EM i fodbold i 1980 var den 6. udgave af EM i fodbold. Turneringen blev spillet i Italien fra 11. til 22. juni 1980. Her kunne vi følge de absolut bedste europæiske landshold i en konkurrence om at blive kronet som Europas førende fodboldnation. EM i 1980 huskes for at være et vigtigt kapitel i fodboldhistorien.

Vinderen af EM i fodbold 1980

Vesttyskland vandt EM i fodbold i 1980, hvilket bekræftede deres status som en af de førende fodboldnationer i verden på det tidspunkt. Dette var Vesttysklands anden titel i Europamesterskabets historie, den første havde de vundet i 1972.

Afgørende kampe og præstationer

I finalen den 22. juni 1980 mødte Vesttyskland Belgien på Stadio Olimpico i Rom. Kampen endte med en 2-1 sejr til Vesttyskland, med mål af Horst Hrubesch, der scorede begge mål for det tyske hold. Det afgørende mål blev scoret i de sidste minutter af kampen, hvilket sikrede Vesttysklands en sejr.

Turneringens betydning

Vesttysklands sejr i EM 1980 understregede landets dominans og styrke i international fodbold. Turneringen markerede også starten på nye taktiske udviklinger og spillestile i europæisk fodbold, hvilket bidrog til sportens fortsatte udvikling og innovation. EM i 1980 var betydningsfuldt for fodboldens popularitet og vækst i Europa, idet det samlede nationer og fremhævede spillets solidariske kraft.