Expekt

Finland til EM 2022 – Tabel og kampprogram

Finland er blevet udtrukket i gruppe B, hvor holdet spiller mod Danmark, Tyskland og Spanien. Holdet kommer til at spille alle deres EM-kampe i Milton Keynes.

Finland vinder fodbold EM

ODDS: 201.00
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Tyskland
3
3
0
0
9 - 0
9
2
Spanien
3
2
0
1
5 - 3
6
3
Danmark
3
1
0
2
1 - 5
3
4
Finland
3
0
0
3
1 - 8
0

Her er Finlands komplette EM-spilleprogram:
Fredag ​​den 8. juli kl. 18:00 Spanien-Finland
Tirsdag den 12. juli kl. 18:00 Danmark-Finland
Lørdag den 16. juli kl. 21:00 Finland-Tyskland

LÆS MERE OM GRUPPE B HER

🇫🇮 Finlands trup til EM 2022

Målmænd

1. Katriina Talaslahti, FC Fleury 91
12. Anna Tamminen, Hammarby IF
23. Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC

Forsvarsspillere

2. Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
3. Tuija Hyyrynen, Juventus FC
5. Emma Koivisto, Brighton & Hove Albion
6. Anna Auvinen, UC Sampdoria
11. Nora Heroum, SS Lazio
15. Natalia Kuikka, Portland Thorns
16. Anna Westerlund, Åland United

Midtbanespillere

4. Ria Öling, FC Rosengård
8. Olga Ahtinen, Linköping FC
9. Juliette Kemppi, IFK Kalmar
10. Emmi Alanen, Kristianstads DFF
13. Jenny Danielsson, AIK
19. Essi Sainio, HJK
20. Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC

Angribere

7. Adelina Engman, Hammarby IF
14. Heidi Kollanen, KIF Örebro
17. Sanni Franssi, Real Sociedad
18. Linda Sällström, Vittsjö GIK
21. Amanda Rantanen, KIF Örebro
22. Jutta Rantala, Vittsjö GIK

🇫🇮 Finlands vej til EM 2022

Finland imponerede i sin kvalifikation til europamesterskabet, da det finske landshold ikke tabte en eneste kamp i kvalifikationen. Med syv sejre og en uafgjort kamp nåede Finland til EM på en bekvem måde. Se tabellen nedenfor, hvor Finland altså toppede kvalifikationsgruppen. To kampe stikker ud i kvalifikationen. Den uafgjorte kamp mod Portugal blev et spændende opgør, hvor Linda Sällström udlignede til 1-1 i kampens sidste minutter. Amanda Rantanen scorede sejrsmålet i kampens sidste sekunder mod Skotland på udebane, ligesom det var tilfældet for Linda Sällström mod Portugal på hjemmebane. De sene afgørende mål banede vejen for gruppesejren.

Finlands kampresultater fra EM-kvalifikationen:

2. september 2019: Albanien – Finland 0-3
8. oktober 2019: Finland – Albanien 8-1
7. november 2019: Finland – Cypern 4-0
12. november 2019: Portugal – Finland 1-1
27. oktober 2020: Finland – Skotland 1-0
1. december 2020: Skotland – Finland 0-1
19. februar 2021: Finland – Portugal 1-0
23. februar 2021: Cypern – Finland 0-5

🇫🇮 Finlandskvinder til tidligere udgaver af fodbold EM

Finlands kvindelandshold har deltaget i EM tre gange. Debuten fandt sted i 2005, og derefter fulgte et EM på hjemmebane i 2009, inden EM i Sverige i 2013. Nu venter EM i England, hvor Finland kommer til at spille sit fjerde europamesterskab ud af fem mulige. Finland missede EM i Holland i 2017.

EM 2013 i Sverige

Finland spillede EM i Sverige i 2013, hvor man kom i gruppe med værtsnationen mod vest. Sammen med Danmark og Italien udgjorde Sverige og Finland gruppe A. I den første kamp fik Finland et point med sig, da holdet spillede lige op med Italien i en kamp uden mål. I næste kamp ventede Sverige, og værtsnationen viste ingen nåde. Slutresultatet blev hele 5-0 til de suveræne svenskere. Finland havde dog chancen for at nå kvartfinalen ved at vinde over Danmark i den sidste spillerunde, men det gik ikke denne vej, da Finland “kun” fik et point mod danskerne efter 1-1. Det blev altså til en fjerdeplads i gruppe A, og dermed sluttede Finlands EM-rejse i 2013.

Finlands trup til EM i 2013

Målmænd:
Minna Meriluoto, Siiri Välimaa, Tinja-Riikka Korpela

Forsvarsspillere:
Nea-Stina Liljedahl, Tuija Hyyrynen, Susanna Lehtinen, Laura Kivistö, Katri Nokso-Koivisto, Anna Westerlund, Pirjo Leppikangas

Midtbanespillere/angribere:
Tiina Saario, Annika Kukkonen, Emmi Alanen, Nora Heroum, Heidi Kivelä, Natalie Kuikka, Marianna Tolvanen, Sanna Talonen, Leena Puranen, Jaana Lyytikäinen, Henni Malinen, Annica Sjölund, Ella Vanhanen

EM 2009 i Finland

Det andet mesterskab som Finland deltog i var på hjemmebane i 2009. Finland kunne spille tre gruppespilskampe på nationalstadionet i Helsinki, hvor man efter tre kampe var gruppevinder. Den første sejr mod Danmark blev fulgt op af en sejr mod Holland, inden Finland måtte se sig slået af Ukraine i den tredje kamp. Men på trods af dette gik Finland altså videre til kvartfinalen som gruppevinder.

I kvartfinalen spillede Finland mod England i en kamp, som skulle blive målrig. England tog føringen og øgede den til 0-2 inden Annica Sjölund reducerede for Finland, hvorefter England blot få minutter senere øgede sin føring til 1-3. Linda Sällströms reducering til 2-3 blev kampens sidste mål, og det stod dermed klart, at England fik semifinalepladsen istedet for værtsnationen. Finland måtte i stedet nøjes med en stærk slutrunde på hjemmebane, på trods af et exit i kvartfinalen.

Finlands trup til EM i 2009

Målmænd:
Minna Meriluoto, Petra Häkkinen, Tinja-Rikka Korpela

Forsvarsspillere:
Petra Vaelma, Sanna Valkonen, Miia Niemi, Tiina Salmén, Tuija Hyyrynen, Maiju Hirvonen, Maija Saari

Midtbanespillere/angribere:
Jessica Julin, Anne Mäkinen, Katri Nokso-Koivisto, Anna-Kaisa Rantanen, Susanna Lehtinen, Sanna Malaska, Anna Westerlund, Essi Sainio, Laura Österberg Kalmari, Linda Sällström, Annica Sjölund, Sanna Talonen

EM 2005 i England

Første gang Finland var med til EM var i 2005. Der var kun otte hold med til EM, hvor Finland altså var et af de deltagende lande. Finland gjorde det desuden tilstrækkeligt godt til at havne i top fire i slutrunden. I gruppespillet var Finland og Sverige med og sendte værtsnationen England samt Danmark ud. Sverige vandt gruppe A og Finland fulgte efter til semifinalen som gruppetoer.

I semifinalen måtte Finland dog se sig besejrede af giganten Tyskland med 1-4. Men en fin slutrunde for Finland, som tog en historisk plads i top fire til deres første EM. Midtbanespilleren Anne Mäkinen blev desuden valgt som mesterskabets bedste spiller.

Finlands trup til EM i 2005

Målmænd:
Satu Kunnas, Virva Junkkari, Noora Matikainen

Forsvarsspillere:
Petra Vaelma, Sanna Valkonen, Tiina Salmén, Evelina Sarapää, Heidi Ahonen, Terhi Uusi-Luomalahti

Midtbanespillere/angribere:
Jessica Julin, Anne Mäkinen, Minna Mustonen, Anna-Kaisa Rantanen, Sanna Malaska, Laura Kalmari, Heidi Kackur, Jessica Thorn, Linda Lindqvist, Sanna Talonen, Heidi Lindström