Expekt

EM i fodbold i 1988 var den 8. udgave af Europamesterskabet i fodbold. Turneringen fandt sted i Vesttyskland fra 10. til 25. juni 1988, og markerede sig ved at blive den første store succes for Holland.

Vinderen af EM i fodbold 1988

Holland vandt EM i fodbold i 1988, hvilket markerede deres første store internationale titel i landsholdets historie. Holdet der var anført af deres legendariske kaptajn Ruud Gullit og stjerneangriberen Marco van Basten, leverede en række mindeværdige præstationer gennem turneringen.

Afgørende kampe og præstationer

I finalen stod Holland over for Sovjetunionen den 25. juni 1988 på Olympiastadion i München. Hollænderne vandt kampen med 2-0, takket være mål af Ruud Gullit og et spektakulært mål af Marco van Basten, som siden er gået hen og blevet til et af de mest ikoniske mål i EM-historien. Van Bastens mål, en akrobatisk flugter fra en næsten umulig vinkel, er stadig et højdepunkt ved fodboldmesterskaber.

Turneringens betydning

Sejren i 1988 står som et højdepunkt i hollandsk fodboldhistorie og markerede begyndelsen på en æra, hvor Holland blev anerkendt som en af de førende fodboldnationer i verden. Holdets succes ved EM i 1988 huskes særligt for deres angrebsfodbold og tekniske færdigheder, som har inspireret generationer af fodboldspillere og trænere globalt.

Turneringen fremhævede også vigtigheden af taktisk innovation og holdarbejde, med Hollands “totalfodbold” strategi, der demonstrerede, hvordan fleksibilitet og kollektiv bevægelse kan overvinde mere traditionelle spillestile. Dette mesterskab er ikke kun en fejring af Hollands landshold, men også af den udvikling og innovation, som fodbolden som sport gennemgik i slutningen af det 20. århundrede.