Expekt

EM i fodbold i 2008 var det 13. Ved EM i 2008 blev turneringen afholdt fra 7. til 29. juni i Østrig og Schweiz. Her var vi vidner spændende kampe med deltagelse fra de absolut bedste landshold i Europa.

Spanien sejrede som Europamestre i 2008, hvilket markerede starten på en æra af dominans i international fodbold for det spanske landshold.

Turneringsoverblik

EM i fodbold 2008 blev afholdt i Østrig og Schweiz og var første gang, de to lande havde været værter for en stor international fodboldbegivenhed.

Spaniens vej til triumf

Spanien skilte sig ud fra starten med en overbevisende præstation i gruppespillet, hvor de vandt alle deres kampe. De fortsatte med at imponere i knockout-fasen med deres velkendte tiki-taka, som blev afgørende i deres kampe.

Den afgørende finale

Finalen blev spillet på Ernst Happel Stadion i Wien, hvor Spanien og Tyskland mødtes i en højspændt duel. Det var et enkelt mål af Fernando Torres, som sikrede Spanien en 1-0 sejr og deres anden europamesterskabstitel, den første siden 1964.

Højdepunkter og nøglespillere ved EM i 2008

  • Fernando Torres’ vindende mål
  • Iker Casillas’ ekstraordinære præstationer som målmand
  • Xavi Hernández, som blev kåret til turneringens spiller
  • Turneringen var også bemærkelsesværdig for det smukke spil præsenteret af det spanske hold, som blev anført af træner Luis Aragonés. Deres evne til at kontrollere spillets tempo og deres effektive pasningsspil var central i deres succes.

Ved at vinde EM i 2008 etablerede Spanien sig som en kraftcentre i international fodbold, og deres stil og filosofi har haft stor indflydelse på spillet i de følgende år.