Expekt

Det danske U21-landshold har ikke fået den bedste start på EM-kvalifikationen, og det er derfor afgørende, at de danske drenge får et resultat i hus mod Wales i november.

Det var en stor skuffelse for det danske U21-landshold, da kvalifikationen ikke gik efter planen sidste år, hvor man ikke formåede at kvalificere sig EM. Danmark har ellers været en fast bestanddel af alle U21 EM-slutrunder mellem 2015-2021, men formåede altså ikke at komme med til sommerens slutrunde, hvor England løb med guldet. Derfor bliver det ekstra vigtigt for de unge danske talenter at gribe chancen i denne omgang, men indtil videre er det ikke lykkedes dem at overbevise klart.

Steffen Højers tropper kom ellers godt fra start med en sejr på udebane over Litauen, men er siden løbet ind i to uafgjorte resultater mod henholdsvis Wales og Tjekkiet. Således finder vi pt. Danmark på tredjepladsen i Gruppe I. Heldigvis for Danmark er der ikke langt til Island på førstepladsen. De har kun et point mere end Danmark, men har til gengæld en kamp i baghånden.

De danske talenter kan dog selv afgøre det, men det kræver at de får flere point på kontoen. Hvis Danmark vinder gruppen, kvalificerer de sig direkte til EM-slutrunden, mens en andenplads også kan vise sig at være nok. Således skal de være blandt de bedste tre andenpladser i de ni grupper for at kvalificere sig direkte. Alternativt skal de ud i en play-off runde med de seks andre andenpladser, hvorfra tre kvalificerer sig til slutrunden.

Der resterer i alt fem kampe i gruppen, og nedenfor får du en oversigt over den nuværende stilling.

Stilling i Gruppe I:

1 – Island: 6 point
2 – Wales: 5 point
3 – Danmark: 5 point
4 – Tjekkiet: 2 point
5 – Litauen: 0 point

Det danske U21-landshold har kun en kamp tilbage i 2023, hvor de skal på besøg i Wales den 20. november. Hernæst venter der en kamp mod Litauen til marts, inden Tjekket og 2x Island venter til efteråret næste år.