Danmark kender nu sine modstandere til næste udgave af Nations League, og her er der blandt andet spansk på menuen.

Vi nærmer os så småt en optakt til EM i fodbold til sommer, hvor Danmark skal forsøge at leve op til sidste turnerings fremragende resultat, der fik kickstartet hele Danmarks kærlighed til landsholdet. Dog skal vi ikke glemme Nations League, der altså venter på den anden side af sommeren, og Danmark kender nu sine modstandere.

Således fandt lodtrækningen i dag sted i Paris, hvor der blev trukket noget af en bombe for Danmarks vedkommende. De skal således op mod sidste års vindere fra Spanien, men også Schweiz og Serbien venter. En svær gruppe hvor Danmark skal spille op til sit bedste for at gå videre.

Danmark spiller i Liga, hvor de altså er havnet i gruppe A4.

Nedenfor får du en oversigt over alle grupperne i Liga A

Gruppe A1

Kroatien
Portugal
Polen
Skotland

Gruppe A2

Italien
Belgien
Frankrig
Israel

Gruppe A3

Holland
Ungarn
Tyskland
Bosnien og Hercegovina

Gruppe A4

Spanien
Danmark
Schweiz
Serbien

Foruden Danmarks gruppe er det også interessant at kaste et blik ned over gruppe A2, der altså både inkluderer Frankrig, Belgien og Italien. Her får vi altså en dynamitgruppe topbrag, hvor tre af Europas absolut bedste nationer støder sammen.

Nedenfor får du en oversigt over de resterende tre grupper i Nations League.

Division B

Gruppe B1

Tjekkiet
Ukraine
Albanien
Georgien

Gruppe B2

England
Finland
Irland
Grækenland

Gruppe B3

Østrig
Norge
Slovenien
Kasakhstan

Gruppe B4

Wales
Island
Montenegro
Tyrkiet

C Division

Gruppe C1

Sverige
Aserbajdsjan
Slovakiet
Estland

Gruppe C2

Rumænien
Kosovo
Cypern
Litauen/Gibraltar*

Gruppe C3

Luxembourg
Bulgarien
Nordirland
Hviderusland

Gruppe C4

Armenien
Færøerne
Nordmakedonien
Letland

D Division

Gruppe D1

Litauen/Gibraltar*
San Marino
Liechtenstein

Gruppe D2

Moldova
Malta
Andorra

Chance for VM-kvalifikation i spil

I den næste udgave af Nations League vil der som noget nyt være mulighed for at kvalificere sig til VM i 2026 med fire tilgængelige billetter.

Europa skal sende i alt 16 hold til verdensmesterskabet, der afholdes i USA, Canada og Mexico. Heraf vil 12 pladser blive tildelt til vinderne af de europæiske kvalifikationsgrupper.

For at afgøre de resterende pladser til VM, indføres et playoff-system, som involverer de 12 andenpladser fra kvalifikationen og fire hold fra Nations League.

De hold fra Nations League, der kvalificerer sig, vil være de højest rangerede nationer, der ikke allerede har sikret sig en plads gennem at være enten gruppevindere eller toere i den almindelige kvalifikation, fra hver af de fire ligaer.

Det giver altså noget ekstra at spille for for alle nationerne i Nations League, hvilket kan være med til at gøre turneringen mere attraktiv. Noget som UEFA ellers har kæmpet lidt med siden indførelsen af turneringen.

De første Nations League-kampe bliver spillet i september 2024, og løber frem til juni næste år, hvor der bliver spillet Final 4.