Expekt

Sent onsdag aften blev den sidste gruppe ved EM, gruppe F, færdigspillet, og Portugal var allerede sikret en førsteplads. Se, hvordan aftenens kampe påvirkede resten af stillingen, og hvilke hold der gør dem selskab i ottendedelsfinalerne.

Den endelige stilling i gruppe F

  1. Portugal, 6 point
  2. Tyrkiet, 6 point
  3. Georgien, 4 point
  4. Tjekkiet, 1 point

Vinder af gruppen: Portugal

Efter to åbningssejre over Tjekkiet og Tyrkiet havde Portugal allerede sikret sig videre avancement som vindere af gruppe F inden den sidste gruppekamp mod Georgien. Landstræneren, Roberto Martinez, kunne derfor tillade sig at skifte stort set hele truppen ud og give plads til reserverne. De eneste normale startere var Cristiano Ronaldo og målmanden, Diogo Costa.

Det lykkedes dog ikke efter hensigten, og efter første halvleg var Portugal sensationelt bagud 0-1, da Georgien tog føringen med et meget tidligt mål fra Khvicha Kvaratskhelia. Georgien som havde brug for tre point for at have en chance for at nå til ottendedelsfinalerne, leverede en meget stærk præstation mod en af turneringens absolutte favoritter, og det lykkedes miniputnationen at chokere den europæiske fodboldverden ved at vinde 2-0. Cristiano Ronaldo blev skiftet ud efter en times tid, og det passede ikke superstjernen, der var tydeligt frustreret. Måske både over at hans hold skuffede, men også fordi han stadig er målløs til dette års EM.

Hvornår Portugal spiller sin ottendedelsfinale?

Portugal spiller i den sjette ottendedelsfinale, som finder sted i Frankfurt mandag den 1. juli. Der er kick-off kl. 21.00.

Hvem skal møde Portugal i ottendedelsfinalen?

Det bliver Slovenien, der venter for Cristiano Ronaldo og Portugal. Slovenien endte som nummer tre i gruppe C, hvor de altså endte en plads bag Danmark.

Andenpladsen i gruppen: Tyrkiet

Det tyrkiske landshold var i stand til at vinde sin EM-åbningskamp mod Georgien, men blev derefter besejret af Portugal. Aftenens møde med Tjekkiet resulterede endelig i en sejr efter et sejrsmål i det allersidste minut.

Hvornår spiller Tyrkiet sin ottendedelsfinale

Tirsdag den 2. juli vil Tyrkiet gøre deres yderste for at komme videre i EM-slutrunden. De spiller ottendedelsfinale kl. 21.00.

Hvem skal Tyrkiet møde i ottendedelsfinalen?

Østrig har som vinder af gruppe D allerede kvalificeret sig til netop denne ottendedelsfinale, som finder sted i Leipzig.

Kommer Georgien, der ligger på tredjepladsen, i playoff?

Georgien lå sidst i gruppe F inden sidste runde, men formåede at gøre det, der på papiret så umuligt ud: at slå Portugal. Med en 2-0-sejr sikrede holdet sig tre vigtige point, som var nok til at bringe nationen op på tredjepladsen, og dermed får de en plads ved deres allerførste EM-slutspil.

Hvem kan Georgien møde i ottendedelsfinalen?

Holdet er placeret i samme ottendedelsfinale som Spanien, vinderen af gruppe B, en kamp, der spilles i Köln på søndag.