I 2017 blev kvindernes europamesterskab afholdt i Holland mellem d. 16. juli og d. 6. august. Dette var den 12. slutrunde i rækken, og Danmark var et af holdene som havde kvalificeret sig. Det endte med at blive værtsnationen Holland der for første gang blev europamestre.

Disse hold stod på podiet til EM i 2017:

Guld: Holland
Sølv: Danmark

Kvalifikationen til kvindernes EM 2017

I alt deltog 46 hold i kvalifikationen til slutrunden, og her mødtes holdene i forskellige grupper. Kvalifikationen blev spillet i perioden fra april 2015 til oktober 2016 og først begyndte de otte hold med den laveste ranking i et gruppespil, hvorfra de to bedste hold gik videre til hovedkvalifikationen. Her blev de 40 hold udtrukket i otte grupper á fem hold, hvorfra samtlige gruppevindere samt de seks bedste gruppetoere gik videre til EM. De lavest rankede gruppetoere måtte spille playoff om den sidste plads.

Danmark spillede i kvalifikationsgruppe 4, hvor holdet mødte Sverige, Polen, Slovakiet og Moldova. Danmark vandt seks af sine kampe og endte på andenpladsen i gruppen og gik dermed direkte videre til slutrunden.

[TABLES]

Samtlige hold der gik videre fra kvalifikationen fra de respektive grupper var:

Gruppe 1: Island og Skotland
Gruppe 2: Spanien og Portugal
Gruppe 3: Frankrig
Gruppe 4: Sverige og Danmark
Gruppe 5: Tyskland og Rusland
Gruppe 6: Schweiz og Italien
Gruppe 7: England og Belgien
Gruppe 8: Norge og Østrig

Portugal sendte Rumænien ud i playoffkampen om den sidste plads.

Gruppespillet

Slutrundens gruppespil blev spillet mellem d. 16 og d. 27. juli, og de 16 deltagende hold blev udtrukket i fire grupper á fire hold, som alle spillede mod hinanden én gang. De to bedste hold fra hver gruppe gik videre til slutspillet. Danmark gik videre som gruppetoer.

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Slutspillet

I slutrundens slutspil spillede de otte bedste hold i vind-eller-forsvind kampe. I kvartfinalen vandt Danmark 2-1 over Tyskland. I semifinalen vandt holdet 1-0 over Østrig, mens det blev til et nederlag i finalen mod hjemmebaneholdet Holland.