Danmark har med succes kvalificeret sig til deres første U19-EM nogensinde. En turnering der finder sted i Nordirland fra 15. til 28. juli 2024.

Således skrev Danmarks U19-landshold historie, da det for første gang nogensinde lykkedes for de unge talenter at kvalificere sig til et U19-EM. Danmark gjorde det desuden ved at vindes deres kvalifikations- og eliterundegrupper og viste imponerende præstationer med sejre over Island, Estland, Frankrig, Serbien, Grækenland og Portugal. Med topscorer Valdemar Andreasen i spidsen debuterer Danmark dermed ved slutrunden og sigter mod at bygge videre på sin rige historie inden for ungdomsfodbold. Det er en stor præstation for dansk fodbold, og det viser landets spirende talent på ungdomsniveau.

Danmark møder hård konkurrence fra Europas elite

Til U19-EM i Nordirland er Danmark blandt de otte deltagere, og det er en bemærkelsesværdig optræden sammen med bl.a. Italien, Frankrig og Spanien. Italien deltager som forsvarende mestre, mens vi også finder rutinerede nationer somFrankrig og Spanien med deres mange U19-guldmedaljer. De unge talenter fra Danmark kommer derfor på noget af en opgave, når de møder modstand fra Europas absolutte elite inden for ungdomsfodbold.

Danmarks anfører, Oscar Højlund, udtrykte stor glæde og stolthed over EM-kvalifikationen, som var resultatet af hårdt arbejde og dedikation. Danmark gik nemlig ubesejret gennem kvalifikationen og ser nu frem til at repræsentere landet ved EM-slutrunden i Nordirland.