UEFA har i dag sat navn på værtsnationerne til EM i 2028, og her får Storbritannien og Irland æren af at afholde slutrunden.

Storbritannien og Irland bliver værter for EM i herrefodbold 2028. Det blev i dag vedtaget på et bestyrelsesmøde i UEFA. I samme ombæring blev det offentliggjort, at Tyrkiet og Italien skal stå for afholdelsen af turneringen i 2032.

Storbritannien og Irlands bud stod uden modpart. Det gjorde det, eftersom Tyrkiet træk sit bud tilbage sidste uge for i stedet at fokusere på 2032.

10 stadions tages i brug til EM 2028

10 stadions på tværs af de fem værtsnationer (England, Irland, Nordirland, Skotland og Wales) er blevet foreslået til UEFA til turneringen, der kommer til at bestå af 24 hold. Seks af stadionerne befinder sig i England, mens de andre værtsnationer hver får et enkelt stadion med. Det forventes at Cardiff’s Principality Stadium i Wales skal afholde åbningskampen. Finalen skal eftersigende afholdes på Wembley i London.

Det legendariske stadium har igennem årene lagt græstæppe til alverdens finaler. Det gælder også EM-finalen 2020, hvor Danmark som bekendt var et mulehår fra at skulle spille.

Det forventes at EM-kampene skal spille på stadions i London, Birmingham, Liverpool, Manchester, Newcastle, Glasgow, Belfast, Cardiff og Dublin.

England ønsker ikke automatisk kvalifikation

Det engelske fodboldforbund har ifølge britiske medier fortalt UEFA, at de ikke ønsker at kvalificere sig automatisk til turneringen. Englænderne ønsker altså at træde ind i kvalifikationsturneringen på lige fod med andre nationer, hvilket selvfølgelig præsenterer en risiko for at de ikke kvalificerer sig til EM. Det engelske fodboldforbund skulle eftersigende mene at kompetitive kampe vil være den bedste forberedelse til EM, sammenlignet med hvis de skulle ud at spille træningskampe.

Omkring tre millioner biletter bliver sat til salg, og ifølge UEFA bliver de sat til salg til en fair pris.

Tyskland agerer værter til næste års EM-slutrunde, hvor Danmark kan kvalificere sig ved at vinde de resterende kval-kampe i oktober og november måned.