Nu varer det ikke længe inden bolden ruller for første gang i kvindernes Nations League, og den nye danske landstræner har sin første landsholdstrup klar.

2023 bliver året hvor kvinderne træder ind i Nations League, og for det danske kvindelandshold bliver det noget af en ilddåb. For ikke nok med at svenske Andrée Jeglertz for godt en måned siden tog over som ny landstræner, så starter det danske kvindelandshold også ud med en svær test mod Tyskland på Energi Viborg Arena.

På fredag den 22. september løber det såedes af stablen, når Andrée Jeglertz skal forsøge at få en sejr i hus i Danmarks første Nations League-kamp for kvinder nogensinde.

Truppen er stort set identisk med den trup, som hans forgænger, Lars Søndergaard, havde udtaget til VM i Australien. Vi finder blot to ændringer. Både Emma Snerle fra West Ham og Karen Holmgaard fra Everton er blevet frasorteret grundet skader. Ind kommer i stedet Sofie Junge, der til dagligt har sin gang i Inter samt Sofie Bredgaard fra svenske FC Rosengård.

Her er Danmarks trup:

Målmænd:
Lene Christensen
Kathrine Larsen
Maja Bay Østergaard

Forsvarsspillere:
Simone Boye
Stine Ballisager
Rikke Sevecke
Luna Gevitz
Janni Thomsen
Sofie Svava
Katrine Veje
Frederikke Thøgersen
Sara Thrige

Midtbanespillere:
Josefine Hasbo
Sanne Troelsgaard
Kathrine Kühl
Sofie Junge (Ny i truppen)
Signe Bruun
Nicoline Sørensen

Angribere:
Amalie Vangsgaard
Pernille Harder
Rikke Marie Madsen
Mille Gejl
Sofie Bredgaard (Ny i truppen)

Den nye landstræner udtaler selv, at det har været en intensiv første måned for ham. Han uddyber og fortæller at det meste af tiden, er gået med at se kampe, kontakte spillere samt tale med klubber og trænere.

Truppen er meget lig den trup der i sommers var til VM i Australien i juli og august, men skader har som nævnt gjort, at Sofie Junge og Sofie Bredgaard har fået chancen.

Danmark er i den første udgave nogensinde af Nations League for kvinder havnet i gruppe med Tyskland, Island og Wales. Det handler for de rød-hvide om at vinde gruppen, hvilket vil kvalificere dem direkte til forårets Final Four med de tre andre gruppevindere. Her er der to billeetter til OL i Paris 2024 på højkant.

Det danske kvindelandshold er topseedet, og for også at være topseedet når EM-kvalifikationen starter, er det nødvendigt for Danmark at slutte i top to i Nations League-puljen.

Der er altså nok at se til for den nye danske landstræner, der har som mål at vinde alle kampe.

I et interview med DR udtaler den 51-årige svensker desuden at han vil bygge videre på det stabile forsvarsspil fra VM. Hans største fokus kommer dog til at lægge på den offensive del. Han vil nemlig bruge mere energi på at udvikle angrebsspillet, som han mener har et uforløst potentiale. Der skal altså skabes flere målchancer, så Danmark kan tage det næste skridt i angrebsspillet.

Det lyder lovende, og vi får altså det første glimt af det nye kvindelandshold, når de på fredag træder ud på græsset i Viborg til Nations League-åbneren mod Tyskland. Fire dage senere venter så et spændende opgør på udebane mod Wales.