellen og kom med i slutspillet. I kvartfinalen slog de Danmark ud, og opgøret med Grækenland i semifinalen var længe målløst. I den forlængede spilletid scorede modstanderne dog kampens eneste mål. Tjekkiet delte dermed tredjepladsen med Holland.

EM 2000 i Belgien og Holland

Gruppespillet begyndte med et nederlag til Holland og blev efterfulgt af endnu en uafgjort kamp mod Frankrig. I kampen mod Danmark gik det bedre, og holdet fik nogle tiltrængte point. Tre point var dog ikke nok til mere end en tredjepladsen i gruppen.

EM 1996 i England

Tjekkiets første EM-gruppespil som individuel nation bestod af et nederlag til Tyskland, en sejr over Italien og en uafgjort mod Rusland. Takket være reglen om uafgjort sluttede holdet på andenpladsen i gruppen og gik videre til slutspillet. De besejrede Portugal i kvartfinalen, og semifinalen mod Frankrig blev afgjort på straffespark. Stærke præstationer fra Tjekkiet tog faktisk holdet hele vejen til EM-finalen mod det tyske landshold. Begge hold scorede et mål hver i den ordinære spilletid, og efter et golden goal fra Tyskland blev Tjekkiet belønnet med en sølvmedalje.