Europamesterskabet for U19 2024 spilles i Nordirland fra 15.-28. juli. Lodtrækningen til Europamesterskaberne blev afholdt onsdag i Belfast.

Syv lande kvalificerede sig til sommerens U19-EM gennem anden fase af kvalifikationen til EM i marts.

Danmark slog Portugal, Grækenland og Serbien i gruppe 4 og kvalificerede sig for første gang til U19-EM for herrer. Frankrig sluttede foran Belgien, Holland og Litauen og går ind til turneringen med en trup, der indeholder mange af de spillere, der vandt U17 EM-guld i 2022.

De regerende europamestre Italien vandt deres gruppe med stil og vil nu gå efter at vinde deres anden titel i træk. Norge gik i mellemtiden videre til finalen for anden gang i deres historie og for anden gang i træk – sidste år nåede de semifinalen.

Spanien går som sædvanlig ind til finalen som en af storfavoritterne efter at have været med til EM for 14. gang. Tyrkiet og Ukraine vender i mellemtiden tilbage til EM for første gang siden 2018. Nordirland kvalificerede sig automatisk til slutrunden som værter.

Kampene i gruppespillet bliver spillet på Seaview Stadium i Belfast og Inver Park i Larne. Semifinalerne og finalen spilles på Windsor Park i Belfast. De to bedste i hver gruppe går direkte videre til semifinalerne.

Grupperne til U19-EM 2024

Gruppe A

Nordirland
Norge
Italien
Ukraine

Pulje B

Danmark
Tyrkiet
Frankrig
Spanien