Efter weekendens fire kvartfinaler er der nu kun fire hold tilbage i det igangværende EM for U21-landshold i Rumænien og Georgien. De to værtsnationer kan blive elimineret, men der er stadig flere små nationer, der stadig kan håbe på en eventyrlig afslutning.

Georgien og Israel mødtes i den første kvartfinale, som efter 90 minutters spil var helt målløs. På straffespark var Israel i stand til at spille stort og levere fire træk i træk. Giorgi Gaugas miss på Georgias tredje forsøg lagde pres på holdet på vej ind i sidste runde, hvor de var bagud 4-3. Men da Saba Khvadagianis skud heller ikke kunne nå målet, stod det klart, at hjemmeholdets EM-tur var slut. Samme aften kunne Spanien besejre Schweiz med 2-1, dette efter en sen udligning fra modstanderne, som dermed tog mødet til forlænget spilletid. Her kunne Juan Miranda gøre, hvad der krævedes.

Søndagens møder rummede ikke helt så meget dramatik, da England nåede semifinalen efter en 1-0-sejr over Portugal. I mødet mellem Frankrig og Ukraine var det førstnævnte, der i første omgang bragte sig foran, men efter et tildelt straffespark kunne Ukraine udligne og endda bringe føringen før pausen. I mødets sidste referat kom sømmet i kisten fra Atem Bondarenko, der gjorde det til 3-1.

Udover at de fire vindere nu skal spille om medaljerne, tildeles de hver en plads ved De Olympiske Lege i Paris næste sommer.

Fantastisk spil af Israel og Ukraine

Mens England og Spanien forventedes at komme så langt, har deres modstandere virkelig overrasket.

Israel har kun deltaget i to tidligere U21 EM (2007 og 2013), hvor rejsen sluttede allerede i gruppespillet. Bare det at nå dette års slutrunde har været en stor milepæl, men nu kan du også se frem til en potentiel medalje, samt en glædelig tilbagevenden i OL-sammenhæng. Sidst nationen blev set her med sit fodboldlandshold var i 70’erne.

Ukraine laver også deres tredje EM, men trods dette har de et sølv i bagagen fra deres allerførste turnering i 2006. Da de sidst var der (2011), sluttede eventyret allerede under gruppespillet. Årets høje placering betyder, at de nu er klar til deres allerførste olympiske fodboldturnering på herresiden.

Sådan spilles semifinalerne i U21 EM 2023

Onsdag den 5. juli

18:00 Israel-England

21:00 Spanien-Ukraine