Expekt

Danmark tabte til Tyskland i deres første gruppespilskamp, men takket være holdets udholdenhed lykkedes det i sidste ende at vinde over Finland med en chance for at kvalificere sig efter anden runde af gruppespillet. På den anden side faldt Finland i anden runde. Selv om de kæmpede en god kamp, var holdet simpelthen ikke i stand til at matche Danmarks niveau af engagement.

Tirsdag aften spillede Danmark sin anden kamp i gruppespillet mod Finland, hvor Danmark søgte en chance for at kvalificere sig efter nederlaget på Brentford Community Stadium sidste gang. Det finske forsvar blev brudt som følge af en sen indskiftning, som danskerne var tvunget til at foretage efter en målløs første halvleg. Målet af Danmarks bedste målscorer gennem tiderne, Harder, kom på en tilbagelægning, efter at Karen Holmgaards hovedstød ramte overliggeren i det 72. minut.

Efter at have stødt hovederne sammen med Finlands Emma Koivisto i det 85. minut gik Harder, som blev kåret som kampens bedste spiller, ned og blev senere taget af banen til behandling. Danmarks målmand Lene Christensen lavede en spektakulær enhåndsredning for at stoppe Jenny-Julia Danielssons angreb fra uden for feltet mod slutningen af kampen.

Efter to kampe er Danmark nu på tredjepladsen i gruppe B med tre point og en målforskel på -4 efter Spanien efter Tysklands 2-0-sejr over Spanien i London. Uden point er Finland sidst uden point. For at have en chance for at komme i kvartfinalen skal Danmark besejre Spanien i næste møde.

Danmarks startellever

Målmænd: Lene Christensen (Rosenborg)

Forsvarere: Katrine Veje (Rosengård), Rikke Sevecke (Everton), Stine Pedersen (Valerenga)

Midtbanespillere: Sara Andersen (Arsenal), Janni Thomsen (Valerenga), Sanne Troelsgaard (Reading), Sofie Junge Pedersen (Juventus).

Fremad: Pernille Harder (Chelsea), Nadia Nadim (Racing Louisville FC), Signe Bruun (Manchester United)