Danmarks U17-herrelandshold i fodbold har kvalificeret sig til U17-EM 2024 på Cypern efter en imponerende kvalifikationskampagne.

Denne præstation markerer en vigtig milepæl i dansk ungdomsfodbold, og U17-EM bliver en stor mulighed for landets nye talenter til at vise sig frem på den store scene.

Danmarks U17-landsholds rejse til EM 2024 startede ikke alt for godt, men de kom efter det i Eliterunden, hvor de endte på førstepladsen i deres gruppe. Deres præstation var en blanding af strategiske uafgjorte kampe og afgørende sejre, herunder en bemærkelsesværdig 7-0-sejr over Georgien, som understregede deres offensive styrke. Nøglespillerne Nicolaj Hansen, Oliver Højer og Chidozie Obi bidrog hver især betydeligt og toppede holdets scoringsliste med tre mål hver.

Oversigt over Danmarks resultater fra kvalifikationsturneringen

Kvalifikationsrunde: Gruppe 1, tredjeplads (spillet i Georgien)

Danmark – Litauen (4-1)
Georgien – Danmark (2-1)
Danmark – Østrig (2-2)

Eliterunden: Vindere af gruppe 6 (spillet i Georgien)

Danmark – Tyrkiet (0-0)
Danmark – Serbien (1-0)
Georgien – Danmark (0-7)

Denne kvalifikation var en stor præstation for Danmark, og den afspejler en tilbagevenden til en form, der ikke er set siden semifinalen i 2011.

Danmarks modstandere til U17-EM

Danmarks udfordringer i gruppespillet omfatter kampe mod Østrig, Kroatien og Wales, hvilket afspejler turneringens konkurrenceprægede karakter. Med en blanding af etablerede fodboldnationer og hold på vej frem, lover tuneringen at blive et udstillingsvindue for fremtidens stjerner i europæisk fodbold. De to bedste hold fra hver gruppe går videre til knockout-fasen, hvor der er lagt op til intense kampe om den prestigefyldte titel.

U17-EM 2024 finder sted på Cypern med 16 hold i det endelige 16-holdsformat, inden turneringen skifter til otte nationer i 2025. Finalisterne er inddelt i fire grupper.

Sådan ser grupperne ud til U17-EM 2024

Gruppe A: Cypern (værter), Ukraine, Serbien, Tjekkiet

Gruppe B: Danmark, Østrig, Kroatien, Wales

Gruppe C: Italien, Sverige, Slovakiet, Polen

Gruppe D: Frankrig, Portugal, Spanien, England