Det var mod verdens bedste U17 spillere de danske tropper var oppe imod til U17 Kvinde-EM i Bosnien og Hercegovina og selvom det blev til en skuffende exit i gruppespillet, var der meget at være stolt over for Danmark.

Gruppe A som de danske piger var med i, indeholdte Danmark, Tyskland, Holland og Bosnien og Hercegovina. Tyskland var favoritter til at vinde gruppen, men anden-pladsen som også gav adgang til semi-finalerne ville blive en dyst mellem Danmark og Holland.

I den første spillerunde blev det til et forventet nederlag til Tyskland på 2-0. De danske piger forsøgte at stoppe Tyskernes offensiv, men det var ikke nok. I den anden spillerunde slog Danmark Bosnien og Hercegovina 6-0 i en total overlegen præstation. 

Det blev så den sidste og afgørende kamp mod Holland og her blev det en meget tæt kamp som endte uafgjort med 1-1. Det blev et exit til de danske piger grundet hollands bedre målscorer, men de kunne rejse derfra stolte og meget tæt på at spille i finalekampene. 

Efter kampen udtalte Danmarks træner for kvindernes U17 hold følgende: “”Det var så tæt på som forventet. Det var en god præstation. De har lært så meget, især i de sidste kampe, det har været en god rejse for pigerne, og de er forberedte på forhåbentlig at gå til under-19’erne”. Pigerne og trænerstabet ser frem til at dyste med de samme elitehold til U19 slutrunderne. 

Turnerings spiller for Danmark: Alma Aagard