Expekt

Den tætteste gruppe i EM 2024, Gruppe E, er nu færdigspillet, og alle hold slutter på samme antal point efter onsdagens sidste kampe. Vi tager et kig på, hvilke hold der nu går videre til ottendedelsfinalerne, og hvilke modstandere der venter.

Endelig stilling i gruppe E

  1. Rumænien, 4 point
  2. Belgien, 4 point
  3. Slovakiet, 4 point
  4. Ukraine, 4 point

Nummer 1 i gruppen: Rumænien, 4 point

Holdet var ikke den store favorit inden mesterskabet, men takket være deres målforskel og antal scorede mål kunne de sejle hele vejen til toppen af tabellen. Deres eneste tre point kom i åbningskampen mod Ukraine, som blev efterfulgt af et 0-1-nederlag til Belgien og derefter en 1-1-uafgjort mod Slovakiet efter et vigtigt straffesparkmål af Razvan Marin.

Sådan spiller Rumænien i ottendedelsfinalen

Rumænien spiller i den syvende ottendedelsfinale, som finder sted i München tirsdag den 2. juli. Der er kick-off kl. 18.00.

Hvem skal Rumænien møde i ottendedelsfinalen?

Modstanderen bliver det tredjeplacerede hold i enten gruppe C eller D, hvor Slovenien og Holland indtager disse pladser. Den nøjagtige modstander afgøres sent onsdag aften.

Nummer to i gruppen: Belgien, 4 point

Belgien startede EM med et noget overraskende nederlag til Slovakiet, som blev efterfulgt af en tiltrængt sejr over Rumænien. Den sidste kamp mod Ukraine blev dog målløs, hvilket resulterede i en andenplads i tabellen.

Sådan spiller Belgien i ottendedelsfinalen

Mandag den 1. juli vil Belgien gøre sit yderste for at få vendt tingene på hovedet ved at levere bedre spil, end de gjorde i gruppespillet. Kampen starter kl. 18.00.

Hvem skal Belgien møde i ottendedelsfinalen?

Det står allerede klart, at Belgien skal møde Frankrig i deres ottendedelsfinale. Holdet sluttede på andenpladsen i gruppe D tirsdag aften.

Kommer Slovakiet på tredjepladsen i playoff?

Slovakiets fire point kan betyde, at de rykker op på andenpladsen i tabellen for hold, der sluttede som nummer tre i deres gruppe. I værste fald kan de rykke en plads ned, hvilket ikke vil påvirke det faktum, at holdet nu er videre til ottendedelsfinalerne. Dermed står det allerede klart, at tre hold går videre fra gruppe E.

Hvem kan Slovakiet møde i ottendedelsfinalen?

Tredjepladsen i gruppe E skal møde enten Spanien (vinderen af gruppe B) eller England (vinderen af gruppe C). Hvilken af disse modstandere det bliver, afgøres, når alle grupper er færdigspillet senere i aften, hvor det vil stå klart, præcis hvilke fire gruppetreere der går videre.