Spændingen omkring EM 2024 eskalerede, da playoff-kampene afslørede det endelige line-up af landshold, der skal dyste om EM-trofæet i Tyskland til sommer. Vi har dermed fundet de sidste brikker i puslespillet, og scenen er dermed sat for, hvad der tegner til at blive en fascinerende turnering på tværs af forskellige byer i Tyskland

Blandt de mere bemærkelsesværdige præstationer i slutspillet finder vi Georgiens historiske præstation. Under ledelse af Willy Sagnol besejrede Georgien først Luxembourg og derefer 2004-mestrene fra Grækenland. Sidstnævnte blev overvundet efter en straffesparkskonkurrence, og Georgien kvalificerede sig dermed for første gang nogensinde til en stor slutrunde som selvstændig nation.

Ukraine klar til EM i fodbold

Midt i krigen med Rusland vandt Ukraines fodboldlandshold en vigtig 2-1 sejr over Island, hvilket kvalificerede dem til EM 2024. I en kamp der blev spillet i Polen, leverede Mykhailo Mudryks således håb til nationen med sit sene sejrsmål. Denne triumf, Ukraines første kvalifikation til en stor turnering siden krigens begyndelse, overskrider den rent sportslige præstation og symboliserer håb og modstandsdygtighed for nationen, der pt. kæmper for overlevelse.

Oversigt over alle grupper til EM 2024

Nu hvor playoff-dramaet er overstået, er grupperne til EURO 2024 blevet trukket. Sådan ser de endelige grupper ud til EM i fodbold 2024.

Gruppe A har Tyskland som vært sammen med Skotland, Ungarn og Schweiz. Her kan vi se frem til en blanding af forskellige spillestile og nogle kampe med hård konkurrence.

I Gruppe B står Spanien, Kroatien, Italien og Albanien over for hinanden. Her kan man i sandhed snakke om dødens gruppe, hvor Albanien bliver sat på noget af en prøve.

Gruppe C omfatter Slovenien, Danmark, Serbien og England, hvor Danmark og England ønsker at bygge videre på de seneste succeser i internationale turneringer.

I Gruppe D tilslutter Polen sig Holland, Østrig og Frankrig – sidstnævnte sigter mod at tilføje endnu en europæisk titel til deres trofæskab.

Gruppe E består af Belgien, Slovakiet og Rumænien samt Ukraine. Belgiens gyldne generation skal forsøge at udnytte deres talenter, og se om de kan levere en præstation, det kan tage dem langt i turneringen.

Gruppe F består af Tyrkiet, Portugal, Tjekkiet samt Georgien. Her ligner det på forhånd at de tre andre hold skal konkurrere med Portugal om en plads videre i turneringen.

Lodtrækningen og playoff-resultaterne har virkelig sat scenen for en spændende turnering. De store nationen, nye talenter og førstegangskvalificerede hold skal alle mødes i Tyskland, i en turnering, der tegner til at blive et udstillingsvindue for Europas fodboldkultur og konkurrenceånd. Fans over hele verden venter spændt på juni, hvor turneringen starter.