Expekt

Efter kvartfinalen blev afsluttet, kæmpede fire hold om at kvalificere sig til slutrunden af EM for kvinder i 2022 mandag den 31. juli. Sverige mødte Løvepigerne den 26. juli, mens Frankrig blev sat sammen med Tyskland den 27. juli for at afgøre, hvem der skulle gå videre til turneringens slutrunde. 

Semifinalen i UEFA Women’s Euro Championship mellem England og Sverige var en underholdende kamp, hvor begge hold forsøgte at bringe sig tidligt i front. England kom endelig på tavlen i det 34. minut med Beth Meads mål, som var en klinisk afslutning på en smuk tværpasning fra Lucy Bronze. Mead har plaget alle modstandere ved dette EM, og det var kun passende, at det var hende, der åbnede målscoringen og var katalysatoren for Englands imponerende sejr i Sheffield. Lucy Bronze fordoblede føringen et par minutter inde i anden halvleg. Alessia Russo scorede også i det 68. minut og bragte England foran med tre mål, inden Fran Kirby satte det sidste mål ind i det 76. minut. Det var et stort øjeblik for værterne, da de besejrede Sverige med 4-0 og dermed beseglede deres plads i slutrunden af turneringen. 

Den tyske anfører Alexandra Popp var ustoppelig i hele kampen og hjalp sit hold til at gå videre ved at slå Frankrig og møde England i EM-finalen for kvinder. Det tyske hold sluttede af med hensynsløshed og vedholdenhed, hvilket gjorde det til en svær kamp. I det 40. minut af første halvleg scorede Alexandra Popp, men lige før pausen resulterede Kadidiatou Dianis forsøg, som ramte træværket, i et selvmål af den tyske målmand Merle Frohms. Med et hovedstød i anden halvleg bragte Alexandra Popp sit hold i front og sikrede deres deltagelse i turneringens finale.

England skal nu møde Tyskland i finalen søndag den 31. juli. Tyskland, der har været forsvarende mestre, inden de blev slået ud af konkurrencen i det sidste EM af Danmark, har medbragt en mere målrettet hensigt om at genvinde deres stjålne titel, mens England søger at vinde landets første store fodboldtrofæ i 56 år. Det bliver en interessant kamp at følge, da begge hold er jævnbyrdige. Det tyske hold har en mere offensiv og afbalanceret tilgang denne gang og har mange farlige spillere, herunder Alexandra Popp og Lina Maria Magull.

Finale i UEFA-EM for kvinder

Alle tidspunkter dansk tid.

Søndag 31. juli kl. 18:00: England – Tyskland, Wembley Stadium