Spaniens U-19-landshold er det bedste i Europa for andet år i træk. Efter en tæt finale mod Tyskland lykkedes det til sidst Spanien at vinde EM-finalen efter straffesparkskonkurrence.

Søndag aften bød på finalen i kvindernes U19-EM hvor de store nationer i denne sammenhæng, Spanien og Tyskland, spillede om titlen som europamester. Spanien gik efter sin femte titel i alt og sin anden i træk, mens Tyskland gerne ville sikre sig sin syvende EM-titel.

Det var på alle måder en lige kamp, hvor begge hold skabte en del målchancer og skiftedes til at dominere kampen. Spanien havde noget mere boldbesiddelse i første halvleg og så ud til at tage taktstokken, men i anden halvleg balancerede Tyskland det lidt mere til deres fordel og kom længere frem på banen. Efter spilmæssigt at have haft hver deres halvleg forblev U19-finalen uden mål i den ordinære spilletid, og kampen gik videre til forlængelse. Selve forlængelsen var ret begivenhedsløs, og der var ikke rigtigt nogen farlige muligheder, før kampen gik over til straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrencen blev indledt af Spanien, som scorede et mål med det samme, og Tyskland svarede så igen med et mål. Spanien scorede derefter på de to næste straffespark, men Tyskland brændte et af de første tre straffespark. Efter at Spanien missede deres fjerde straffespark fik Tyskland chancen for at komme igen, men de missede også deres fjerde straffespark. I den femte omgang havde Spanien chancen for at afgøre, men brændte. Og derefter brændte Tyskland også deres sidste straffespark, i en situation hvor de ellers kunne have taget straffesparkskonkurrencen ind i sin næste runde, og Spanien var dermed vinder. Straffesparkskonkurrencen sluttede 3-2 til Spanien.

Med denne finalesejr har Spanien nu fem sejre i kvindernes U19-VM. Denne sejr var landets anden i træk, og landet vandt desuden U20-VM i 2022. De fire bedste hold i kvindernes U19-EM: Spanien, Tyskland, Holland og Frankrig er klar til at spille til U20-VM i 2024.

Endelig stilling i kvindernes U19-EM 2023

  1. Spanien
  2. Tyskland
  3. Frankrig
  4. Holland
  5. Østrig
  6. Island
  7. Belgien
  8. Tjekkiet