Slutresultatet blev 2-1, og det blev et knusende nederlag for det danske kvindelandshold i fodbold. Reiten, en norsk angriber, scorede to mål, hvoraf det andet kom tidligt i anden halvleg. Hendes mål viste sig at være kampens afgørende faktor. Begge Reitens velplacerede mål undgik den danske målmand Christensens indsats.

Danmark mødte Norge i en venskabskamp onsdag kl. 16:00 UTC, men tabte 2-1. Kampen tjente som opvarmning til sommerens EM. Efter kampen udtalte den danske cheftræner Lars Søndergaard, at hans hold ikke havde spillet godt nok til at vinde, og at hvis de ville klare sig godt i EM, skulle de forbedre sig, især med at omsætte chancer.

Danmark kom tidligt på banen med et par trusler, og i kampens første minutter bragte Bruun sit hold i front med et hovedstød. Efter dette på samme tid genererede både Norge og Danmark farlige muligheder. I de første otte minutter forsøgte Danmarks anfører Harder sig med et skud, men det blev blokeret af siden. Hegerberg og Reiten gav begge målmanden et ødelæggende skud, da Norge begyndte at åbne op i højre side af den danske banehalvdel. Norges Reiten, der ikke blev kontrolleret af en forsvarsspiller, kunne tage et skud, som ramte Danmarks Holmgaard, der afledte bolden og sendte målmanden i den forkerte retning, hvilket gav Norge sit første mål efter 39 minutters spil og udlignede stillingen.

Norge øgede sine trusler og virkede tilfreds med det overordnede billede af konkurrencen. På trods af at Danmark var gode til at sætte chancer op, havde de svært ved at kontrollere bolden i lange perioder og var tvunget til at bruge meget af deres tid på at spille defensivt. Norges sene udligning i første halvleg udlignede til 1-1 efter Danmarks tidlige hovedstød

Anden halvleg

Presset fra det norske hold på det danske trænerteam gjorde det til en svær start. Herefter blev det tydeligt, at Lars Søndergaards hold var mere fokuseret på at forhindre flere mål end på at score. Reiten havde en chance for at gøre tingene anderledes. Spilleren for den engelske klub Chelsea spillede også fejlfrit og gjorde det til 1-2 for Norge 51 minutter inde i anden halvleg takket være en flot assist fra Graham.

Men efter målet indså Danmark endelig, at de skulle være kreative og begyndte at lægge pres på modstanderen ved at producere kvalitetsmuligheder på nordmændenes banehalvdel. Efter et fantastisk løb fra et indlæg fra Pernille Harder missede Rikke Madsen, der kom ind i anden halvleg, en en-mod-en-mulighed mod den norske målvogter. Ved at sende bolden i hænderne på den norske målmand med 25 minutter tilbage af kampen kunne Bredgaard ikke afslutte en pragtfuld tværpasning fra Rikke Madsen. Bredgaards fantastiske forsøg med 15 minutter tilbage af kampen blev kun med nød og næppe stoppet af den norske målmand. Pernille Harder snublede over målmanden efter Danmarks sidste forsøg i det 82. minut, som kom efter en fantastisk redning.

Danmarks startellever

Lene Christensen

Karen Holmgaard, Stine Ballisager Pedersen, Sara Holmgaard

Janni Thomsen, Sofie Junge, Kathrine Kühl, Katrine Veje

Stine Larsen, Signe Bruun, Pernille Harder

Understudy

46  Rikke Madsen Ud: S. K. Bruun,

46′  Sofie Bredgaard Ud: S. Larsen

64′  Sanne Troelsgaard Ud: K. Kuhl

75’  Sara Thrige Andersen Ud: J. Thomsen

75′  Simone Boye Sorensen Ud: K. Veje

86′ Mille Gejl Jensen Ud: P. Harder