Kvindernes Nations League kampprogram 2023/2024

Hjem » Kvindernes UEFA Nations League 2023/2024 » Kvindernes Nations League kampprogram 2023/2024
Kvindernes Nations League kampprogram 2023/20242023-10-30T10:32:38+01:00

Her er kampprogrammet for kvindernes Nations League for sæsonen 2023/2024. I den første kvindelige udgave nogensinde vil 51 af Europas landshold konkurrere i den ultimative kamp om både en titel og oprykning mellem divisionerne. Kampene tilføjer værdi til de ellers ligegyldige internationale træningskampe, som nu bliver en del af den nye ligas gruppespil. Gruppespilskampene bliver spillet mellem september og december 2023.

De fire gruppevindere fra Division A går derefter videre til slutspillet, som afholdes i februar 2024. Dette er den store finale, hvor den første kvindelige ligavinder kommer til at blive kronet. I vores tidsplan nedenfor få du en oversigt over alle kampe, der finder sted i den kommende Nations League-sæson.

KOMPLET KAMPPROGRAM FOR KVINDERNES NATIONS LEAGUE

Spanien - Frankrig
Holland - Tyskland
Sverige - Bosnien-Herzegovina

KAMPPROGRAM FOR NATIONS LEAGUE MESTERSKABSSLUTSPIL

Dato Tid Kamp
TBA TBA Semifinale 1
TBA TBA Semifinale 2
TBA TBA Kamp om tredjepladsen
TBA TBA Finale

Seneste nyt om Nations League

Vise flere nyheder

Alle tidspunkter i vores Nations League-kampprogram er angivet i dansk tid. Bemærk venligst at tider og kanaler i Nations League-tidsplanen kan ændre sig kort før kampstart, og at EM-fodbold.dk ikke er ansvarlig for dette.

Den første udgave af kvindernes Nations League spilles i sæsonen 2023/2024, hvor de europæiske landshold konkurrerer om æren af at blive betragtet som det bedste landshold i Europa. Her får de sædvanlige træningslandskampe der ellers plejede at blive afholdt i perioder, hvor der ikke var noget mesterskab eller kvalifikation undervejs en højere værdi, da holdene kæmper for at rykke op i divisionerne.

Fremtidige kampe i Nations League

Strukturen i Nations League strækker sig over en længere periode end de almindelige turneringer. Gruppespillet spilles i efteråret efterfulgt af et slutspil for topholdene i foråret det følgende år. I denne sæson starter gruppespillet i september med en finalerunde i begyndelsen af december. Slutspillet afholdes derefter i februar, hvilket adskiller sig fra tidligere udgaver, hvor slutspillet blev afholdt i midten af juni.

I samme periode som slutspillet finder sted, spilles der også en række playoff-kampe, hvor holdene kæmper om oprykning til en højere division. Disse kampe spilles hovedsageligt mellem de hold, der sluttede som nummer to eller tre i deres grupper.

📅 Fuldt kampprogram for Nations League

I løbet af Nations League-perioden har vi hundredvis af spændende fodboldkampe foran os. Den 21. september 2023 spilles de allerførste kampe i gruppespillet, som derefter fortsætter indtil den 5. december samme år. Først da kender vi resultaterne af de tre divisioner, hvor alle gruppevindere sikrer sig oprykning til en højere division. Samtidig må de hold der tabte deres grupper forberede sig på at spille i en lavere division i den følgende sæson.

Vinderne af Division A rykker ikke op i en højere division, men får i stedet æren af at mødes i Nations League-slutspillet, som finder sted fra 21.-28. februar 2024. Her får vi fire spændende opgør, hvor Nations League-mesteren til sidst bliver kronet. Vores Nations League-plan vil løbende blive opdateret med holdene i slutspillet, så snart de bliver annonceret.

📆 Tidsplan for Nations League-gruppespillet

Turneringen indledes med gruppespilskampe, hvor tre eller fire hold skiftes til at spille mod hinanden en gang hjemme og en gang ude. Disse kampe bliver spillet mellem september og december 2023 i henhold til følgende tidsplan:

  • 21-22 september 2023
  • 26. september 2023
  • 26.-27. oktober 2023
  • 31. oktober 2023
  • 30. november-1. december 2023
  • 5. december 2023

🏅 Tidsplan for Nations League-mesterskabsslutspillet

Den 21. februar 2024 starter Nations League-slutspillet, hvor de fire gruppevindere fra Division A skal kæmpe om mesterskabet. Slutspillet indledes med to semifinaler, men placeringen og tidspunktet for kampene er endnu ikke fastlagt.

Vinderne af disse kampe går derefter videre til finalen, som markerer slutningen på slutspillet. Samme dag spiller de tabende hold i semifinalerne om tredjepladsen i kampen om bronzemedaljerne. Spillestedet og datoerne for disse kampe er heller ikke fastlagt endnu.

Det bliver afgjort ved lodtrækning hvem der skal møde hvem i semifinalerne. Alle hold bliver placeret i samme pulje, og herfra trækkes holdene så i to par.

⚽ Hold og grupper i Nations League 2023/2024

I alt 51 europæiske kvindelandshold deltager i dette års Nations League, det samme antal som i VM- og EM-kvalifikationskampene. Alle hold har dog en større chance for succes, da de kun får lov til at spille mod hold, der er på lige fod med dem selv. I de to højeste divisioner er holdene inddelt i fire grupper med fire hold i hver. I division C spiller holdene i fire grupper med fire hold og en gruppe med tre hold.

Hvis et hold klarer sig godt i løbet af en sæson og vinder sin gruppe, rykker de en division op og får en lidt hårdere modstander næste år. Hvis et hold slutter sidst i deres gruppe, rykker de ned og får lettere modstand.

Holdene der spiller i division A i Nations League 2023/2024 er:

Gruppe A1: England, Holland, Belgien og Skotland
Gruppe A2: Frankrig, Norge, Østrig og Portugal
Gruppe A3: Tyskland, Danmark, Island og Wales
Gruppe A4: Sverige, Spanien, Italien og Schweiz

Holdene der spiller i division B i Nations League 2023/2024 er:

Gruppe B1: Irland, Nordirland, Ungarn og Albanien
Gruppe B2: Finland, Rumænien, Slovakiet og Kroatien
Gruppe B3: Polen, Serbien, Ukraine og Grækenland
Gruppe B4: Tjekkiet, Slovenien, Bosnien-Hercegovina og Hviderusland

Holdene der spiller i division C i Nations League 2023/2024 er:

Gruppe C1: Malta, Moldova, Letland og Andorra
Gruppe C2: Tyrkiet, Luxembourg, Litauen og Georgien
Gruppe C3: Aserbajdsjan, Montenegro, Cypern og Færøerne
Gruppe C4: Israel, Estland, Kasakhstan og Armenien
Gruppe C5: Nordmakedonien, Kosovo og Bulgarien

🇩🇰​ Danmarks kampe i Nations League 2023/2024

Danmark er i Division A, hvor de er havnet i Gruppe A3 med Tyskland, Island og Wales. Landsholdet står over for en hjemme- og e udebanekamp med hver modstander, hvor point er utrolig vigtige for at blive i den øverste division. Danmarks kampprogram i Nations League er som følger:

  • 22 september kl. 18:00 Danmark-Tyskland
  • 26 september kl. 20:15 Wales-Danmark
  • 27 oktober kl. 20:30 Island-Danmark
  • 31 oktober kl. 18:00 Danmark-Wales
  • 1 december kl. 20:30 Tyskland-Danmark
  • 5 december kl. 19:30 Danmark-Island

📺 Se Nations League på TV

DR har nu rettighederne til at sende kvindernes Nations League. Det betyder, at du kan følge Danmarks kampe i ligaen på DR1.

I vores tv-oversigt for Nations League kan du se flere detaljer om, hvilke kanaler der viser de forskellige kampe.

📆 Hvornår starter Nations League 2023/2024?

I september 2023 spilles de allerførste gruppespilskampe i ligaen. Her hos os kan du finde det komplette program for hele sæsonen.

🇩🇰 Hvem skal Danmark møde i Nations League?

Danmark spiller i Division A3 og er blevet trukket i samme gruppe som Tyskland, Island og Wales.

🏆 Hvem vinder Nations League?

De fire bedste hold fra Division A går videre til mesterskabsslutspillet, hvor de konkurrerer om den ultimative turneringsstitel.