Det danske landshold sikrede sig torsdag aften en 4-0 sejr over San Marino i Parken i en EM-kvalifikationskamp. Sejren var ventet på forhånd over det dårligst rangerede landshold i verden, men danskerne formåede ikke at imponere.

Kampen bar præg af et ensidigt powerplay mod San Marinos mål, hvor Danmark havde bolden i næsten hele kampen. Alligevel havde de rødhvide svært ved at komme til chancer på grund af et tæt sanmarinesisk forsvar. Først efter 25 minutter lykkedes det Pierre-Emile Højbjerg at bringe Danmark foran, da han fra kanten af feltet hamrede bolden op i nettaget.

Kort efter øgede Joakim Mæhle til 2-0, da han udnyttede en fremragende hælaflevering fra Christian Eriksen og rundede målmanden. Inden pausen scorede Jonas Wind til 3-0 efter rodet spil i feltet.

Anden halvleg fortsatte i samme spor med massivt dansk boldbesiddelse. Men på trods af flere muligheder manglede skarpheden længe foran mål. Først i tillægstiden lykkedes det igen at score, da et indlæg fra Eriksen blev rettet af og gik i mål.

Det vigtigste for landstræner Kasper Hjulmand var dog, at holdet undgik skader og karantæner inden den svære kamp mod Finland på søndag. Alt i alt var præstationen ikke imponerende, men de tre point bringer Danmark et skridt tættere på EM.