Expekt

Rumænien til EM 2024 – Tabel og kampprogram

Rumæniens herrer skal spille sine kampe i gruppe E, hvor de skal møde Belgien, Slovakiet samt vinderen af playoff-kvalifikation B. Holdet skal spille deres EM-kampe i byerne München, Köln og Frankfurt.

Rumænien vinder fodbold EM

ODDS: 201.00
#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
England
3
3
0
0
14 - 0
9
2
Østrig
3
2
0
1
3 - 1
6
3
Norge
3
1
0
2
4 - 10
3
4
Nordirland
3
0
0
3
1 - 11
0

Her er Rumæniens komplette EM-kampprogram
Mandag den 17. juni kl. 15:00 Rumænien-Vinder playoff B
Lørdag den 22. juni kl. 21:00 Belgien-Rumænien
Onsdag den 26. juni kl. 18:00 Slovakiet-Rumænien

LÆS MERE OM GRUPPE E HER

Rumæniens trup til EM 2024

Målmænd

Florin Nița (Gaziantep)
Horatiu Moldovan (Atletico Madrid)
Ștefan Tarnovanu (FCSB)

Forsvarsspillere

Nicușor Bancu (Universitatea Craiova)
Andrei Burca (Al Okhdood)
Ionuț Nedelcearu (Palermo)
Adrian Rus (Pafos)
Andrei Ratiu (Rayo Vallecano)
Radu Dragusin (Tottenham)
Vasile Mogoș (CFR Cluj)
Bogdan Racovitan (Rakow Czestochowa)

Midtbanespillere

Nicolae Stanciu (Damac)
Razvan Marin (Empoli)
Alexandru Cicaldau (Konyaspor)
Ianis Hagi (Alaves)
Dennis Man (Parma)
Valentin Mihaila (Parma)
Marius Marin (Pisa)
Darius Olaru (FCSB)
Deian Sorescu (Gaziantep)
Florinel Coman (FCSB)
Adrian Sut (FCSB)

Angribere

George Puscas (Bari)
Denis Alibec (Muaither)
Denis Dragus (Gaziantep)
Daniel Birligea (CFR Cluj)

🇷🇴 Rumæniens vej til EM i 2024

Efter at Rumænien blev slået ud af Nations League’s B-division, befandt de sig i seedningsgruppe 3 til EM-kvalifikationslodtrækningen. Både Schweiz og Israel var bedre seedet, men takket være uafgjort med begge disse hold i den første halvdel af kvalifikationskampagnen, var Rumænien i stand til at indtage en meget stærk position i kvalifikationsgruppen. Holdet lykkedes med at få point i alle deres ti kampe. Mest imponerende var udekampen mod Schweiz, hvor de gik fra 2-0 til 2-2 i løbet af to minutter. Da yderligere tre point blev sikret på Israels hjemmebane, mens Schweiz spillede uafgjort med Kosovo, stod det klart, at Rumænien havde kvalificeret sig til EM med en bred margin.

Rumæniens kampresultater fra EM-kvalifikationskampene:

25. marts 2023: Andorra-Rumænien 0-2
28. marts 2023: Rumænien-Hviderusland 2-1
16. juni 2023: Kosovo-Rumænien 0-0
19. juni 2023: Schweiz-Rumænien 2-2
9. september 2023: Rumænien-Israel 1-1
12. september 2023: Rumænien-Kosovo 2-0
12. oktober 2023: Hviderusland-Rumænien 0-0
15. oktober 2023: Rumænien-Andorra 4-0
18. november 2023: Israel-Rumænien 1-2
21. november 2023: Rumænien-Schweiz 1-0

🇷🇴 Rumæniens herrer ved tidligere europamesterskaber i fodbold

De rumænske herrer har erfaring fra fem tidligere europamesterskaber. I 2020 var de også med til at arrangere turneringen, men kom aldrig til at spille, da de ikke formåede at kvalificere sig. Ved én lejlighed er det lykkedes dem at nå til kvartfinalen til et EM, hvilket er holdets bedste placering til dato.

EM 2016 i Frankrig

Som det næstlavest rangerede hold trådte Rumænien ind i EM-gruppe A, hvor de fik følgeskab af Frankrig, Albanien og Schweiz. Holdet åbnede turneringen mod sværvægteren Frankrig, en kamp, hvor Bogdan Stancus’ straffespark udlignede stillingen efter lidt over en time. I slutminutterne genvandt Frankrig dog føringen og de tre point, der var på spil. Selv i 1-1-kampen mod Schweiz blev Rumæniens mål scoret på et straffespark af Stancu. Inden den sidste kamp var der mulighed for at gå videre, men da holdet blev efterladt uden point i 0-1-nederlaget til Albanien, endte Rumænien i bunden af tabellen.

Rumæniens trup til EM 2016

Målmænd
Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon og Silviu Lung

Forsvarsspillere
Cristian Săpunaru, Alexandru Mățel, Vlad Chiricheș, Valerică Găman, Dragoș Grigore, Cosmin Moți, Răzvan Raț, Steliano Filip

Midtbanespillere
Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Andrei Prepeliță, Adrian Popa, Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu og Lucian Sânmărtean.

Angribere
Claudiu Keșeru, Bogdan Stancu, Florin Andone og Denis Alibec

EM 2008 i Schweiz og Østrig

I gruppe C hentede Rumænien imponerende nok point i deres første to kampe mod Frankrig og Italien. Dog ikke i form af sejre, men som uafgjorte med henholdsvis 0-0 og 1-1. Med muligheden for avancement gav holdet alt hvad de havde i gruppefinalen mod Holland. Det var dog ikke nok, og rumænerne tabte altså 0-2. Det placerede Rumænien på tredjepladsen i tabellen foran Frankrig, hvilket desværre ikke var nok til at nå kvartfinalen.

EM 2000 i Belgien og Holland

Lodtrækningen placerede Rumænien i gruppe A med Tyskland, Portugal og England. På forhånd vendede altså en meget svær gruppe. I det femte minut af kampen mod Tyskland tog holdet føringen ved Viorel Moldovan, hvilket efter Tysklands udligning resulterede i et point til hvert hold. Mod Portugal havde holdet det sværere og tabte 0-1, men takket være et straffespark i slutminutterne af opgøret mod England, kunne Rumænien gå videre til kvartfinalen med 3-2 på tavlen. Rumæniens kvartfinale i Bruxelles blev dog holdets sidste kamp i turneringen, da Italien slog dem ud med 0-2.

EM 1996 i England

Som vindere af deres kvalifikationsgruppe lykkedes det Rumænien at kvalificere sig til endnu et europamesterskab. I denne omgang mødte de Spanien, Bulgarien og Frankrig i gruppespillet. Holdets eneste mål ved turneringen kom i den sidste kamp mod Spanien, efter at de tidligere havde tabt 0-1 til både Frankrig og Bulgarien. Målet udlignede stillingen, men da Spanien scorede igen i det 84. minut, stod det klart, at Rumænien som forventet måtte forlade turneringen med en sidsteplads i gruppen.

EM 1984 i Frankrig

Første gang det lykkedes Rumænien at kvalificere sig til EM var i 1984. Det skete efter at holdet havde toppet sin kvalifikationsgruppe. I EM-gruppespillet mødte holdet Vesttyskland, Portugal og Spanien, og de startede med at spille uafgjort mod Spanien. I det 35. minut scorede László Bölöni det afgørende udlignende mål, der for alvor bragte holdet ind i kampen. I den efterfølgende kamp mod Vesttyskland lykkedes det holdet at udligne, men det tyske hold kom igen foran og vandt til sidst kampen. Mod Portugal tabte Rumænien både mål og point, hvilket efterlod dem på en sidsteplads i gruppen.

🇷🇴 Rumæniens kvinder ved EM i fodbold

Det rumænske kvindelandshold i fodbold har ikke formået at kvalificere sig til nogen EM-slutrunde, og de ender som regel et sted midt i kvalifikationsgruppen. Det er stadig uklart, hvornår vi får mulighed for at se holdet på den store scene.