Vejen til U17-EM i kvindefodbold bliver ekstra interessant, når kvalifikationsfasen fortsætter i februar.

Den imødesete anden runde af turneringen, der lægger grobund for den næste generation af kvindelige fodboldstjerner, tegner til at blive en spændende affære.

Her skal holdene fra League A kæmpe om en eftertragtet plads i finalen i Sverige.

Anden runde som starter den 20. februar, fortsætter indtil den 24. marts. Holdene kæmper ikke kun for en chance for at blive kronet som mestre, men også for at undgå at rykke ned i den lavere række, da op- og nedrykning er på spil.

Stort opgør i vente

Tyskland der har vundet turneringen otte gange, befinder sig i en udfordrende gruppe med de nuværende mestre, Frankrig. Denne kamp bliver uden tvivl et af højdepunkterne i kvalifikationsrunden. Her kan vi se frem til en intens kamp.

I League A vil syv gruppevindere indløse billet til at spille sammen med værterne fra Sverige i slutrunden, der finder sted fra den 5. til den 18. maj. Selv om Sverige allerede er sikret en plads i slutrunden, deltager de stadig i kvalifikationen.

Et interessant twist er, at hvis Sverige vinder deres gruppe, vil de bedste toere i alle grupperne også gå videre til finalen. Det giver et ekstra lag af spænding, da hvert eneste mål og point bliver afgørende, ikke kun for gruppens førerhold, men også for dem, der er lige i hælene på dem.

Billetter til U17-VM på spil

Turneringen fungerer også som UEFA-kvalifikationskamp til FIFA U-17 Women’s World Cup i 2024. Her sender Europa de tre stærkeste hold af sted for at repræsentere kontinentet i Den Dominikanske Republik fra den 16. oktober til den 3. november.

Sidste års mestre fra Frankrig skal forsøge at forsvare deres titel samt sikre deres VM-plads ovenpå en fantastisk præstation i sidste sæson, hvor de vandt over Spanien i finalen.

Flere hold, heriblandt Kroatien, Grækenland, Ungarn, Kosovo, Nordmakedonien, Slovakiet, Tyrkiet, Ukraine og Wales, er på udkig efter deres første slutrunde, hvilket tilføjer en fortælling om håbefulde underdogs til blandingen.

I mellemtiden er hold som Kroatien, Kosovo, Nordmakedonien, Serbien, Slovakiet, Tyrkiet og Wales rykket op fra League B og er klar til at markere sig på et højere niveau.

Gruppespillet i League A finder sted i forskellige værtslande, og den endelige lodtrækning finder sted på Lunds rådhus i Sverige den 26. marts kl. 11.00 CET.

Hård konkurrence i League B

Konkurrencen er lige så hård i League B, hvor holdene kæmper om oprykning. De seks gruppevindere samt nummer to, der har den bedste statistik mod de hold, der slutter som nummer et og tre i deres gruppe, rykker op i League A i runde 1 i 2024/25.

Hold der rykkede ned fra League A i den foregående runde, såsom Bulgarien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Nordirland, Republikken Irland, Rumænien og Slovenien, vil være opsatte på at vende tilbage til den bedste række med det samme.

Med så høje indsatser og så hård konkurrence er kvindernes U17-EM ikke bare et udstillingsvindue for unge talenter, men også et bevis på den voksende dybde og passion for kvindefodbold i hele Europa.

Fans og tilhængere kan se frem til medrivende kampe, nye talenter og måske startskuddet for fremtidige legender inden for det smukke spil.