Danmark opnår fuld plade i de indledende EM-kvalifikationskampe med to sejre ud af to mulige.

Danmark har sikret sig maksimumpoint efter de første par optrædener i EM-kvalifikationsturneringen. Efter at have vundet begge deres kampe, deler de danske kvinder således førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe, takket være en imponerende 4-2 sejr over Belgien tirsdag aften.

• Målene blev scoret af Vangsgaard (29′, 38′), Svava (43′), og Thøgersen (63′), mens Belgien kom på tavlen med mål af Kees (67′) og Delacauw (72′).

Denne sejr understreger Danmarks position som en seriøs bejler til en EM-plads, med Belgien som en potentiel nøglekonkurrent i kampen om kvalifikation. Især da Spanien som også har vundet deres første to kampe, anses for at være favorit til at toppe gruppen efter deres seneste 3-1 sejr over Tjekkiet.

Tabeloversigt efter to runder

1. Spanien, 6 point
  2. Danmark, 6 point
  3. Tjekkiet, 0 point
  4. Belgien, 0 point

Kun de to øverste hold sikrer sig selv en direkte billet til EM efter kvalifikationsrunden.

Kampens højdepunkter

Sofie Svava og Amalie Vangsgaard var afgørende for Danmarks offensive spil lige fra starten. Det første mål kom, da Svava sendte et hjørnespark ind i feltet, hvilket Vangsgaard udnyttede med et hovedstød til at bringe Danmark foran. Vangsgaard gentog succesen kort tid efter, denne gang afsluttet tæt på målet efter et indlæg fra Svava.

Pernille Harder leverede også et spektakulært øjeblik ved at assistere Svava med en dyb stikning, hvilket førte til Danmarks tredje mål lige før halvlegen.

I anden halvleg kom Danmark under et større pres, men efter 63 minutters spil kunne dansker igen ånde ud, da Frederikke Thøgersen med en elegant manøvre undslap sin direkte modstander og scorede Danmarks fjerde mål.

Selvom Belgien formåede at reducere Danmarks føring med to mål, sikrede danskerne sig sejren og fortsætter dermed ubesejret i kvalifikationen.

Det danske kvindelandshold skal næste gang i aktion sidst i maj, hvor der venter to opgør mod verdensmestrene fra Spanien. Det første spilles den 31. maj på Vejle Stadion, mens de bare fire dage senere den 4. juni spiller i Spanien.