Expekt

Når vi nærmer os den sidste runde af gruppespillet i EM 2024, er spændingen på sit højeste. Med de sidste kampe lige om hjørnet, er der stadig meget at spille for i flere grupper.

Vi går nu ind i den afgørende del af gruppespillet, hvor det skal afgøres, hvem der fortsat lever i turneringen samt hvem der skal på sommerferie. Danmark står med gode muligheder for videre avancement. Specielt efter den seneste flotte præstation mod England. Lad os tage et kig på situationen for hver gruppe, og hvad de forskellige hold har brug for at sikre sig en plads i knockout-runden.

Gruppe A

Stilling:

 1. Tyskland – 6 point
 2. Schweiz – 4 point
 3. Skotland – 1 point
 4. Ungarn – 0 point

Kampene:

 • Schweiz vs. Tyskland
 • Skotland vs. Ungarn

Hvad der skal til: Tyskland er allerede videre og sikrer førstepladsen med bare en uafgjort mod Schweiz. Schweiz kan også sikre sig videre avancement med en sejr eller uafgjort. Omvendt er Skotland tvunget til en sejr mod Ungarn, mens de skal håbe på en tysk afklapsning af schweizerne. Med 0 point ser det meget svært ud for Ungarn at kvalificere sig som bedste treer.

Gruppe B

Stilling:

 1. Spanien – 6 point
 2. Italien – 3 point
 3. Albanien – 1 point
 4. Kroatien – 1 point

Kampene:

 • Albanien vs. Spanien
 • Kroatien vs. Italien

Hvad der skal til: Spanien er sikret førstepladsen. Italien kan sikre andenpladsen med en sejr over Kroatien. Albanien og Kroatien skal vinde deres respektive kampe og håbe på gunstige resultater for at avancere som en af de bedste treere.

Gruppe C

Stilling:

 1. England – 4 point
 2. Danmark – 2 point
 3. Slovenien – 2 point
 4. Serbien – 1 point

Kampene:

 • England vs. Slovenien
 • Danmark vs. Serbien

Hvad der skal til: England kan sikre sig videre avancement med en sejr over Slovenien. Danmark og Slovenien har begge brug for en sejr for at sikre avancement, mens Serbien stadig har en matematisk chance, men er afhængige af resultaterne i de andre kampe. Hjulmand og co. skal i aktion tirsdag kl. 21.00 på Allianz Arena i München.

Gruppe D

Stilling:

 1. Holland – 4 point
 2. Frankrig – 4 point
 3. Østrig – 3 point
 4. Polen – 0 point

Kampene:

 • Holland vs. Østrig
 • Frankrig vs. Polen

Hvad der skal til: Holland og Frankrig er i en god position men har brug for mindst uafgjort for at sikre videre avancement. Østrig skal vinde over Holland for at være sikker på at gå videre. Polen er ude af turneringen.

Gruppe E

Stilling:

 1. Rumænien – 3 point
 2. Belgien – 3 point
 3. Slovakiet – 3 point
 4. Ukraine – 3 point

Kampene:

 • Slovakiet vs. Rumænien
 • Ukraine vs. Belgien

Hvad der skal til: Dette er den mest åbne gruppe med alle fire hold på tre point. Hver sejr vil sandsynligvis sikre videre avancement, mens uafgjort kan give en kompleks beregning baseret på målscore og andre faktorer. Her kan man virkelig snakke om finaler, når der på onsdag fløjtes til bold.

Gruppe F

Stilling:

 1. Portugal – 6 point
 2. Tyrkiet – 3 point
 3. Tjekkiet – 1 point
 4. Georgien – 1 point

Kampene:

 • Georgien vs. Portugal
 • Tjekkiet vs. Tyrkiet

Hvad der skal til: Portugal er videre og sikrer førstepladsen med en uafgjort. Tyrkiet kan sikre andenpladsen med en sejr over Tjekkiet. Tjekkiet og Georgien har brug for en sejr og gunstige resultater for at kunne gå videre som en af de bedste treere.

Hvordan 16-delsfinalerne ser ud

De 16 hold der går videre fra gruppespillet, vil deltage i knockout-fasen, som starter den 29. juni og løber til den 2. juli. Kampene vil bestå af de to bedste hold fra hver gruppe og de fire bedste tredjepladser. Kampene er planlagt som følger:

Lørdag d. 29. juni 2024 Toeren gruppe A – Toeren gruppe B Berlin
Lørdag d. 29. juni 2024 Vinderen gruppe A – Toeren gruppe C Dortmund
Søndag d. 30. juni 2024 Vinderen gruppe C – Treeren gruppe D/E/F Gelsenkirchen
Søndag d. 30. juni 2024 Vinderen gruppe B – Treeren gruppe A/D/E/F Köln
Mandag d. 1. juli 2024 Toeren gruppe D – Toeren gruppe E Düsseldorf
Mandag d. 1. juli 2024 Vinderen gruppe F – Treeren gruppe A/B/C Frankfurt
Tirsdag d. 2. juli 2024 Vinderen gruppe D – Toeren gruppe F Leipzig
Tirsdag d. 2. juli 2024 Vinderen gruppe E – Treeren gruppe A/B/C/D München

Spændingen stiger og de sidste kampe i gruppespillet vil være afgørende for at forme knockout-fasen. Holdene kæmper ikke kun for avancement, men også for at placere sig godt for at undgå de stærkeste modstandere i den næste runde. Vi ser frem til en spændende afslutning på gruppespillet!