UEFA EM U21 2024 i fodbold er den 24. udgave af slutrundet. Turneringen er en international ungdomsfodboldkonkurrence arrangeret af UEFA for mændenes U21-landshold i Europa.

16 hold deltager i slutrunden, og kun spillere født den 1. januar 2000 eller senere er kvalificeret til at deltage. Turneringen er vært af både Rumænien og Georgien, hvor Rumænien har været vært for åbningskampen, mens Georgien vil være vært for finalen.

U21 EM i fodbold oversigt

Turneringen finder sted fra den 21. juni til den 8. juli i Rumænien og Georgien. Turneringen er vært for 16 hold fra hele Europa og tjener som en kvalifikation til mændenes fodboldturnering ved Sommer-OL 2024 i Paris. Tyskland er de forsvarende mestre og ser ud til at være en af de stærkeste konkurrenter i år.

Mærkværdige resultater

Bemærkelsesværdige resultater Indtil videre har turneringen set 12 kampe og 25 mål scoret, hvilket giver et gennemsnit på 2,08 mål pr. kamp. Blandt de 24 spillere, der har scoret mål indtil nu, er der ikke nogen spillere, der har scoret mere end ét mål. Nogle af de bemærkelsesværdige resultater inkluderer Georgiens 2-0 sejr over Portugal og uafgjorte kampe mellem Belgien og Holland samt Portugal og Holland.

Fremtidige kampe

Den næste runde af kampe vil finde sted den 27. juni, hvor holdene vil forsøge at sikre deres plads i kvartfinalerne. Kampene vil blive spillet i forskellige byer i Rumænien og Georgien og forventes at tiltrække en stor tilskuermængde.


Georgien - Luxembourg
Grækenland - Kasakhstan