Der var euforisk stemning på Viborg Energi Arena fredag aften, da det danske kvindelandshold spillede deres første Women’s Nations League-kamp. Og det skulle vise sig at blive en kamp de ikke glemmer lige foreløbigt.

Med 2-0 over de tyske verdensstjerner fik det danske kvindelandshold en drømmestart på deres Nations League-eventyr. Ikke nok med det, så blev det også en perfekt start for den nye landstræner, Andreé Jeglertz. Den svenske træner har stået i spidsen for landsholdet i godt en måned, og indtil videre har han leveret et positivt indtryk.

Andreé Jeglerts har fokus på spillets offensive del

Andreé Jeglerts overtog posten efter VM i sommers, hvor han udtalte at der skulle bygges videre på det stabile forsvarsspil. Dog kommer hans fokus til at ligge på den offensive del. Han vil nemlig bruge mere energi på at udvikle angrebsspillet, som han mener har et uforløst potentiale.

Og det må siges at Danmark indtil videre har vist at det er sandt. Specielt Paris Saint-Germain-angriberen Amalie Vangsgaard sprang i øjnene mod Tyskland. Således blev hun den store helt i Viborg, da hun med to mål sikrede danskerne tre velfortjente point. En scoring i hver halvleg blev til altså til for den knivskarpe angriber, der ikke viste barmhjertighed over for sidste års EM-finalister.

“Det er megafedt. Tilskuerne var fede. En god start på Nations League. Vi har fået en god gejst efter VM. Nogen gange skal der bare ny energi til. Det føles godt at slå Tyskland. Det er vildt vigtigt, at vi vinder med to mål,” siger matchvinderen til DR efter kampen på Viborg Stadion.

Danmark med stærk offensiv

Det var generelt et dansk landshold med et dejligt offensivt udtryk. De var gode på bolden, og var gode til at spille sig igennem kæderne på samme tid med et forsvaret holdt stand.

Dermed fik Danmark også hævn over tyskerne, efter de ved EM 2022 tabte 4-0.

Det danske kvindelandshold fik altså en perfekt start på Nations League. Det skal de forsøge at holde momentum på tirsdag, når de gæster Wales i Nations League. Island er det sidste hold i Danmarks gruppe.