Holland til EM 2024 – Tabel og kampprogram

Hollands herrer er havnet i gruppe D, hvor de skal møde Frankrig, Østrig og vinderen af playoff-kvalifikation A. Holdet skal spille deres EM-kampe i byerne Hamborg, Leipzig og Berlin.

Hollland vinder fodbold EM

ODDS: 5.50
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Sverige
3
2
1
0
8 - 2
7
2
Holland
3
2
1
0
8 - 4
7
3
Schweiz
3
0
1
2
4 - 8
1
4
Portugal
3
0
1
2
4 - 10
1

Her er Hollands komplette EM-program:
Søndag 16. juni kl. 15:00 Playoff-vindere A-Holland
Fredag den 21. juni kl. 21:00 Holland-Frankrig
Tirsdag den 25. juni kl. 18:00 Holland-Østrig

LÆS MERE OM GRUPPE D HER

🇳🇱 Hollands trup til EM 2024

Målmænd

Forsvarsspillere

Midtbanespillere

Angribere

🇳🇱 Hollands vej til EM 2024

De hollandske kvinder spillede kvalifikation i gruppe A, hvor de spillede mod Rusland, Slovenien, Kosovo, Tyrkiet og Estland. Holdet buldrede gennem kvalifikationen og opnåede de maksimale 30 point efter at have vundet alle deres kampe. Med en klar marginal gik de velfortjent direkte til europamesterskabet.

Som et af de fire hold, der skulle spille i Nations League-slutspillet, blev Holland udtrukket til EM-kvalifikationen som et af de højest seedede hold. Allerede i den første kamp mødte de hård modstand i form af Frankrig, en udekamp, der endte med et stort nederlag. Men mod de resterende hold i gruppen – Irland, Gibraltar og Grækenland – gik det bedre, og med hjemmesejren over Irland stod det klart, at de havde point nok til at følge Frankrig til EM.

Hollands kampresultater fra EM-kvalifikationen:

24. marts 2023: Frankrig-Holland 4-0
27. marts 2023: Holland-Gibraltar 3-0
7. september 2023: Holland-Grækenland 3-0
10. september 2023: Irland-Holland 1-2
13. oktober 2023: Holland-Frankrig 1-2
16. oktober 2023: Grækenland-Holland 0-1
18. november 2023: Holland-Irland 1-0
21. november 2023: Gibraltar-Holland 0-6

🇳🇱 Hollands herrer til tidligere udgaver af fodbold EM

Igennem årene er det lykkedes Hollands herrer at lande på podiet flere gange til fodbold EM. Fire gange har de vundet bronze, enten ved at vinde en kamp om bronzemedaljen eller ved at blive elimineret i semifinalen. Ved Europamesterskabet i 1988 gik de hele vejen og fik guldmedaljer efter at have besejret Sovjetunionen i finalen. Du kan læse mere om holdets tidligere deltagelse i Europamesterskabet i fodbold her.

EM 2020 i Europa

Holland kvalificerede sig til slutrunden fra gruppe C, hvor de mødt Nordirland, Hviderusland, Estland og Tyskland. Holdet hentede point i alle kampe bortset fra hjemmekampen mod Tyskland, hvor gæsterne kom foran i kampens sidste minut. Efter en uafgjort mod Nordirland i november havde holdet nok afstand til holdene under dem i tabellen til at kvalificere sig til EM.

Til selve slutrunden blev de igen placeret i gruppe C. Her havdede  æren af at spille alle gruppespilskampene på hjemmebane. Det resulterede i tre sejre i træk mod Ukraine, Østrig og Nordmakedonien. En førsteplads i gruppen førte holdet til en ottendedelsfinale mod Tjekkiet, hvor EM-rejsen fik en brat afslutning for hollænderne. Kampen var længe målløs, men midtvejs i anden periode fik Tjekkiet ny energi og scorede to hurtige mål.

Hollands trup til EM 2020

Målmænd
Marco Bizot, Tim Krul og Maarten Stekelenburg.

Forsvarsspillere
Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Joël Veltman, Stefan de Vrij og Owen Wijndal.

Midtbanespillere
Donny van de Beek, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon og Georginio Wijnaldum.

Angribere
Steven Berghuis, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Donyell Malen, Memphis Depay, Quincy Promes og Wout Weghorst.

EM 2012 i Polen og Ukraine

EM 2012 skulle vise sig at blive et kæmpe flop for Holland, der ikke fik et eneste point med fra gruppespillet. De endte dermed på en skuffende sidsteplads i gruppespillet. De tabte til Danmark, i kampen mod Tyskland fik de en sen reducering, der ikke førte nogen vegne, og trods et tidligt føringsmål mod Portugal var det modstanderne, der endte som vindere.

EM 2008 i Østrig og Schweiz

Holland var ekstremt stærke i gruppespillet, hvor de mødte Italien, Rumænien og Frankrig. De vandt tre kampe i træk med kun ét indkasseret mål. Et mål der kom i kampen mod Frankrig. Holland endte dermed som gruppevindere, hvilket førte dem videre i turneringen. I kvartfinalen sluttede eventyret dog for de orangeklædte, da de blev slået ud af Rusland i overtiden.

EM 2004 i Portugal

Gruppespillet startede for Hollands vedkommende ud med en uafgjort mod Tyskland, hvilket blev fulgt op af et nederlag til Tjekkiet. I gruppespillets sidste kamp fik de endelig en længe ventet sejr mod Letland, hvilket bragte dem op på andenpladsen i gruppen. I kvartfinalen mødte de Sverige, som blev slået ud af turneringen efter straffesparkskonkurrence. I semifinalen viste Portugal sig dog at være for stærke, og Holland måtte derfor nøjes med en delt tredjeplads.

EM 2000 i Belgien og Holland

Med hjælp fra hjemmepublikummet ved EM vandt Holland deres gruppe med ni ud af ni mulige point. Det skete efter sejre over Tjekkiet, Danmark og Frankrig. I kvartfinalen sendte de Jugoslavien ud af turneringen med 6-1, men semifinalen blev sværere. Her mødte de Italien, i en kamp der blev afgjort på straffespark, hvor italienerne altså træk det længstre strå.

EM 1996 i England

Holland endte i samme gruppe som værtsnationen såvel som Schweiz og Skotland. Kampene mod de to sidstnævnte hold endte med henholdsvis en sejr og en uafgjort, mens det blev til nederlag mod englænderne. Med fire point og en bedre målforskel end Skotland sluttede de på andenpladsen i gruppen og gik dermed videre til slutspillet. De blev dog slået ud i kvartfinalen af Frankrig.

EM 1992 i Sverige

Holdet havde et stærkt gruppespil ved EM på svensk grund, hvor de blev placeret i samme gruppe med det tidligere Sovjetunionen, Tyskland og Skotland. Med sejre over Skotland og Tyskland og en uafgjort mod det tidligere Sovjetunionen vandt de gruppen og nåede semifinalen. De blev dog slået ud af Danmark efter straffesparkskonkurrence.

EM 1988 i Vesttyskland

I den første gruppekamp mod Sovjetunionen gik Holland glip af point, men mod både England og Irland fik de fuldt hus. Det betød at holdet sluttede på andenpladsen i gruppen og nåede playoff-kampene. I semifinalen var de i stand til at slå værtsnationen ud, inden de igen stod over for Sovjetunionen i den store finalekamp. Her var Holland opsat på revanche og vandt opgøret og guldmedaljen med 2-0.

EM 1980 i Italien

Holland åbnede turneringen med en sejr over Grækenland i den første kamp i gruppespillet. Det blev fulgt op af et nederlag til Vesttyskland og en uafgjort mod Tjekkoslovakiet. Takket være en bedre målforskel var Tjekkoslovakiet i stand til at rykke over hollænderne i tabellen. Holland endte dermed på tredjepladsen, hvilket ikke var nok til at gå videre.

EM 1976 i Jugoslavien

Dette var året hvor Holland fik sin debut på EM-scenen. Selve turneringen bestod dog kun af et fire-nationers slutspil, der begyndte med semifinaler. Her mødte holdet Tjekkoslovakiet, som var i stand til at vinde kampen i overtiden.

🇳🇱 Hollands kvinder til tidligere udgaver af fodbold EM

Det hollandske kvindelandshold i fodbold deltog for første gang til EM i 2009, men har været en fast deltager lige siden. Da turneringen blev spillet på hjemmebane i 2017, gik de hele vejen til guldet, hvilket var en stor overraskelse. Her kan du læse mere om holdets tidligere deltagelser i EM i fodbold.

EM 2022 i England

Som det højest seedede hold i gruppe C mødte de hollandske damer Schweiz, Portugal og Sverige i turneringens indledende fase. Kampen mod Sverige resulterede i et delt point, og i de to efterfølgende kampe vandt Holland 3-2 over Portugal og 4-1 over Schweiz. En lidt svagere målforskel end Sveriges betød, at holdet sluttede på andenpladsen i tabellen. De skulle dermed op mod Frankrig i kvartfinalen. Kampen bød på 90 målløse minutter, men i den forlængede spilletid scorede Éve Périsset sejrsmålet for Frankrig og slog Holland ud af turneringen.

Hollands trup til EM 2022

Målvogtere
1. Jacintha Weimar, Feyenoord
16. Daphne van Domselaar, Twente
23. Barbara Lorsheyd, ADO Den Haag

Forsvarsspillere
2. Aniek Nouwen, Chelsea
3. Stefanie van der Gragt, Ajax
4. Merel van Dongen, Atletico Madrid
5. Lynn Wilms, Wolfsburg
15. Caitlin Dijkstra, Twente
20. Dominique Janssen, Wolfsburg

Midtbanespillere
6. Jill Roord, Wolfsburg
7. Lineth Beerensteyn, Bayern München
8. Sherida Spitse, Ajax
10. Danielle van de Donk, Lyon
11. Lieke Martens, Barcelona
12. Victoria Pelova, Ajax
14. Jackie Groenen, Manchester United
18. Kerstin Casparij, Twente
Marisa Olislagers, Twente
21. Damaris Egurrola, Lyon

Angribere
9. Vivianne Miedema, Arsenal
13. Renate Jansen, Twente
17. Romée Leuchter, Ajax
22. Esmee Brugts, PSV Eindhoven

EM 2017 i Holland

Sidste gang der blev afholdt EM blev slutrunden spillet i Holland. Og da den månedlange slutrunde var overstået, stod hjemmeholdet Holland med pokalen i hånden. De orange spillede blændende fodbold hele vejen gennem mesterskabet og charmerede en hel fodboldverden. Med tre sejre i streg i gruppen gik Holland videre til kvartfinalen mod Sverige, som hollænderne vandt med 2-0. I semifinalen ventede England, som måtte se sig kørt over med 3-0 af Holland. I finalen spillede Holland mod Danmark og efter et målrigt festfyrværkeri af en kamp vandt hollænderne med 4-2 efter blandt andet to mål af angriberen Vivianne Miedema. Det blev altså til EM-guld til Holland i 2017 – den første EM-guldmedalje i landets historie.

Hollands trup til EM i 2017

Da Europamesterskaberne blev afholdt i sommeren 2017, blev turneringen spillet i Holland. Og da den månedlange turnering var slut, stod hjemmeholdet, værtslandet Holland med trofæet i hånden. Det orange hold spillede blændende fodbold under hele mesterskabet og charmerede hele fodboldverdenen. Med tre sejre i træk i gruppen nåede Holland kvartfinalen mod Sverige, som de besejrede 2-0. I semifinalen stod England for tur, og de blev besejret 3-0. I finalen stod Holland over for Danmark, og efter en målrig og spændende affære vandt Holland 4-2 efter to mål af angriberen Vivianne Miedema. Holland vandt EM-guldmedaljen i 2017, den første i landets historie.

Målmænd:
Sari van Veenendaal, Arsenal
Angela Christ, PSV Eindhoven
Loes Geurts, Paris Saint Germain

Forsvarsspillere:
Desiree van Lunteren, Ajax
Stefanie van der Gragt, Ajax
Mandy van den Berg, Reading
Kika van Es, Twente
Anouk Dekker, Montpellier
Kelly Zeeman, Ajax
Dominique Janssen, Arsenal
Liza van der Most, Ajax

Midtbanespillere/angribere:
Sherida Spitse, Twente
Danielle van de Donk, Arsenal
Lieke Martens, Barcelona
Jill Roord, Bayern München
Jackie Groenen, Frankfurt
Sisca Folkertsma, Ajax
Sheila van den Bulk, Djurgårdens IF
Shanice van de Sanden, Liverpool
Vivianne Miedema, Arsenal
Renate Jansen, Twente
Vanity Lewerissa, PSV Eindhoven
Lineth Beerensteyn, Bayern München

EM 2013 i Sverige

EM i 2013 i Sverige var ikke noget højdepunkt for Holland. Hollænderne stod overfor et svært gruppespil mod Norge, Tyskland og Island som modstandere og gjorde, hvad de kunne for at få point med sig. Det blev desuden uafgjort mod Tyskland, som oftest er blevet mester, i den første kamp med 0-0. Det blev fulgt op af et hårdt udebanenederlag mod Norge, mens hollænderne i sidste kamp også tabte mod Island med 0-1. Trods tre gode indsatser mod stærk modstand i Europa, så fik Holland kun et point under EM i Sverige. Det betød et exit allerede efter gruppespillet.

Hollands trup til EM i 2013

Målmænd:
Loes Geurts, Sari van Veenendaal, Angela Christ

Forsvarsspillere:
Dyanne Bito, Daphne Koster, Merel van Dongen, Claudia van den Heiligenberg, Leonne Stentler, Siri Worm, Mirte Roelvink

Midtbanespillere/angribere:
Anouk Hoogendijk, Kirsten van de Ven, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Maayke Heuver, Renée Slegers, Anouk Dekker, Desiree van Lunteren, Manon Melis, Lieke Martens, Sylvia Smit, Mandy Versteegt, Chantal de Ridder

EM 2009 i Finland

EM i Finland i 2009 var den første gang nogensinde, at Holland deltog i et europamesterskab for kvindelandshold. Holland vandt i den første kamp mod Ukraine med 2-0, men tabte kamp nummer to mod værtsnationen Finland. I den sidste gruppespilskamp præsterede hollænderne en reel sensation og vandt 2-1 over Danmark og sendte danskerne ud af slutrunden. Holland gik videre til kvartfinalen som gruppetoer. I kvartfinalekampen fortsatte Holland som debutanter med at skabe sensation, da de vandt over Frankrig efter straffesparkskonkurrence. Det betød, at Holland gik videre til semifinalen, hvor man spillede mod England. Modstanderen blev dog for svær, og det endte med en engelsk sejr på 2-1. Men det var et imponerende resultat for hollænderne at nå til top fire i deres allerførste EM-slutrunde.

Hollands trup til EM i 2009

Målmænd:
Loes Geurts, Angela Christ, Petra Dugardein

Forsvarsspillere:
Dyanne Bito, Daphne Koster, Manoe Meulen, Petra Hogewoning, Marije Brummel, Marlos de Boer, Jeanine van Dalen

Midtbanespillere/angribere:
Anouk Hoogendijk, Annemieke Kiesel-Griffioen, Kirsten van de Ven, Sylvia Smit, Sherida Spitse, Lianne de Vries, Marlous Pieete, Manon Melis, Karin Stevens, Claudia van den Heiligenberg, Chantal de Ridder, Shanice van de Sanden