Tyskland besejrede Frankrig fredag den 1. juni i finalen i Euro U17 2023. Kampen, der blev spillet i Budapest, blev afgjort i en livlig straffesparkskonkurrence der endte 5-4.

Den 17. maj startede UEFA U17 EM 2023-udgaven, og den fik sin afslutning fredag aften med finalen mellem Tyskland og Frankrig.

I en livlig kamp, der blev spillet i Budapest, blev de to hold adskilt under den skæbnesvangre straffesparkskonkurrence. Og i denne kamp var det tyskerne, der viste sig at være de mest dygtige og vandt sessionen (5-4).

I en meget spændt første halvleg var begge hold tæt på at åbne scoringen fra det første minut. Tyskland havde scoret 16 mål i fem kampe i Ungarn inden denne finale, men de var ikke i deres bedste form, da Paris Brunner og hans holdkammerater havde svært ved at undslippe den franske forsvarslinje. Første akt endte derfor med en målløs uafgjort.

Da de vendte tilbage fra omklædningsrummet, kunne hverken tyskerne eller franskmændene finde et gennembrud. I tillægstiden forhindrede en refleksredning fra Schmitt, der afværgede et volley fra Lambourde, blåtrøjerne i at komme i front. Det var derfor nødvendigt at gå videre til straffesparkskonkurrencen.

De unge fra Nationalmannschaft vandt dermed titlen for anden gang, efter at have vundet den i 2009.