Sverige til EM 2022 – Tabel og kampprogram

Sverige er blevet udtrukket i gruppe C, hvor holdet spiller mod Holland, Schweiz og Portugal. Holdet kommer til at spille deres EM-kampe i byerne Wigan & Leigh og Sheffield.

Sverige vinder fodbold EM

ODDS: 7.00
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Sverige
3
2
1
0
8 - 2
7
2
Holland
3
2
1
0
8 - 4
7
3
Schweiz
3
0
1
2
4 - 8
1
4
Portugal
3
0
1
2
4 - 10
1

Her er Sveriges komplette EM-spilleprogram:
Lørdag den 9. juli kl. 21:00 Holland-Sverige
Onsdag den 13. juli kl. 18:00 Sverige-Schweiz
Søndag den 17. juli kl. 18:00 Sverige-Portugal

LÆS MERE OM GRUPPE C HER

🇸🇪 Sveriges trup til EM 2022

Målmænd

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid
Jennifer Falk, BK Häcken
Zecira Musovic, Chelsea

Forsvarsspillere

Jonna Andersson, Hammarby IF
Nathalie Björn, Everton
Magdalena Eriksson, Chelsea
Hanna Glas, Bayern München
Amanda Ilestedt, Paris Saint-Germain
Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion
Amanda Nildén, Juventus
Linda Sembrant, Juventus

Midtbanespillere

Filippa Angeldahl, Manchester City
Kosovare Asllani, Real Madrid
Hanna Bennison, Everton
Elin Rubensson, BK Häcken
Caroline Seger, FC Rosengård

Angribere

Stina Blackstenius, Arsenal
Rebecka Blomqvist, Wolfsburg
Lina Hurtig, Juventus
Sofia Jakobsson, San Diego Wave
Fridolina Rolfö, FC Barcelona
Johanna Rytting Kaneryd, BK Häcken
Olivia Schough, FC Rosengård

🇸🇪 Sveriges vej til EM 2022

Sverige spillede kvalifikation i gruppe F sammen med Island, Slovakiet, Ungarn og Letland. Holdet kunne nemt toppe tabellen efter syv sejre og en uafgjort kamp mod Island på udebane. Placeringen tog holdet direkte til europamesterskabet.

Sveriges kampresultater fra EM-kvalifikationen:

3. september 2019: Letland-Sverige 1.-4
4. oktober 2019: Ungarn-Sverige 0-5
8. oktober 2019: Sverige-Slovakiet 7-0
17. september 2020: Sverige-Ungarn 8-0
22. september 2020: Island-Sverige 1-1
22. oktober 2020: Sverige-Letland 7-0
27. oktober 2020: Sverige-Island 2-0
1. december 2020: Slovakiet-Sverige 0-6

🇸🇪 Sveriges kvinder til tidligere udgaver af fodbold EM

Det svenske kvindelandshold i fodbold har en god liste over meritter, når det kommer til deltagelse i det europæiske mesterskab. Holdet har deltaget i de fleste udgaver og har også været med til at spille om medaljerne. Indtil nu har man vundet en guldmedalje (1984), tre sølvmedaljer (1987, 1995 og 2001) samt fire tredjepladser. Her kan du læse mere om holdets tidligere deltagelse ved fodbold EM.

EM 2017 i Holland

Mesterskabet i 2017 var ikke noget resultatmæssigt højdepunkt for Sverige. De blå og gule begyndte dog europamesterskabet i Holland på bedste vis ved at spille 0-0 mod Tyskland. En modstander som Sverige, ligesom resten af Europa, har haft det svært med i årenes løb. Efter pointet i den første kamp vandt Sverige over Rusland i gruppespillets anden kamp med 2-0 efter Lotta Schelin og Stina Blackstenius scorede kampens mål. Derefter tabte Sverige 2-3 mod Italien i gruppespillets sidste kamp. Men med fire point gik landsholdet videre til kvartfinalen, hvor man spillede mod værtslandet Holland. Og Sverige blev spillet af banen. Det kække orange landshold vandt med 2-0 og sendte Sverige hjem. Holland gik senere hele vejen og vandt som bekendt mesterskabet. Sverige røg altså ud i kvartfinalen efter kun én sejr i fire kampe i mesterskabet.

Sveriges trup til EM i 2017

Målmænd:
Hedvig Lindahl, Chelsea
Hilda Carlén, Piteå
Emelie Lundberg, Eskilstuna

Forsvarsspillere:
Jonna Andersson, Linköping
Linda Sembrandt, Montpellier
Emma Berglund, Rosengård
Nilla Fischer, Wolfsburg
Magdalena Eriksson, Linköping
Jessica Samuelsson, Linköping
Hanna Glas, Eskilstuna

Midtbanespillere/angribere:
Lisa Dahlkvist, KIF Örebro
Lotta Schelin, Rosengård
Kosovare Asllani, Manchester City
Julia Spetsmark, KIF Örebro
Stina Blackstenius, Montpellier
Josefin Johansson, Piteå
Hanna Folkesson, Rosengård
Caroline Seger, Lyon
Fridolina Rolfö, Bayern München
Pauline Hammarlund, Göteborg
Mimmi Larsson, Eskilstuna
Olivia Schough, Eskilstuna
Elin Rubensson, Göteborg

EM 2013 i Sverige

EM på hjemmebane var et af de største mesterskaber for Sverige i moderne tid og et mesterskab, hvor kvindelandsholdet fik bred opbakning i befolkningen. Lotta Schelin blev svenskernes dronning, da hun scorede hele fem mål i slutrunden, hvilket var rekord. I gruppespillet tog Sverige kontrollen med det samme, da man spillede de første to kampe på Gamla Ullevi i Göteborg. Et uafgjort resultat mod Danmark i den første kamp blev fulgt op af en kæmpe sejr på 5-0 mod Finland i kamp nummer to. I den sidste gruppespilskamp vandt holdet over Italien med 3-1, og Sverige gik til kvartfinalen som gruppevinder.

I kvartfinalen mødte Sverige Island i et nemt opgør. Sverige trak fra med tre mål i kampens første 20 minutter. Slutresultatet i kvartfinalen blev 4-0. Efter sejren i kvartfinalen ventede semifinalen for Sverige på Gamla Ullevi. Semifinalen blev spillet mod et stærkt tysk hold. Og trods et overtal af hujende svenske fans, så kunne Tyskland vinde med 0-1. Sverige blev slået ud af EM på hjemmebane i semifinalen. Guldet blev til sidst vundet af Tyskland foran 41.301 personer på Friends Arena, hvilket er publikumsrekord nogensinde til et EM (pr. april 2022).

Sveriges trup til EM i 2013

Målmænd:
Kristin Hammarström, Sofia Lundgren, Hedvig Lindahl

Forsvarsspillere:
Lina Nilsson, Charlotte Rohlin, Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Stina Segerström, Sara Thunebro

Midtbanespillere/angribere:
Caroline Seger, Elin Magnusson, Lisa Dahlkvist, Olivia Schough, Marie Hammarström, Emmelie Konradsson, Antonia Göransson, Josefine Öqvist, Therese Sjögran, Lotta Schelin, Sofia Jakobsson, Jenny Hjohlman, Kosovare Asllani

EM 2009 i Finland

Sverige fik en fantastisk start på EM i 2009, som blev spillet i nabolandet Finland. Med syv point i tre gruppespilskampe og kun et mål lukket ind gik Sverige videre til kvartfinalen som gruppevinder. Men i kvartfinalen blev der sat en stopper for et ellers rigtig godt svensk hold. Over for dem stod Norge, og de blev en for svær modstander. Efter tre norske mål i streg fik Victoria Sandell Svensson en reducering ind, men den kom alt for sent. Et exit i kvartfinalen for Sverige i 2009, til trods for en god start.

Sveriges trup til EM i 2009

Målmænd:
Kristin Hammarström, Hedvig Lindahl, Ulla-Karin Rönnlund

Forsvarsspillere:
Sara Larsson, Lina Nilsson, Anna Paulson, Charlotte Rohlin, Stina Segerström, Karin Lissel, Sara Thunebro

Midtbanespillere/angribere:
Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Nilla Fischer, Louise Fors, Caroline Seger, Therese Sjögran, Victoria Sandell Svensson, Linda Forsberg, Jessica Landström, Sara Lindén, Lotta Schelin

EM 2005 i England

Sidste gang der blev spillet et europamesterskab i England var i 2005. Der bestod EM kun af otte hold, som var opdelt i to grupper. Sverige var i gruppe A og spillede her mod svære modstandere i form af værtsnationen Finland og Danmark. Sverige spillede uafgjort i de to første kampe mod nabolandene mod øst og sydvest. I den sidste gruppespilskamp spillede Sverige mod England, hvor man vandt med 1-0 efter mål af Anna Sjöström. Det betød at Sverige gik videre til semifinalen som gruppevinder, og her spillede man mod Norge. En semifinale som det norske hold vandt med 3-2 efter en afgørelse i forlængelsen. Top fire for Sverige, men ikke mere end det sidste gang EM blev spillet i England.

Sveriges trup til EM i 2005

Målmænd:
Caroline Jönsson, Hedvig Lindahl, Maja Åström

Forsvarsspillere:
Karolina Westberg, Jane Törnqvist, Hanna Marklund, Kristin Bengtsson, Sara Larsson, Anna Paulson

Midtbanespillere/angribere:
Malin Moström, Frida Östberg, Malin Andersson, Maria Karlsson, Therese Sjögran, Caroline Seger, Anna Sjöström, Hanna Ljungberg, Victoria Svensson, Lotta Schelin, Josefine Öqvist

EM 2001 i Tyskland

Sidste gang Sverige spillede en EM-finale var i 2001 i Tyskland. Der tilhørte svenskerne gruppe A, hvor værtsnationen Tyskland samt Rusland og England udgjorde resten af gruppen. Sverige fik ikke en god start på slutrunden, da holdet tabte til Tyskland i den første kamp. Men derefter kom de blå-gule tilbage og vandt over England og Rusland med henholdsvis 4-0 og 1-0. Det betød at Sverige kvalificerede sig til semifinalen som toer i sin gruppe.

I semifinalen spillede Sverige mod Danmark, som inden da havde vundet sin gruppe. Foran cirka 7.000 tilskuere gav Tina Nordlund Sverige føringen efter bare ni minutter af semifinalen var spillet. Trods en lang dansk jagt på en udligning holdt Sverige stand. Efter 90 minutter var Nordlunds tidlige mål kampens eneste, hvilket bragte Sverige til EM-finalen i 2001.

Den 7. juli 2001 blev EM-finalen spillet på Donaustadion i tyske Ulm foran 18.000 tilskuere. I finalen ventede knap så overraskende en stærk værtsnation i form af Tyskland. Og kampen skulle blive en rigtig gyser. Sverige og Tyskland var meget jævnbyrdige i hele kampen, og det var en hård kamp om guldet. Efter ordinær spilletid stod det stadig 0-0, hvilket betød at kampen gik videre til forlængelse, hvor Golden Goal skulle afgøre det. Altså den der scorer første mål vinder.

I forlængelsen var det Tyskland, der trak det længste strå. Efter Sverige havde tabt en duel på midtbanen, løb Claudia Müller sig fri og scorede til 1-0 til Tyskland foran et hjemmepublikum. EM-guld til Tyskland og et flot EM-sølv til Sverige.

Sveriges trup til EM i 2001

Målmænd:
Caroline Jönsson, Ulla-Karin Thelin

Forsvarsspillere:
Karolina Westberg, Jane Törnqvist, Hanna Marklund, Sara Larsson, Sofia Eriksson, Frida Östberg, Sara Call

Midtbanespillere/angribere:
Kristin Bengtsson, Malin Moström, Tina Nordlund, Malin Andersson, Linda Fagerström, Therese Sjögran, Hanna Ljungberg, Victoria Svensson, Elin Flyborg, Therese Lundin, Sara Johansson

EM 1997 i Norge og Sverige

Til europamesterskabet i 1997 delte Sverige værtsskabet med nabolandet mod vest, Norge. Landene blev placeret i hver sin gruppe, og Sverige kom i samme gruppe som Frankrig, Spanien og Rusland. Og det så virkelig ud til at blive et godt mesterskab for Sverige. Efter tre sejre i streg i gruppespillet toppede Sverige sin gruppe og gik dermed videre til semifinalen.

På trods af gruppesejren fik Sverige den hårdest mulige modstand i semifinalen, hvor de stod overfor Tyskland. Tyskerne havde ikke været overbevisende i gruppespillet, men som altid var Tyskland bedst når det gjaldt og vandt semifinalen med 0-1 efter en sen afgørelse på Tingvalla IP i Karlstad. Tyskland gik derefter videre og vandt deres fjerde EM-titel mod Italien i finalen.

Sveriges trup til EM i 1997

Målmænd:
Ulrika Karlsson, Annelie Nilsson

Forsvarsspillere:
Kristin Bengtsson, Eva Larsson, Åsa Lönnqvist, Jane Törnqvist, Karolina Westberg

Midtbanespillere/angribere:
Malin Allberg, Camilla Andersson, Malin Andersson, Anna Pohjanen, Malin Swedberg, Anneli Wahlgren, Eva Zeikfalvy, Cecilia Sandell, Carina Håkansson, Kristin Jonsson, Christin Lilja, Hanna Ljungberg, Victoria Svensson

EM 1995 i Tyskland

Inden systemet for EM blev lavet om, så var der fire lande med i EM-slutspillet frem til og med 1995 i Tyskland. Dengang var den lange kvalifikation egentlig hovedturneringen, som afgjorde om man kvalificerede sig til semifinaler og finaler. Sverige var et af de fire deltagende lande i 1995 efter de ikke havde kvalificeret sig i både 1991 og 1993, og de mødte deres værste rival Norge i deres semifinale. Semifinalerne var dobbeltkampe, hvor Norge vandt den første kamp med 4-3 på hjemmebane. Da hjemmebanefordelen vendte, var det Sverige, der stod stærkest og vandt med 4-1 efter tre mål scoret af Lena Videkull. Sverige gik dermed videre til finalen, hvor Tyskland ventede efter deres sejr over England.

Finalen mod Tyskland blev en målmæssigt jævn og målrig kamp. Men da Bettina Wiegman scorede til 3-1 til tyskerne med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid, så var kampen reelt slut. Sverige reducerede, men kom aldrig tættere på og måtte dermed nøjes med et hæderligt EM-sølv i 1995.

Sveriges trup til EM i 1995

Målmænd:
Elisabeth Leidinge, Annelie Nilsson

Forsvarsspillere:
Annika Nessvold, Åsa Jakobsson, Kristin Bengtsson, Malin Lundgren

Midtbanespillere/angribere:
Anneli Olsson, Malin Andersson, Eva Zeikfalvy, Susanne Hedberg, Anna Pohjanen, Pia Sundhage, Ulrika Kalte, Anneli Andelén, Helen Johansson, Helen Nilsson, Lena Videkull

EM 1989 i Tyskland

I 1989 var det kun semifinaler, bronzefinaler og finalen, som gjorde det ud for EM for kvindelandshold. Og desuden enkeltkampe. Sverige spillede mod Norge i deres semifinale, hvor holdet tabte 1-2 efter Lena Videkulls reduceringsmål i anden halvleg ikke hjalp.

Efter semifinalenederlaget spillede Sverige bronzekamp mod Italien (som havde tabt mod Tyskland i deres semifinale). I bronzekampen var det Sverige der til sidst kom ud som vinder af kampen, da man vandt 2-1 mod Italien efter Helene Bjørk (født Johansson) satte det afgørende mål ind i den første halvleg af forlængelsen.

Sveriges trup til EM i 1989

Målmænd:
Elisabeth Leidinge, Marina Persson

Forsvarsspillere:
Camilla Fors, Anette Hansson, Eva Zeikfalvy

Midtbanespillere/angribere:
Marie Karlsson, Åsa Persson, Ingrid Johansson, Malin Swedberg, Camilla Andersson, Pia Syrén, Helene Johansson, Pia Sundhage, Lena Videkull, Eleonor Hultin, Anneli Andelén

EM 1987 i Norge

Sverige var med til EM i Norge i 1987, som var et rigtigt slutspil med semifinaler og finaler. I semifinalekampen spillede Sverige mod stornationen England. Her vandt Sverige med 3-2 efter Gunilla Axén afgjorde i forlængelsen til Sveriges fordel. Tre dage senere ventede Norge i en finale om EM-guldet, og Sverige ville gerne tage deres anden EM-titel i streg. Men Norge og Trude Stendal havde andre planer. Angriberen scorede til 1-0 efter 28 minutter og 2-0 efter 72 minutter. Sveriges Lena Videkull reducerede til 2-1 bare få minutter efter Stendal havde øget føringen, men Sverige kom aldrig tættere på end det. Norge opnåede dermed sin første EM-titel nogensinde og Sverige sit første EM-sølv.

Sveriges trup til EM i 1987

Målmænd:
Elisabeth Leidinge, Ing-Marie Olsson

Forsvarsspillere:
Anette Nicklasson, Karin Åhman-Svensson, Anette Börjesson, Anette Hansson

Midtbanespillere/angribere:
Gunilla Axén, Eva Andersson, Anna Svenjeby, Helena Carlsson, Marie Karlsson, Lena Videkull, Eleonor Hultin, Pia Sundhage, Helene Johansson, Anneli Andelén

EM 1984

Den allerførste udgave af kvindernes EM blev ikke spillet i nogen bestemt værtsnation, men alle kampe blev spillet som dobbeltkampe med hjemmebane- og udebanekampe. Der deltog kun fire hold og Sverige indledte med semifinaler mod Italien, hvor den sammenlagte målscore 3-2 bragte holdet videre til finalen. Her ventede England, og i den indledende hjemmebanekamp vandt Sverige med 1-0. Modstanderne lykkes med at få samme resultat i den anden kamp, og det hele måtte dermed afgøres med en straffesparkskonkurrence. Her lykkedes det ingen mindre end Pia Sundhage, som havde stået for fire af holdets mål i turneringen, at sætte den sidste og afgørende fuldtræffer ind, som gav Sverige deres allerførste EM-guld.

Sveriges trup til EM i 1984

Målmænd:
Elisabeth Leidinge, Inger Arnesson

Forsvarsspillere:
Anette Börjesson, Angelica Burevik, Karin Åhman-Svensson, Catarina Gjellan, Anette Hansson, Anette Nicklasson

Midtbanespillere/angribere:
Ann Jansson, Mia Kåberg, Anna Svenjeby, Eva Andersson, Camilla Andersson, Gunilla Axén, Doris Uusitalo, Lena Videkull, Pia Sundhage, Helen Johansson, Karin Ödlund