U17 EM for kvinder Runde 2, vil køre frem til 30. marts og vil afgøre, hvilke syv hold, der skal deltage i finalerne sammen med værterne Estland fra 14. til 26. maj, samt oprykning og nedrykning mellem ligaerne.

Sammensætningen af ​​de to ligaer blev afgjort ved Runde 1 i efteråret. Liga A består af 28 hold, herunder de syv hold, der blev forfremmet fra Liga B.

De syv endelige gruppevindere i Liga A (plus den bedste nummer to, hvis Estland vinder deres gruppe) vil kvalificere sig til finalerne. Holdene, der slutter på fjerdepladsen, vil blive nedrykket til Liga B til runde et i 2023/24. De 20 hold i Liga B, inklusiv nedrykkerne fra Liga A i efteråret, konkurrerer om oprykning.

I runde to vil der være flere interessante grupper at følge, hvoraf den første, gruppe A1, indeholder Tjekkiet, Polen, Estland og Rumænien. De endelige gruppevindere vil kvalificere sig til finalen, og hvis Estland vinder deres gruppe, vil det bedste andetplacerede hold også kvalificere sig.

Danmarks U17 kvindelandshold med i Gruppe A6

Tyskland, som er de forsvarende mestre, vil også være med i gruppespillet, og de vil kæmpe mod Portugal, Ungarn og Nordmakedonien i gruppe A3. Det er værd at bemærke, at Tyskland har vundet turneringen otte gange ud af de tretten tidligere udgaver, og at Spanien og Polen har vundet fire og en titel, henholdsvis.

Udover at afgøre, hvilke hold der skal kvalificere sig til finalerne, vil runde to også afgøre, hvilke hold der rykker op og ned mellem de to ligaer.

Holdene i Liga A, der slutter på fjerdepladsen i deres respektive grupper, vil blive nedrykket til Liga B, mens gruppevinderne i Liga B vil blive forfremmet til Liga A.

Kampprogram for Danmarks U17 kvindelandshold

  • Søndag 12 Marts 2023 – Serbien vs. Denmark
  • Onsdag 15 marts 2023 – Danmark vs. Hviderusland
  • Lørdag 18 marts 2023 – Danmark vs. Spanien