Med en sejr denne aften over Wales i Nations League, har det danske kvindelandshold maksimumpoint efter fire kampe.

Der var lagt op til endnu en festaften i Viborg da det danske kvindelandshold tog imod Wales i deres fjerde Nations League-kamp. Her gjorde danskerne deres arbejde, da de hentede en kneben 2-1-sejr hjem.

Andrée Jeglertz havde sat holdet godt op, for den første time var der sambabold på menuen. Danskerne brillerede offensivt, men en stor fejl betød at der til sidst måtte kæmpes for de tre point. Danmark er dermed særdeles godt stillet i forhold til at kvalificere sig til semifinalen i Nations League, hvor der også er OL-billetter på spil.

Danmark fører gruppen med maksimumpoint, men er forfulgt af Tyskland, der efter aftenens sejr over Island har 9 point.

Den nuværende stilling i gruppe A3:
Danmark: 12 point
Tyskland: 6 point
Island: 3 point
Wales: 0 point

Danmark med spilovertag den første time

Det danske kvindelandshold satte sig tungt på spillet den første time af kampen, hvor Wales var presset helt tilbage i deres felt. De kunne dog ikke stoppe danskerne i at komme på måltavlen. Således skulle der gå en lille halv time, inden Amalie Vangsgaard bragte danskerne i front på et flot mål efter et indlæg fra Sofie Bredgaard.

Herfra stod der endnu mere Danmark på kampen. Bredgaard der havde lagt op til kampens første mål, kunne nemlig fem minutter før pausen også skrive et mål på CV’et. Det skete efter et smukt forarbejde af Mile Gejl, der lagde bolden til rette for Bredgaard, som placerede den sikkert i det lange hjørne.

Nervøs afslutning på kampen

Med omkring 20 minutter tilbage af kampen lykkedes det Wales at kæmpe sig tilbage ind i opgøret. En fejl af Isabella Obaze i det danske opbygningsspil betød at waliserne fik en stor mulighed, som de omsatte til et mål. Det skabte usikkerhed hos danskerne, der ikke spillede med samme selvsikkerhed som tidligere i kampen.

Det lykkedes dog aldrig waliserne at udligne, og dermed endte kampen 2-1 til Danmark.