Tyskland til EM 2024 – Tabel og kampprogram

Tyskland som er værtsnation for turneringen skal konkurrere i EM-gruppe A, hvor de skal møde Skotland, Ungarn og Schweiz. Holdet skal spille deres EM-kampe i byerne München, Stuttgart og Frankfurt.

Tyskland vinder fodbold EM

ODDS: 8.50
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Tyskland
3
3
0
0
9 - 0
9
2
Spanien
3
2
0
1
5 - 3
6
3
Danmark
3
1
0
2
1 - 5
3
4
Finland
3
0
0
3
1 - 8
0

Her er Tysklands komplette EM-kampprogram:
Fredag ​​den 14. juni kl. 21:00 Tyskland-Skotland
Onsdag den 19. juni kl. 18:00 Tyskland-Ungarn
Søndag den 23. juni kl. 21:00 Schweiz-Tyskland

LÆS MERE OM GRUPPE A HER

🇩🇪 Tysklands trup til EM 2024

Målmænd

Forsvarsspillere

Midtbanespillere

Angribere

🇩🇪 Tysklands vej til EM 2024

Den 27. september 2018 valgte UEFA Tyskland som værtsnation for EM i herrefodbold 2024. Som følge heraf blev nationens landshold også direkte kvalificeret til turneringen, og de har dermed ikke deltaget i EM-kvalifikationskampene. I landsholdspauserne hvor de andre europæiske hold konkurrerede om en plads til EM, spillede Tyskland i stedet venskabskampe mod hold fra Europa og andre dele af verden.

Tysklands kampresultater fra EM-kvalifikationen:

25. marts 2023: Tyskland-Peru 2-0
28. marts 2023: Tyskland-Belgien 2-3
12. juni 2023: Tyskland-Ukraine 3-3
16. juni 2023: Polen-Tyskland 1-0
20. juni 2023: Tyskland-Colombia 0-2
9. september 2023: Tyskland-Japan 1-4
12. september 2023: Tyskland-Frankrig 2-1
14. oktober 2023: USA-Tyskland 1-3
18. oktober 2023: Mexico-Tyskland 2-2
18. november 2023: Tyskland-Tyrkiet 2-3
21. november 2023: Østrig-Tyskland 2-0

🇩🇪 Tysklands herrer ved tidligere udgaver af fodbold EM

Med tre EM-guldmedaljer (1972, 1980 og 1996), tre EM-sølvmedaljer (1976, 1992 og 2008) og tre bronzemedaljer (1988, 2012 og 2016) er Tysklands herrelandshold det mest succesfulde i turneringens historie. Holdet har ikke misset et eneste europamesterskab, siden det debuterede for over 50 år siden. Indtil 1988 konkurrerede holdet under navnet Vesttyskland, før landet blev genforenet. Nedenfor kan du læse mere om holdets tidligere deltagelse i Europamesterskabet i fodbold.

EM 2020 i Europa

Tyskland kvalificerede sig fra gruppe C, hvor de mødte Holland, Nordirland, Hviderusland og Estland. Holdet vandt alle på nær én af kvalifikationskampene, som var hjemmekampen mod Holland i begyndelsen af september. 21 point bragte tyskerne til tops i tabellen, hvilket sikrede dem en direkte billet til EM.

Tysklands herrelandshold tilhørte gruppe F under EM 2020 og spillede første kamp hjemme i München, hvor de tabte til Frankrig. Derefter fulgte faktisk yderligere to kampe på Allianz Arena i München for Tyskland. Her lykkedes det dem at vinde over Portugal (4-2), mens de spillede uafgjort mod Ungarn (2-2). Tyskland gik dermed videre fra gruppen på andenpladsen.

I ottendedelsfinalen fik de dog noget af en mavepuster, da Tyskland stod over for en hård modstander i form af England. Englænderne var for tunge for tyskerne, som altså tabte 0-2. Tyskland blev slået ud i ottendedelsfinalen ved EM 2020 (blev spillet i 2021).

Tysklands trup til EM i 2020

Målmænd:
Manuel Neuer, Bernd Leno og Kevin Trapp

Forsvarsspillere:
Matthias Ginter, Antonio Rüdiger, Robin Gosens, Christian Günter, Marcel Halstenberg, Mats Hummels, Lukas Klostermann, Robin Koch og Niklas Süle

Midtbanespillere:
Ilkay Gündogan, Toni Kroos, Emre Can, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Jamal Musiala, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Kai Havertz, Jonas Hofmann, Florian Neuhaus och Leroy Sane

Angribere:
Kevin Volland og Timo Werner

EM 2016 i Frankrig

Tyskland åbnede turneringen ved at besejre Ungarn, hvilket blev fulgt op af en uafgjort mod Polen. I sidste gruppespilskamp mod Nordirland sikrede tyskerne sig tre, og holdet strøg dermed til tops i tabellen. I ottendedelsfinalen slog de Slovakiet ud, og kvartfinalen mod Italien blev afgjort på straffespark. Det krævede ni straffespark pr. hold, inden tyskerne til sidst kunne juble. Semifinalen blev derefter spillet mod værstnationen Frankrig, som med hjælp fra hjemmepublikummets støtte endte med at gå hele vejen til EM-finalen.

EM 2012 i Polen og Ukraine

I gruppespillet vandt holdet tre kampe i træk mod Portugal, Holland og Danmark. Holdet vandt dermed gruppen og gik videre til play-off, hvor Grækenland ventede i kvartfinalen. Fire tyske spillere scorede i opgøret, som de endte med at vinde 4-2. I semifinalen stod de over for Italien, som førte 2-0 i første halvleg. Først i den forlængede spilletid scorede Tyskland, men det var ikke nok til at blive i turneringen.

EM 2008 i Østrig og Schweiz

Tyskland blev nummer to i gruppespillet. De gjorde de ved at slå Polen, mens det blev til et nederlag mod Kroatien. Tyskerne sluttede dernæst med en sejr over værtsnationen Østrig. Kvartfinalen blev spillet mod Portugal, som aldrig var i stand til at gøre noget ved Tysklands tidlige føring. Semifinalen blev spillet mod Tyrkiet, og det var en tæt kamp lige til det sidste. Først i det 90. minut kunne Philipp Lahm score det afgørende mål, der sendte Tyskland videre til EM-finalen. Her ventede Spanien, som blev det eneste hold, der scorede i løbet af opgøret. Tyskland forlod dermed EM med en sølvmedalje.

EM 2004 i Portugal

Tysklands EM-nedtur fortsatte da de kun sluttede på tredjepladsen i gruppespillet. Uafgjort mod Holland og Letland og et nederlag til Tjekkiet resulterede i, at holdet gik glip af en playoff-plads.

EM 2000 i Belgien og Holland

Dette var en af Tysklands svagere indsatser ved EM. Det lykkedes dem kun at skaffe ét point fra gruppespillet. De spillede først uafgjort med Rumænien, men fik derefter ingen point mod England og Portugal. Holdet gik dermed glip af slutspillet.

EM 1996 i England

Med syv point vandt holdet sin gruppe efter at have besejret Tjekkiet og Rusland, mens de spillede uafgjort mod Italien. Kvartfinalen blev spillet mod Kroatien, som ikke kunne stille meget op mod den tyske maskine. I semifinalen mødte de hjemmeholdet England i en nervepirrende kamp, der blev afgjort i en straffesparkskonkurrence. En engelsk misser på det sjette straffespark sendte værtsnationen ud af EM og Tyskland direkte i EM-finalen. Her mødte de igen Tjekkiet, og efter en jævnbyrdig kamp vandt Tyskland guldmedaljen efter et golden goal i det 95. minut.

EM 1992 i Sverige

Tyskland deltog i EM for første gang som en samlet nation. I gruppespillet spillede de uafgjort med Rusland, og vandt over Skotland. I sidste kamp måtte de sande et nederlag til Holland. Det var nok til en andenplads i gruppen og en plads i semifinalen. Her mødte de Sverige i en kamp, der var ekstremt intens lige til det sidste. I det 88. minut kunne Tyskland score til 3-1, men der gik kun få sekunder, før Sverige fik reduceret. Der blev dog ikke scoret flere mål, og Tyskland gik i finalen. Her stod de over for Danmark, der til hele verdens store overraskelse vandt opgøret med 2-0. Et mirakel for de danske spillere og de danske roligans i Sverige samt endny en sølvmedalje til Tyskland.

🇩🇪 Tysklands vej til EM 2022

Tyskland er en stor nation inden for kvindefodbolden, som mange ved. Da EM-kvalifikationen blev afgjort i efteråret 2019 og 2020 viste tyskerne ingen nåde i kvalifikationskampene. Tyskland lagde hårdt ud med tre kvalifikationskampe: En kamp mod Montenegro og to mod Ukraine, hvor man scorede 26 mål og lukkede nul ind. Derefter fulgte flere flotte præstationer mod Grækenland og Irland. Tyskland blev hurtigt klar til EM, da man kørte al modstand over. Holdet så desuden ud til at ville gå gennem kvalifikationen uden at slippe et eneste mål ind, men Irlands Katie McCabe ødelagde dette, da hun scorede på straffespark i EM-kvalifikationens sidste kamp.

Tysklands kampresultater fra EM-kvalifikationen:

31. august 2019: Tyskland-Montenegro 10-0
3. september 2019: Ukraine-Tyskland 0-8
5. oktober 2019: Tyskland-Ukraine 8-0
8. oktober 2019: Grækenland-Tyskland 0-5
19. september 2020: Tyskland-Irland 3-0
22. september 2020: Montenegro-Tyskland 0-3
27. november 2020: Tyskland-Grækenland 6-0
1. december 2020: Irland-Tyskland 1-3

🇩🇪 Tysklands kvinder til tidligere udgaver af fodbold EM

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Tyskland har været dominerende inden for europæisk kvindefodbold i lang tid. Tyskland er nemlig det land, der oftest har vundet europamesterskabet for kvindelandshold. Tyskland har vundet otte EM-guldmedaljer og har faktisk ALDRIG tabt en EM-finale. De gange hvor Tyskland er gået videre til finalen til EM på kvindesiden, har de vundet. De har dermed ingen bronze- eller sølvmedaljer, men kan altså være stolte af otte guldmedaljer. Tættest på dette er Norge med to EM-guldmedaljer.

EM 2017 i Holland

Trods succesen i tidligere år, så var det sidste mesterskab ikke noget højdepunkt for Tyskland. Det begyndte godt, da tyskerne vandt deres gruppe mod Sverige, Italien og Rusland. Tyskland gik altså videre til kvartfinalen som gruppevinder. Men i kvartfinalen mødte tyskerne Danmark. Dette danske hold ville fortsætte med at overraske senere i slutrunden, og de gjorde sig virkelig bemærkede, da de sendte Tyskland hjem efter kvartfinalen. Dette på trods af at Tyskland allerede tog føringen i det tredje minut af kampen. Tyskland blev dermed slået ud i kvartfinalen i 2017, noget som helt sikkert giver lyst til revanche til europamesterskabet i 2022.

Tysklands trup til EM i 2017

Målmænd:
Almuth Schult, Wolfsburg
Laura Benkarth, Freiburg
Lisa Weiss, Essen

Forsvarsspillere:
Josephine Henning, Lyon
Kathrin Hendrich, Frankfurt
Leonie Maier, Bayern München
Babett Peter, Wolfsburg
Kristin Demann, Bayern München
Carolin Simon, Freiburg
Anna Blässe, Wolsburg
Isabel Kerschowski, Wolfsburg

Midtbanespillere/angribere:
Lena Goessling, Wolfsburg
Dzsenifer Marozsan, Lyon
Sara Däbritz, Bayern München
Sara Doorsoun, Essen
Linda Dallmann, Essen
Lina Magull, Freiburg
Tabea Kemme, Turbine Potsdam
Mandy Islacker, Bayern München
Anja Mittag, FC Rosengård
Lena Petermann, Freiburg
Svenja Huth, Turbine Potsdam
Hasret Kayikci, Freiburg

EM 2013 i Sverige

Sidste gang Tyskland vandt EM-guld var til EM 2013 i Sverige. Tyskland blev “kun” toer i sin gruppe efter Norge, men ville få revanche mod det norske hold i en senere fase. Efter en sejr mod Italien i kvartfinalen ventede et stærkt Sverige i semifinalen. Foran et tæt pakket Gamla Ullevi sørgede Dzsenifer Marozsan for en tysk føring i det 33. minut. Sverige fik aldrig udlignet og Tysklands unge stjerne kunne dermed sende sit land i EM-finalen.

Finalen blev spillet på Friends Arena, hvor Tyskland spillede mod Norge, et norsk hold, som altså havde vundet over Tyskland i gruppespillet. Men i finalen, som i dag (per april 2022) er den EM-kamp på kvindesiden, som har haft størst publikum nogensinde, vandt Tyskland. Foran cirka 41.000 tilskuere på Friends Arena sørgede Anja Mittag for en tysk føring efter pausen. Et mål som holdt hele vejen, og efter slutfløjtet stod det klart, at Tyskland havde fået sit ottende EM-guld i historien.

Tysklands trup til EM i 2013

Målmænd:
Nadine Angerer, Almuth Schult, Laura Benkarth

Forsvarsspillere:
Bianca Schmidt, Saskia Bartusiak, Leonie Maier, Annike Krahn, Jennifer Cramer, Josephine Henning, Luisa Wensing

Midtbanespillere/angribere:
Simone Laudehr, Melanie Behringer, Nadine Keissler, Isabelle Linden, Melanie Leupolz, Svenja Huth, Fatmire Bajramaj, Lena Goessling, Sara Däbritz, Lena Lotzen, Dzsenifer Marozsan, Anja Mittag, Celia Okoyino da Mbabi

EM 2009 i Finland

Til europamesterskabet i Finland tabte Tyskland ikke et eneste point i hele slutrunden. Efter en 6-2 sejr i finalen mod England stod det klart, at Tyskland havde været overlegne hele vejen igennem. I gruppespillet vandt tyskerne tre kampe i træk mod Frankrig (5-1), Norge (4-0) og Island (1-0), hvilket vidner om en herlig tysk offensiv. I kvartfinalen vandt Tyskland over Italien med 2-1 for derefter at sende Norge hjem i semifinalen med 3-1. Og som allerede nævnt mødtes Tyskland og England i EM-finalen i 2009, hvor Tyskland altså vandt med hele 6-2. En af de mest seværdige og målrige finaler i moderne tid. Legenderne Inka Grings og Birgit Prinz scorede to mål hver i finalen.

Tysklands trup til EM i 2009

Målmænd:
Nadine Angerer, Ursula Holl, Lisa Weiss

Forsvarsspillere:
Kerstin Stegemann, Saskia Bartusiak, Babett Peter, Annike Krahn, Sonja Fuss, Ariane Hingst, Jennifer Zietz, Bianca Schmidt

Midtbanespillere/angribere:
Simone Laudehr, Linda Bresonik, Kim Kulig, Kerstin Garefrekes, Melanie Behringer, Inka Grings, Birgit Prinz, Anja Mittag, Celia Okoyino da Mbabi, Martina Müller, Fatmire Bajramaj