Expekt

Danmarks håb om at kvalificere sig til kvartfinalerne i UEFA Euro 2022-turneringen blev lørdag aften ødelagt, da Danmark tabte 1-0 til Spanien. Danskerne var gået ind til kampen og havde brug for en sejr for at sikre sig en plads i knockout-fasen af turneringen, men de var ikke i stand til at komme forbi et spansk hold. Det er en skuffende afslutning for Danmark, der var en af favoritterne til at vinde turneringen.

Lørdag var Danmarks tredje og sidste gruppekamp mod det spanske landshold, og danskerne skulle vinde for at komme videre til knockoutrunden. Da Madsen, Harder og Kuhl gik ind til kampen som en del af planen om at tage sejren mod Spaniens landshold, udgjorde de en fantastisk trio for Danmark. Fordi begge hold havde fremragende chancer, var første halvleg udfordrende. Spanien havde mest boldbesiddelse og havde de bedste chancer til at score i første halvleg, men danskerne svarede igen med fremragende forsvar, samtidig med at de skabte nogle muligheder for kontraangreb. Tidligt i første halvleg nægtede dommeren danskerne en straffesparksmulighed, men Danmark havde alligevel flere store chancer.

Den danske træner erkendte tilsyneladende før kampen, at han forventede store vanskeligheder. Ved at skulle forsvare mere, end de er vant til, mener han, at Danmark kan overraske dem. Det ville være usædvanligt at vinde over et af de bedste hold i Europa.

Ved at starte anden halvleg med udskiftninger tvinger Spanien det danske mandskab til at spille et mere defensivt spil, mens de spanske hold fortsat skaber solide chancer. Danskerne havde det svært i anden halvleg, da Nadia Nadim missede endnu en chance for at bringe sit hold foran.

Mod slutningen af kampen scorede Spaniens Marta Cardona et pragtfuldt hovedstød mod Danmark og gav Spanien sejren. Tyskland og Spanien går videre til kvartfinalerne, mens Danmark og Finland sendes hjem.

Danmarks startellever

Målmænd: Lene Christensen (Rosenborg)
Forsvarere: Simone Boye Sørensen (Arsenal), Rikke Sevecke (Everton), Stine Pedersen (Valerenga)
Midtbanespillere: Katrine Veje (Rosengård), Janni Thomsen (Valerenga), Karen Holmgaard (Turbine Potsdam), Sofie Junge Pedersen (Juventus).
Fremad: Pernille Harder (Chelsea), Rikke Marie Madsen (Madrid CFF), Kathrine Kühl (FC Nordsjælland)