Dansk U17-landshold slutter på tredjepladsen i Gruppe C i EM-kvalifikationen. Danmarks U17-landshold spillede sin sidste kvalifikationskamp mod Nordirland og vandt stort.

Det var ikke nok til at sikre en plads i EM for Danmarks U17 landshold. Det blev Holland og England, som kvalificerede sig til U17 EM i maj, efter Hollandsk sejr over England.

Nødvendigt med en stor sejr mod Nordirland

Det var nødvendigt for de danske drenge at jagte en stor sejr mod Nordirland. Samtidigt håbede de på lidt hjælp fra England. I U17-regi er det således alle førstepladserne, som er sikre på avancement. Derudover er det syv ud af otte andenpladser der gå videre. For at Danmark skulle i betragtning til en af de syv andenpladser, skulle de altså håbe på en hjælpende hånd fra det engelske landshold.

Danmarks U17 landshold gjorde deres del af arbejdet

Danskerne gjorde deres del af arbejdet. To-måls helten fra Holland-kampen, Oscar Schwartau, gjorde det til 1-0 godt syv minutter før pausen.

I anden halvleg fordoblede danskerne til 2-0 ved Tobais Slotsager, før Jonathan Asp fik sendt danskerne op på 3-0 og en målscore, der potentielt kunne give en andenplads, hvis resultaterne gik danskernes vej. En 1-3-reducering fra Kieran Morrison i kampens 66. minut satte en lille stopper for den danske målfest, som dog blev genoptaget af Hjalte Bidstrup fem minutter før tid, da han gjorde det til slutresultatet 4-1.

Det var på papiret en god sejr for danskerne, men da Holland samtidig besejrede England og dermed indtog førstepladsen i gruppen foran netop England, må de unge danskere kigge forgæves efter et U17 EM i år.