Det danske kvindelandshold fortsætter deres flotte stime i kvindernes første udgave af Nations League med en 1-0 sejr på udebane mod Island.

Det var måske ikke kvindelandsholdets bedste kamp, men i sidste ende sikrede et verdensklassemål de tre point til Danmark, der dermed nærmer sig en semifinaleplads i Nations League.

Danmark hårdt ramt af skader til Nations League kamp

Det danske kvindelandshold måtte i opgøret ellers undvære flere rutinerede profiler. Således måtte Danmark undvære Pernille Harder, Sofie Junge og Simone Boye der alle sad ude med skader. Tre spillere der ellers står for en enorm mængde rutine med 325 landskampe tilsammen.

Langsomt spil fra Danmark i første halvleg

Det kunne også ses på det danske spil, der specielt i første halvleg manglede noget kvalitet. Spillet gik i store dele af halvlegen alt for langsomt, og Island blev aldrig presset for alvor. Så skulle det lige være på nær en enkelt situation kort før pausefløjtet. Her mistede islændingene bolden uden for eget felt, hvor Sofie Svava var hurtig i opfattelsen. Efter at have opsnappet bolden løb hun direkte mod mål, men hendes skud sad lige på den islandske keeper.

Verdensklassemål af Amalie Vangsgaard

Det var generelt Sofie Svava der viste mest initiativ i angrebsspillet. Venstrekanten var en konstant trussel for Island, og det var også en genistreg fra hende, der førte til sejrsmålet. 70 minutter inde i opgøret kom hu igennem ude på venstresiden, hvor hun med et præcist indlæg fandt Amalie Vangsgaard, der smadrede bolden i kassen på en smuk flugter. Et verdensklassemål af Danmark, der kunne juble over en føring på udebane.

Island sluttede kampen af med et højere pres end resten af kampen, men på trods af et par islandske chancer, kunne Danmark fejre endnu tre point.

Danmark er således ubesejret med ni point i tre kampe, og topper dermed Nations League-gruppen. Tyskland ligger på andenpladsen med seks point, og er dermed Danmarks nærmeste konkurrent i duellen om at kvalificere sig til semifinalen, hvor der står en OL-billet på spil.

For det danske kvindelandshold er Nations League nemlig vejen til OL i Paris 2024. Lykkedes det Danmark at kvalificere sig til semifinalen i Nations League, der spilles i februar, har de nemlig mulighed for at vinde en af de to OL-billetter. Billetterne gives til de to Nations League-finalister, hvilket giver Danmark endnu et incitament til at fortsætte deres gode stime i den første udgave af Nations League for kvinder nogensinde.

Danmark spiller næste kamp på tirsdag hjemme mod Wales, der indtil videre har 0 point.