Unibet

Danmark mod Frankrig var en vigtig kamp, på hjemmebane mod et af verdens bedste hold. En sejr ville muligvis sikre Danmark en plads i semifinalerne til Nations League 2023.

Danmark stillede op i en 4-3-3 formation med to backs – en ændring fra sidste uges 3-backkæde. Rasmus Kristensen kom ind i stedet for Daniel Wass mens midtbanen bestod af Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney – en trio som mange vil bestå er Danmarks bedste midtbane. Andreas Skov-Olsen spillede på højrefløjen mens Mikkel Damsgaard var på højrefløjen og Kasper Dolberg spillede central angriber. 

De første 20 minutter så Frankrig dominere kampen på bolden, men skabte ikke de store chancer. Danmark kom mere ind i kampen og Kasper Dolberg scorede et fantastisk mål som følge af et indlæg fra Mikkel Damsgaard og Danmark tog føringen. Nogle få minutter senere scorede Andreas Skov-Olsen efter et hjørnespark  og gav Danmark en 2-0 føring. 

I anden halvleg kom Frankrig mere ind i kampen og havde de største chancer, men et par pragtredninger fra Kasper Schmeichel betød, at Danmark holdte buret rent. Desværre betød det ikke at Danmark kom til Nations League semifinalerne, da Kroatien vandt over Østrig i den anden kamp i gruppen. 

Nations League, Gruppe A1, stilling efter 5 kampe spillet

#
Hold
KS
S
U
N
M
P
1
Kroatien
6
4
1
1
8 - 6
13
2
Danmark
6
4
0
2
9 - 5
12
3
Frankrig
6
1
2
3
5 - 7
5
4
Østrig
6
1
1
4
6 - 10
4

Georgien - Luxembourg
Grækenland - Kasakhstan