I en inspirerende præstation, der satte tonen for resten af EM-kvalifikationen, vandt det danske kvindelandshold deres åbningskamp mod Tjekkiet og sikrede sig en 3-1-sejr på fremmed jord.

I kampen, der blev spillet i Uherské Hradiste, dominerede Danmark i størstedelen af kampen, og danskerne leverede således en lovende start på deres rejse mod EM.

Amalie Vangsgaards fantastiske langskud åbnede scoringen inden for de første syv minutter, inden Andrea Staskova lykkedes med at udligne for Tjekkiet kort før pausen. Danmarks kvalitet skinnede dog igennem i anden halvleg.

Danmark satte tingene på plads i anden halvleg

Midtvejs i anden halvleg bragte Stine Ballisager nemlig Danmark foran med et afgørende hovedstødsmål, tæt efterfulgt af Josefine Hasbos mål, der effektivt forseglede sejren og demonstrerede Danmarks overlegenhed.

Nøglen til Danmarks sejr var Pernille Harder, hvis exceptionelle evner og forståelse for spillet skinnede igennem kampen igennem. Hun spillede en afgørende rolle i Danmarks tredje mål, da hun sendte et præcist indlæg ind til Hasbo, der headede den i mål.

Maja Bay Østergaard, der passede målet for Danmark, havde også en bemærkelsesværdig debut i en vigtig kamp, hvor hun udviste stor selvtillid. Trods flere forsøge lykkedes det kun tjekkerne at score et enkelt mål på Maja, der helt sikkert får flere muligheder i de næste kampe.

Belgien næste udfordring for Danmark

Danmarks præstation var ikke kun et udstillingsvindue for deres offensive evner, men også et bevis på deres mentale styrke. Sejren sender et klart signal til rivalerne i en gruppe, der også tæller Belgien og de formidable spanske verdensmestre. Det danske holds næste udfordring er et opgør mod Belgien i Viborg. En utrolig vigtig kamp for Danmark, der skal gå efter de tre point for at sætte sig selv i en så god situation som muligt, inden Spanien venter i den tredje kamp.

Da Schweiz er vært for EM og automatisk kvalificerer sig, er konkurrencen i gruppespillet hård. De to bedste hold fra hver gruppe kvalificerer sig direkte til turneringen, mens nummer tre og fire skal igennem playoff-kampe for at sikre sig deres pladser.

Af den årsag er Danmarks triumf over Tjekkiet også utroligt vigtig. Med en blanding af erfarne talenter som Harder og nye stjerner som Vangsgaard har Danmarks kvindelandshold et meget spænende og dynamisk hold, der skal holdes ekstra godt øje med. Næste udfordring venter altså mod Belgien, der gæster Viborg på tirsdag.